En aften med originaliteten i centrum

FAVNs første koncert på Cafe Blågårds Apotek var lidt af udfordring  af den positive slags. Vi fik nemlig besked på KUN at spille egne numre. De ville ikke have covernumre. Hvilken fantastisk indstilling! Tænk, at der findes steder, der rent faktisk tør opdrage deres kunder! Var der så tomt, fordi folk søgte andre steder at være, hvor de kunne høre “noget, vi kender”? Nej, der var stuvende fuldt. Proppet, faktisk! Og fordi folk vidste, at der ikke lige om lidt ville komme “noget, vi kender”, forventede de det jo ikke, men forholdt sig åbent til den originale musik, der blev spillet.

Paradoksalt nok var kravet om tre sæt med egne numre faktisk svært at efterkomme for os, eftersom vores repertoire endnu ikke var stort nok. Det luksusproblem løste vi ved at indøve akustiske duoversioner af de nye numre, jeg havde liggende. Således var første sæt stort set et premiere-sæt, hvor jeg fik god hjælp af min medbragte mappe med tekster. Generelt var det nogle vellykkede versioner af de nye sange, fremført på akustisk guitar, mundharpe og perkussion. De gik måske nok lidt hurtigt og fik lidt for mange tæv for at kompensere, men det var nok kun os, der bemærkede det. Det var heldigvis også kun os selv, der bemærkede den rædselsfulde lyd, der var på scenen i første sæt. Stort set alt lød, som om det var blevet kørt igennem en distortionpedal. Det fik vi heldigvis gjort noget ved i første pause. De første tre sange var helt nye. Især ”Forfra igen”, med omkvæd af Michael Falch, var vi spændte på. Vi spillede en countryversion, som var knap så hektisk som rockversionen, og til vores store glæde gik den rent ind hos publikum! ”Sort hul” og ”Se os nu” havde vi spillet, da vi hed TIES og sang på engelsk. Dengang hed de hhv. ”Black Hole” og ”For You”. De fik nu premiere på dansk.

I sættets sidste to numre fik vi selskab af vores livebassist Simon, som dog i første omgang spillede elektrisk guitar i ”Hver sin vej”, hvorefter han tog bassen i ”Taxa i tomgang”, som for en gangs skyld lukkede første sæt i stedet for at åbne det. De to sange spiller vi i forvejen “folkede” versioner af, så de blev spillet som vanligt. Nu havde de bare den modsatte effekt af, hvad de plejer. Normalt virker ”Taxa i tomgang” som stilheden før stormen, og ”Hver sin vej” er et afdæmpet åndehul i et ellers elektrisk sæt. Nu, med en tredje musiker på scenen, markerede de i stedet et skift fra den spartanske folkduo-lyd mod en mere fyldig bandlyd og fungerede som en glidende overgang fra akustisk til elektrisk.

Det var dagen, hvor Tuborgs julebryg landede, hvilket nok var en ikke ubetydelig årsag til det massive fremmøde. I disse specialølstider er det vel en knap så speciel begivenhed som det engang var, men vi danskere behøver jo ikke mere end en lille bitte anledning for at gå i byen og feste igennem. Faktisk er der mange, som slet ikke behøver en anledning.

Andet sæt var elektrisk og stemningen steg. Koncerten udviklede sig støt til vores bedste i København til dato. Publikum var på og vi red på bølgen. På et tidspunkt hørte jeg en mand sige, at det jo var “rock som i gamle dage”. Det er noget, vi i FAVN tager som en meget stor kompliment.

Før tredje sæt kom en flok blåklædte nisser ind med julebryg. Vi kunne nærmest ikke komme i gang med sidste sæt. Simon var desuden forsvundet og måtte efterlyses fra scenen. Han dukkede op i sidste øjeblik. Vi var efterhånden under tidspres. Vi skulle slutte midnat, og hvis vi skulle nå at spille ekstranumre, hvad noget kunne tyde på, vi ville komme til, var det med at komme i gang. Vi nåede det. Faktisk sluttede vi på slaget 12.

Aftenens eneste covernumre var ekstranumrene. Vores versioner af Gasolins ”Nanna” og Benny Andersens ”Svantes svanesang” vakte jubel. Vi fik begejstrede ord med på vejen af både personale og publikum bagefter, og krydser fingre for at FAVN snart er tilbage på scenen i Cafe Blågårds Apotek.

Vi gentager gerne vore succeser!

Don Falch

Sætlisten:

1.  Det hele begynder her
2.  Kom hjem
3.  Forfra igen (Don Falch – Michael Falch)
4.  Sort hul
5.  Se os nu
6.  Hver sin vej
7.  Taxa i tomgang

Pause

8.   Lige her
9.   Nedtur
10. Lån en lille løgn
11. Antibussen
12. Afkrog af verden
13. Tag mig op
14. Har vi hul igennem her

Pause

15. Hvis du får brug for mig
16. På vej
17. Alverden så på
18. Hvor blev det hele af
19. Født i en metro
20. Vi lukker nu

Ekstra:
21. Nanna (K. Larsen/Gasolin’)
22. Svantes svanesang (Benny Andersen)

Share:
Copyright 2018 favn.net | All Rights Reserved | Handels- Og Leveringsbetingelser | Designed By Sitepact