FAVNs nye ”medlem”

En duokoncert med FAVN bliver aldrig det samme igen. Vi har fået et nyt ”medlem” i form af en maskine, der går under navnet ”Voicelive 3”. Den kan rigtig meget, men især skal fremhæves, at den kan lægge kunstigt kor på det, jeg synger. Den kan også komme med spændende overraskelser til både band og publikum. Det vender jeg tilbage til.

Lørdag d. 1/8 havde FAVN med fem dages varsel fået et job på Bytrommen i Nykøbing Sj. Vi skulle spille tre sæt i deres lille gård om eftermiddagen, og det passede os fint, for vi skulle alligevel til Koed (ved Århus) om aftenen. Den ellers så grå sommer bød minsandten på sol, så vi kom ikke til at stå alene ude i en regnvåd gård, som man ellers kunne have frygtet. Der var for det meste pænt besøgt og fin respons på musikken.

2015-08-01 13.30.13

Nogle gamle krigsheste havde fundet vej tilbage til sætlisten: ”Lån en lille løgn”, ”Vent!” og ”Alverden så på”. De lød alle sammen fint, selv om de har tilbragt noget tid på udskiftningsbænken. Der var også en debut: ”Så sent som i går” fra ”Kys dine ar” blev spillet live for allerførste gang, og det viste sig at være mere modigt end fornuftigt. Det var ikke nogen køn version, vi dér leverede, for rækkefølgen af omkvædets akkorder kunne godt have tålt at blive genopfrisket på forhånd. Om publikum opdagede noget er dog tvivlsomt. Ellers gik det godt, bort set fra den sang, der gik helt galt. (Og her vender vi så tilbage til det med det nye ”medlem”, der kan komme med spændende overraskelser.) For at publikum ikke helt skal miste pusten af at blive overdænget med nyt materiale, havde vi strøet nogle danske klassikere ud over sætlisten. En af dem var TV-2s ”Kærligheden overvinder alt”. Den leverede vi også ganske fint, og der var endda folk, der sang med. Da vi var midtvejs i sangen, brød helvede imidlertid ud! En infernalsk larm væltede ud af højttalerne, og den skyldtes helt klart, at jeg var kommet til at træde et ømt sted på vores nye ven. Paw trommede videre, imens jeg bukkede mig ned for at løse problemet. Det kommer måske aldrig til at stå klart, hvad problemet skyldtes, men det stod hurtigt klart, at den eneste hurtige løsning var at slukke for skidtet. Det gjorde vi så, efter nogle meget lange sekunder, hvor folk havde haft den tvivlsomme fornøjelse at lytte til trommespil tilsat digital støj. (På den anden side ER der jo kunstnere, der har gjort karriere på den måde.) Jeg synes dog faktisk godt, at vi kan tillade os at klappe os selv på skulderen over måden, hvorpå vi rejste os efter den uheldige episode. Vi kastede os ud i ”Forfra igen” og fik det hårdt prøvede publikum til at synge med på omkvædets svarkor.

2015-08-01 13.30.18

Det sidste sæt blev afbrudt efter tre numre, da de sidste to publikummer skulle videre. Dem havde vi ellers hygget os en del med. Det var to unge musikentusiaster med stort fuldskæg. De havde spurgt, om vi kunne spille noget med Allan Olsen, og der måtte vi skuffe dem. (Men det er bestemt værd at overveje fremover.) Selv om de var meget glade for vores musik, ville de ikke investere i nogle af vores CD’er. De ville hellere streame musikken, og det fik vi vel også penge for? En krone pr. afspilning måske? Nej, nærmere 0,004 kr. pr. afspilning, måtte vi jo så svare. Det førte til en lille, afsluttende snak om, hvordan musikere stadig er dem, der har trukket nitten, når det gælder musiksalg. Engang var det pladeselskaberne, der skummede fløden. I dag er det i endnu højere grad streamingtjenesterne. De eneste, der åbenbart er dømt til ikke at skulle tjene penge på indspillet musik er dem, der laver den.

Det er en underlig verden, vi lever i.

Don Falch

Sætlisten, som den endte med at se ud:

1. Hvis det gør ondt
2. Så sent som i går
3. Lån en lille løgn
4. Hvis din far gi’r dig lov (K. Larsen/M. Mogensen)
5. Farvel til verden
6. Vent!
7. Det si’r sig selv (C.V. Jørgensen)
8. Født i en metro

Pause

9. Under en stjerne
10. Nu har du låst mig ude
11. Kærligheden overvinder alt (Steffen Brandt)
12. Forfra igen (Don Falch – Michael Falch)
13. Kavalergang
14. Når lyset bryder frem (Sebastian)
15. Stille derude
16. Hva’ gør vi nu, lille du (Gasolin’/M. Mogensen)
17. Min hånd holder fast i din

Pause

18. Alverden så på
19. Maria (Kim Larsen/Larsen – Ole Christensen)
20. Op igen

Share:
Copyright 2018 favn.net | All Rights Reserved | Handels- Og Leveringsbetingelser | Designed By Sitepact