Ni år efter

jepsen

Sidst, FAVN stod på scenen på Blågårds Apotek i København, var i 2006. Dengang var det J-dag og faktisk en meget speciel aften, for det var første gang, vi optrådte som akustisk duo. Dog kun i første sæt. Derudover havde adskillige sange livepremiere den aften. Bla. “Det hele begynder her” og “Forfra igen”.D. 2/9 2015 var vi tilbage. Denne gang som en del af “Songwriter’s Playground”, arrangeret af sangskriveren Benjamin Aggerbæk.

Jeg havde set frem til at møde Benjamin, som er en aktiv herre på den Københavnske musikscene, men han kunne blive far når som helst, så Jens Jepsen tog over. Paw og jeg mødtes ved indgangen til “apoteket”, hvor jeg allerede havde været inde og kigge mig omkring. Scenen var tom og der var ingen tegn på, at der skulle være musik denne aften. Paw spurgte en fuld mand i baren. Han viste sig at være stedets booker og misforstod i sin brandert, hvad henvendelsen drejede sig om. Han begyndte at spørge til vores musik og troede tydeligvis, at vi kom for at få et spillejob. Da det gik op for ham, hvad vi snakkede om, sagde han, at han ikke vidste noget om det. Der skulle nok dukke nogen op. Meget betryggende. Mere betryggende var det, da en musiker mere dukkede op. Så var jeg da ikke blevet helt vanvittig. Jeg havde også skrevet sammen med Benjamin for nylig, så jeg kunne slet ikke forestille mig, at der var tale om en forkert dato.

En lille halv time før showtime dukkede Jens Jepsen så op. En ung, lyshåret fyr iført kasket og guitar. Han begyndte straks at gøre scenen klar og vi slæbte grej op. Da tiden nærmede sig, var det tyndtbefolkede lokale blevet ganske pænt besøgt. Og så på en onsdag aften. Folk kendte åbenbart deres besøgstid her. Det var jo dejligt at have nogen at spille for, men den temmelig ringe lyd både på- og foran scenen, og et meget snakkesaligt publikum, der druknede Jens Jepsens åbningssæt, gav os en stærk fornemmelse af, at vi nok kom til at spilde vores tid her.

Strategien med at spille på Københavns sangskriverscener bygger på gode oplevelser med Sangbar Æ,Ø&Å i Christianshavns Beboerhus og formodningen om at de, der kommer til sådanne arrangementer, er interesserede i musik. Det er tydeligvis ikke altid tilfældet. Vi justerede den korte sætliste, så den blev mere slagkraftig. Så kunne vi da forsøge at overdøve publikum. Jeg fortalte dem om den mindeværdige aften i 2006, hvor FAVN i øvrigt for første og eneste gang nogen sinde blev bedt om KUN at spille egne sange. Vi fik da ædt os lidt ind på dem efterhånden. Især stemningen i “Nogen at snakke med”, som vi ikke har spillet siden d. 18/10-’13 i Præstø, hvor vi afsluttede vores “Under en stjerne Tour”, syntes at fange nogle enkelte derude. “Nogen at snakke med” fik også folk rundt omkring til, mere eller mindre ubevidst, at rocke med.
Meget mere kunne man vist ikke opnå denne aften.

Don Falch
Sætlisten, som den endte med at se ud:

1. Under en stjerne
2. Hvis det gør ondt
3. Så sent som i går
4. Nogen at snakke med
5. Nu har du låst mig ude
Share:
Copyright 2018 favn.net | All Rights Reserved | Handels- Og Leveringsbetingelser | Designed By Sitepact