En tidlig koncert på Cafe Elvira

Klokken 18?! En fredag aften? Mærkeligt starttidspunkt for en koncert, men det var ikke desto mindre kl. 18, vi skulle starte vores første koncert på lille Cafe Elvira i København. Cafeen ligger lige overfor Krudttønden, hvor FAVN fjorten dage tidligere havde givet en elektrisk koncert. Denne aften skulle Paw og jeg give en af vores afdæmpede duokoncerter, som har gjort det muligt for os at spille flere jobs flere steder. Desuden er alle sangene i sagens natur omarrangerede, hvilket også giver mere variation for os og åbner sangene, der viser nye sider af sig selv. Dette var kun vores anden duokoncert, og da den første foregik under nogle for os lidt usædvanlige omstændigheder, kunne denne koncert godt anses som en mere pålidelig indikator på, hvor god en ide disse duokoncerter egentlig er.

Det startede lidt stresset, da ”scenen” var et lille hjørne under et tv, hvor der skulle tænkes kreativt, hvis vi skulle kunne være der. Ejeren påstod, at der på et tidspunkt havde været et otte mand stort band i det hjørne… Han så ud, som om han mente det, så jeg tror da på ham. Men de må have været meget små… ”Heldigvis” havde vi ikke fået et nødvendigt kabel med til keyboardet, så det måtte vi undvære, og klokkespillet blev stand in. Noget andet, der havde forsinket os, var at det nærmest er umuligt at komme ind på Øster Fælled Torv i bil. Ejeren var så venlig at komme ud og guide Paw ind via min mobiltelefon. Paw skulle køre gennem en meget smal passage for at komme ind, men bilen slap uden skrammer.

Vi fik at vide, at der altid er proppet med mennesker på Cafe Elvira om fredagen, men mange går hjem ved 21-tiden, hvilket var årsagen til det tidlige starttidspunkt, som dog kom til at ligge tættere på 19 end 18. Vores ekstraordinære ”held”, hvad koncertdatoer angår, slog dog naturligvis ikke fejl. Pga. efterårsferien var der ikke mange mennesker i cafeen, og de der var, var hovedsageligt rygere, som holdt til i ryger-afdelingen, som lå længst væk fra hvor vi stod, til dels dækket af en væg… Optimalt…

Vi havde hyggelig og dejlig opbakning fra mine kusiner Berit og Mia, samt min lillesøster Malene, der denne aften havde været så heldig at ankomme tidligt nok til at blive kapret som roadie (og det er faktisk lykkedes os at have lige så meget udstyr med til vores duojobs, som vi har til de elektriske triojobs med Simon på bas). Det var med til at løfte den lidt matte stemning, der for det meste er i en halvtom cafe. Det gjorde det også sjovere for os at spille nye numre som ”Vent!”, samt præsentere sangene i vores duoversioner, da de kender de elektriske versioner forfra og bagfra. Vores helt egen version af TV-2’s ”Fald min engel” var også denne aften et hit, og affødte en klassisk bemærkning fra min kusine Berit: ”Jeg anede ikke, at TV-2 havde så fede numre!”

Aftenen fik et ganske interessant forløb. Der kom godt nok ikke mange flere mennesker ind ad døren, men vi fik i stigende grad hul igennem til dem, der var. Der var stor opbakning fra rygerne i det andet lokale, og flere af dem kom ofte ind til os i ikkeryger-afdelingen og satte sig for at lytte. I sidste sæt begyndte de endda at danse, og var så ellevilde, at vi endte med at spille ikke mindre end seks ekstranumre. Det nåede ejeren ikke at opleve, da han gik hjem, mens vi spillede Sebastians ”Når lyset bryder frem”. Det frembragte latter, da jeg nikkede farvel til ham, mens jeg meget passende sang: ”Så må du hjem”. Han behøvede ikke at overvære ekstranumrene. Han var overbevist.

Berit blev indkaldt som gæstesolist, da vi som fjerde ekstranummer spillede Larsens “Hvis din far gi’r dig lov”. Hun synger den i forvejen i sit band “Moosedance”. Dog i en anden version, hvilket gav lidt usikkerhed undervejs, men det var kun en charme mere. Til sidst måtte vi granske vores (store) hjerner for at finde på noget at spille. Vi havde egentlig droppet Kim Larsens ”Dagen før” i første sæt pga. det manglende keyboard, men her sidst på aftenen var vi blevet tilpas fanden i voldske til at vi spillede den alligevel, idet klokkespillet gjorde det ud for keyboard. Det fungerede faktisk bedre! Som slutnummer hev vi Malurts ”Når natten falder på” op af mølposen. Den sang havde vi ikke spillet siden vi ofte åbnede med den i 2005, da Søren stadig var en del af FAVN.

Vi glæder os til forhåbentlig snart at gense Cafe Elvira. Vi har jo også til gode at opleve den proppet med mennesker. Foreløbig siger vi tak for en rigtig dejlig aften, og vi håber ikke, at alle de rare mennesker, der købte vores cd’er, bliver negativt overraskede, når der kommer rockmusik ud af deres højttalere derhjemme. Sangene bliver jo spillet i en noget mere afdæmpet stil, når vi optræder som duo.

Don Falch

Sætlisten:

1.   Lån en lille løgn
2.   Mød mig i mørket (Malurt)
3.   Kærligheden overvinder alt (Steffen Brandt)
4.   Antibussen
5.   Vent!
6.   Det er en kold tid – Lige her
7.   Taxa i tomgang
8.   Født i en metro

Pause

9.   Nedtur
10. Fremmed (Kim Larsen)
11. Under bøgen (Peter A.G. Nielsen)
12. Alverden så på
13. Fald min engel (Steffen Brandt)
14. Langebro (Larsen-Beckerlee-Jönsson/DP)
15. Tag mig op
16. Afkrog af verden
17. Har vi hul igennem her

Pause

18. Hvis du får brug for mig
19. Rev mig løs
20. Et sted derude (Steffen Brandt)
21. Når lyset bryder frem (Sebastian)
22. Den eneste i verden (Michael Falch)
23. Vi lukker nu

Ekstra:
24. Forfra igen (Don Falch-Michael Falch)
25. Du er ikke alene (Sebastian)

Ekstra ekstra:
26. Lev stærkt (Malurt)
27. Hvis din far gi’r dig lov (K. Larsen/M. Mogensen) – m. Berit Borch

Ekstra ekstra ekstra:
28. Dagen før (Kim Larsen)
29. Når natten falder på (Malurt)

Share:
Copyright 2018 favn.net | All Rights Reserved | Handels- Og Leveringsbetingelser | Designed By Sitepact