Fra Haderslev til Horsens

Efter en hård nat i Haderslev (se her), kørte vi til Horsens, hvor vi for første gang skulle spille på Musikværtshuset Melson. Vi ankom tidligt, stillede op og hilste på bartenderen Morten. Han var bror til bookeren Andy, som jeg flere gange havde talt med i telefonen. Vi forhørte os lidt om byen, mens vi drak nogle øl og lyttede til det ganske glimrende udvalg af musik i deres jukeboks. Vi fik at vide, at vi havde været i avisen og at de var sikre på, at der ville blive proppet. Det lød jo meget lovende. Der var nogle få andre gæster, som så en fodboldkamp på et TV ved baren. Det lokale hold spillede, så folk levede virkelig med i kampen. Da det blev tid til at få noget aftensmad, spurgte Simon, om der var nogle gode spisesteder, de kunne anbefale. Jo, der var et sted med stegt flæsk og persillesovs. Se, det var noget, der kunne få Simon op at køre! Desværre var stedet ikke lige til at finde, så det blev til burgere i stedet. Nogle ganske fremragende burgere, faktisk.

Da vi kom tilbage til Melson, måtte vi konstatere at stedet var ganske pænt besøgt, men at kalde det proppet ville være en overdrivelse. Melson er nærmest U-formet. I venstre side af U’et står et stort poolbord, som vi benyttede flittigt op til koncerten. Bunden af U’et udgøres af baren og scenen, adskilt af få meters gulvplads. Scenen har front mod højre side af U’et, hvor der er to rækker borde og stole, hvor folk kan sidde og lytte til musikken. Vores højttalere pegede mod dem.

Det medførte en del klager i første sæt fra det publikum, der stod ved baren, for de stod jo ved siden af os, og kunne ikke høre noget sang, da højttalerne altså vendte væk fra dem. Publikum foran scenen var godt tilfredse og stemningen var ganske god. I ”Hvor blev det hele af” fik vi aftenens chok (bortset fra Paw, der intet opdagede), da to mænd prøvede at bære en stangstiv mand forbi. De tabte ham lige foran scenen, og han knaldede hovedet ned i en bordkant. Det så meget voldsomt ud, men han så ikke rigtig ud til at kunne mærke noget. Han må have været bedøvet af druk. Jeg ville nødig være ham, da han vågnede næste dag…

I første pause vendte Paw en højttaler mod dem, der stod i baren. ”Holder I så kæft nu?”, spurgte han med glimt i øjet. Det kunne de vist ikke love, og det var nok meget godt. Tidligere på året havde Paw og jeg været i Berlin og se Bruce Springsteen levere en fremragende akustisk koncert. Dengang havde vi mødt en del andre danske Springsteen-fans, som vi var i byen med. En pige i slænget var fra Horsens og havde spurgt os, hvornår vi spillede der. Vi havde fortalt, at vi skulle spille på Melson, og hun havde sagt at hun ville dukke op. Det løfte holdt hun, og det var jo ganske hyggeligt. Vi kunne jo så heller ikke lade være med at dedikere Springsteens ”Glory Days” til hende.

Da koncerten var forbi, pakkede vi gearet ud i traileren, som stod og mindede os om, at vi havde en lang og ikke mindst langsom hjemtur foran os.

Don Falch

Sætlisten:

1.  Lige her
2.  Hvis din far gi’r dig lov (K. Larsen/M. Mogensen)
3.  Tag mig op
4.  Afkrog af verden
5.  With Or Without You (U2)
6.  Hvis du får brug for mig
7.  Hvor blev det hele af
8.  Nanna (K. Larsen/Gasolin’)

Pause

9.   Det bedste til mig og mine venner (Gasolin’/M. Mogensen)
10. All Along the Watchtower (Bob Dylan)
11. C’mon Everybody (Eddie Cochran/Jerry Capehart)
12. Mød mig i mørket (Malurt)
13. Alverden så på
14. Glory Days (Bruce Springsteen)
15. One (U2)
16. Født i en metro

Pause

17. This Is My Life (Gasolin’-Tommy Bogs/M.C. Moloney)
18. Har vi hul igennem her
19. Midt om natten (Kim Larsen)
20. Rock and Roll (Page/Plant)
21. Langebro (Larsen-Beckerlee-Jönsson/DP)
22. Lån en lille løgn

Share:
Copyright 2018 favn.net | All Rights Reserved | Handels- Og Leveringsbetingelser | Designed By Sitepact