Skuffede forventninger - heldigvis!

 

Det var med bange anelser vi i går satte kurs mod Studenternes Hus i Næstved.
Der var ikke fundet noget lokalt opvarmningsband, der kunne trække folk til, og kvindelandsholdets åbningskamp ved EM i håndbold var programsat til at starte samtidig med vores koncert.
Det kunne tyde på at den "festlige" aften på City Pub i Ballerup skulle efterfølges af en endnu festligere aften a la Le Kitsch: En lang tur for at give en to timers koncert for en væg.

Fremmødet var da heller ikke overvældende, men der VAR et fremmøde!
Vi skulle have spillet to sæt á en time, men vi besluttede at rykke koncertstarten fra kl. 21 til kl. 22, og så spille de to timer ud i ét.
Da vi så gik på kl. 22 var der vel et sted mellem 20 og 30 mennesker til stede, inklusive barpersonale og lydmand, men når man har ventet et publikumstal på 0, er det en positiv overraskelse.
De viste sig oven i købet at være et entusiastisk publikum.

Vi spillede et sæt meget lig Tåstrup-sættet, og startede således med tre powernumre, der tog "studenterne" med storm. De var med os!
"Melancholy", som handler om den tomhed, man kan føle, når man lige er færdiguddannet og ens omgangskreds fra studietiden opløses, var jo meget relevant og blev godt modtaget.
"All and Nothing" var intet mindre end et hit!

Efter "When I Least Expect It" kom en pige hen til scenen med en gren, hvorfra en mistelten hang og dinglede.
Hun lod misteltenen hænge lidt over Claus' hoved og han forsøgte at protestere, men nåede ikke særlig langt, før en ung MAND fra publikum sprang op på scenen og kyssede ham!
Claus fulgte op med en kommentar om, at han godt vidste at ca. 11 % af verdens befolkning er homoseksuelle, men at han ikke anede at han selv var én af dem.
Tjah, man lærer jo så længe, man har lever, Claus...

"Sick As It Sounds", med den tidligere omtalte forhistorie om "demodysten", faldt i så god jord at vi er begyndt så småt at overveje om den egentlig ikke er en pladekandidat?
"Learn to Laugh" med publikumsbesøg og "Right Outside These Walls" med fællessang fik stemningen helt i vejret, men som vi drønede videre med "Loner by Nature",
begyndte vi så småt at mærke tegn på overbelastning af publikums koncentration.
To timer er lang tid, hvis man skal holde et publikum fanget med egne numre.
Vi fortsatte med "For You" for at se om stemningen steg igen, men matheden blev bare mere tydelig, selv om bifaldet var entusiastisk.
Noget måtte der ske, og Claus foreslog at vi kastede en godbid til dem i form af Van Morrisons "Gloria".
Det gjorde vi, og det var en klog beslutning, da det gav både os og publikum en chance for at slappe af og feste lidt i 5-6 minutter.

Så havde batterierne i koncentrationen haft en mulighed for at lade op, og vi tog igen fat på vores egne numre.
"It's Your World" blev godt modtaget, men det var tydeligt at det efter syv "knald på"-numre i træk var tid til at geare lidt ned.
"Confused Little Man" er det helt rigtige nummer i den situation. Den er tilpas afdæmpet, men rummer så meget drama at folk holdes fanget.
Og så kunne vi gå efter struben! "Take Action" med motorcykel-imiterende slideguitar, tale til folket og løssluppen energi, fik fyret godt op under folk.
"Closing Time" med præsentationsrunde, featuring min efterhånden sjældne (heldigvis) guitarversion af temaet fra Olsenbanden fremkaldte stående ovation og krav om ekstranummer.
Da vi nu var nået over stedets lukketid, måtte vi skynde os at lukke af, og det gjorde vi meget passende med Led Zeppelin's "Rock and Roll".


En meget, meget fed aften med et fåtalligt, men fedt publikum!
Og vi spillede i al ubeskedenhed pissegodt hele aftenen!

Don Falch

Sætlisten:

   

1.     Sick and Tired

2.     Glittering Trash

3.     Black Hole

4.     Break These Ties

5.     Melancholy

6.     All and Nothing

7.     When I Least Expect It

8.     Who Do You Think You Are

9.     Sick As It Sounds

10.   Learn To Laugh

11.   Right Outside These Walls

12.   Loner By Nature

13.   For You

14.   Gloria (Van Morrison)

15.   It’s Your World

16.   Confused Little Man

17.   Take Action (Don Falch)/You Can’t Always Get What You Want (Jagger/Richards)

18.   Closing Time

 

Ekstra:

19.   Rock and Roll (Page/Plant)

 

TILBAGE