Er det mon overhovedet muligt i Danmark anno 2001, at trække et publikum ud til et spillested for at se et ukendt rocknavn?

TIES spillede i lørdags support for bandet Silent Fish på Forbrændingen i Albertslund, og en masse ignoranter gik endnu en gang glip af en mindeværdig aften!
Vi ville gerne vise flaget og skabe en mulighed for at få et job som hovednavn en anden gang, eller måske et job som support for et kendt navn.
Forbrændingen er et fedt sted med plads til 450 mennesker. Der er en stor scene, fed lyd og fedt lys, og vi boltrede os på scenen i en lille times tid.

Publikum: Silent Fish og ca. tre-fire folk fra Forbrændingen. Som ved vores to foregående jobs gik vi alligevel til den for fuld udblæsning!
Jeg indledte nummeret "Glittering Trash" med en lille tale, som omhandlede mediernes ansvar for at servere andet end pænt indpakket lort for folket.
Politikerne har gjort det muligt for flere spillesteder at holde skruen i vandet ved at gøre dem til regionale spillesteder.
Dejligt, men hvad hjælper det, når de danske medier i den grad får lov til at ignorere enhver, der har en historie at fortælle?
Det skal gøres trendy at gå til koncerter med ukendte navne, og den opgave burde man nu fokusere på.
I øjeblikket er det sådan, at jo mere overfladisk og ligegyldig man er, jo bedre chancer har man for at komme i medierne!
Det var tydeligt at høre at Silent Fish var ganske enige i disse betragtninger.

Under TIES' sidste to numre dukkede nogle venner/noget familie til Silent Fish op - ca. 10 mennesker (højst), og de blev mødt med en ordentlig energiudladning!
Især "Closing Time" gjorde indtryk med en brutal trommesolo (igen med Fjollo og King-mundharpesolo inkluderet), en imponerende bassolo og ikke mindst Claus' afsluttende guitarsolo.
Den blev leveret stående på en tønde ude på det ellers tomme dansegulv.

Hele koncerten kan høres her

Vi fik, hvad vi kom efter: Forbrændingens booker var imponeret, og udtrykte stor lyst til at bruge os igen.
Meget gerne som opvarmning for eksempelvis Michael Falch eller Kim Larsen.
På fredag spiller TIES på Underhuset i Holbæk, og der bliver med 99,9% sikkerhed proppet med mennesker. En stor aften venter...

Don Falch

Sætlisten:

1.       Sick and Tired

2.       Glittering Trash

3.       Learn To Laugh

4.       Break These Ties

5.       Confused Little Man

6.       Take Action (Don Falch)/You Can’t Always Get What You Want (Jagger/Richards)

7.       Closing Time

TILBAGE