Forlænget lynvisit på Runddelen

D. 10/12 2011 skulle FAVN have spillet på Cafe Runddelen i København, hvilket vi nærmest var blevet shanghajet til efter en koncert på Fat Tuesday Bar, hvor én fra Runddelen havde været til stede. Desværre blev koncerten aflyst få timer før spilletid, da nogle baciller var kravlet ned i min hals, og havde gjort det umuligt for mig at synge. Vi hader at aflyse!

Som plaster på såret (og for at holde foden indenfor) tilbød jeg derfor Cafe Runddelen en gratis koncert af en times varighed d. 4/2, hvor vi alligevel skulle til København for at spille til et privat arrangement. Det sagde ejeren, Keld, hurtigt ja tak til.

Jeg havde planlagt at bruge samme sætliste, som da vi i december havde spillet en times FAVN-numre til Paws kæreste Stines fødselsdagsfest. Den indeholdt vores mest pågående livenumre, og gav et godt billede af vores bredde. Så da vi havde mast os ind på Runddelens lille scene, gik vi i gang med de to folk-numre, som efterhånden har bidt sig fast som faste startnumre: “Lusen” og “Under en stjerne”. Der havde ikke været mange, da vi kom, men nu væltede det pludselig ind. Især gjorde en stor flok højrøstede gutter, der var kommet for at se en fodboldkamp på tv, det til lidt af en udfordring at være musiker. Ikke mindst når de brød ud i en eller anden fodboldsang. Jeg forsøgte at vinde dem ved at joke lidt med dem, men det var egentlig kun én af dem, der var til at komme i kontakt med.

Efter fem numre skiftede jeg min dejlige akustiske Martinguitar ud med min elektriske Gibson, og den mere hårdtslående del af sættet begyndte. Det gjorde det lettere at overdøve fodboldfolket, men jeg fornemmede kun begrænset kontakt med publikum. Keld fulgte dog interesseret med fra et af bordene, men jeg havde svært ved at gennemskue, hvad han mente om os. I et forsøg på inddrage publikum mere, valgte jeg at skrotte “Forfra igen”, som jeg ikke kunne se for mig ville virke på dette publikum, og smed i stedet Kim Larsens “Hvis din far gi’r dig lov” efter dem. Der var brug for et stensikkert kort. Virkningen udeblev ikke, og i de to sidste (egne) numre steg stemningen støt. 

Da jeg skulle til at præsentere bandet i “Har vi hul igennem her”, nævnte jeg, at vi skulle til at slutte. Det fik Keld op i det røde felt! Vi havde aftalt, at ville spille til kl. 21, og det havde de reklameret med på Facebook! Jeg var nu ret sikker på, at vi havde aftalt, at vi spillede fra 19 til 20, eftersom vi skulle være til det næste arrangement kl. 21. Men der tog jeg fejl i følge Keld, og det stod vi så og diskuterede midt i nummeret… Han råbte sit og jeg sagde mit i mikrofonen. Utroligt nok var det ikke noget, som publikum så ud til at hæfte sig særligt ved. En temmelig absurd situation, som jeg forsøgte at lægge låg på ved at sige til Keld, at vi måtte snakke om det, når vi var færdige. “Jaja, bare I spiller til kl. 21”, lød svaret. Interessant at stille krav til et band, der spiller for 0,-… 

Mens Simon og Paw spillede deres soli (til Keld og publikums fryd), tjekkede jeg min mail på mobilen. Jeg havde ret. Der stod sort på hvidt, at vi skulle spille fra 19 til 20. Det meddelte jeg så Keld, som faldt lidt ned, og nu i stedet ville have et par ekstranumre. En af vores egne og en af Kim Larsens, tak. Okay… Vi spillede “Vi lukker nu”, hvorefter jeg til Simons fryd tog hul på riffet til en af hans favoritter: Gasolins “Rabalder”, som det må være år siden, vi har spillet. Efter den ville Keld have sit Larsen-nummer! Øh, vi havde lige spillet det… Nej, nej, det skulle være “Blaffersangen”! Javel… Den fik han så også med, og så skulle vi godt nok også videre.

Keld var helt oppe at ringe nu. “Hvordan kan sådan en stor stemme være i så lille en krop?”, spurgte han mig, og sagde at vi var fantastiske, og klart skulle komme og spille en fredag, hvor der er proppet. Det siger vi da ikke nej til. 

Don Falch

Sætlisten, som den endte med at se ud:

1. Lusen
2. Under en stjerne
3. Vent!
4. Alverden så på
5. Min hånd holder fast i din
6. Undergang
7. Født i en metro
8. Hvis din far gi’r dig lov (K. Larsen/M. Mogensen)
9. Nogen at snakke med
10. Har vi hul igennem her

Ekstra:
11. Vi lukker nu
12. Rabalder (Gasolin’-T.Bogs/Gasolin’-T.Bogs-M.Mogensen)
13. Blaffersangen (Kim Larsen)

Share:
Copyright 2018 favn.net | All Rights Reserved | Handels- Og Leveringsbetingelser | Designed By Sitepact