Friluftskoncert i Holbæk

Det er ikke ligefrem nemt at finde Vangkvarteret i Holbæk. Mest fordi det ikke findes. Dvs. det gør det, da det er den overordnede betegnelse for et område, hvor alt hedder noget med “vang”. Det hjælper bare ikke stort, når GPS’en skal vise vej, men insisterer på at stedet ikke findes. Vi skulle spille til sommerkoncerten i Vangkvarteret. En efter planen årligt tilbagevendende begivenhed, der startede sidste år med Outlandish som hovednavn.

Heldigvis var vi i god tid, så der var ingen panik, da vi endelig – efter en halv times ufrivillig sightseeing, som endte med, at vi fandt nogen, der kunne guide os – nåede frem. Scenen stod klar, og der var lavet lyd. Lydmanden var manden bag Holbæks musikbutik Gaya, Kim Alring, som for omkring ti år siden blev sponsor for TIES (der i 2003 blev til FAVN) efter at have overværet en forrygende aften på Underhuset. Vi var spændte på, hvad han ville sige til FAVN, som han aldrig havde hørt.

Det havde regnet i stride strømme hele formiddagen, og fremmødet kl. 12.30, en time før vi skulle åbne ballet, var mildt sagt sparsomt. Arrangementets hovednavn var Johnson, hvis meget unge fans (børn og nogle enkelte, der lige havde været det) allerede stod klar foran scenen. De havde lidt svært ved at tro på, at vi skulle starte. Skulle Johnson ikke bare på med det samme? Jeg tænkte, at de nok ville komme til at vente længe på ham. Hovednavnet plejer jo at være sidst i programmet. Det var i øvrigt et meget alsidigt program med både dans, korsang, rock og rap. Der var faktisk et ganske pænt fremmøde, da vi startede, vejret taget i betragtning.

Før turen til Vangkvarteret havde vi haft en meget hurtig øver. Der kunne jo ikke være tale om ikke at spille vores single, “Under en stjerne“, i den halve time, vi havde til rådighed på scenen, men da det var et stort udendørs arrangement, var der stor fare for, at den meget stille albumversion ikke rigtig ville nå ud til folk. FAVN arbejder for tiden med en ny version af sangen, som der lidt mere “gang i”. En countryversion med trommer, bas og slideguitar, hvor albumversionen er mere akustisk og kan betegnes som folk. Vi tog udgangspunkt i den nye version. For at gøre processen så hurtig og smertefri som muligt, havde jeg forberedt et udkast, som byggede på den nye version, men med en anden indledning (som kan høres i nedenstående videoklip, som Simon har optaget, før han måtte koncentrere sig om bassen) og en tone højere end normalt.

Jeg startede med at sige, at vi med “Under en stjerne” ville prøve at kalde solen frem. Og faktisk holdt det op med at regne, da vi spillede den. Men kun for en tid. Den nye version af “Under en stjerne” gik godt og vi fortsatte med vores countryversion af “Alverden så på”, hvorefter det var tid til at fyre den af. I både “Født i en metro” og “Forfra igen” gav vi den fuld skrue, og kæmpede en brav kamp for at få folk til at synge med. Det var de ikke særlig villige til. Arrangementet var jo lige begyndt, og allerede blev de opfordret til at deltage. Grove løjer. Vi har jo ofte haft held med at insistere, så det gjorde vi, og efterhånden kunne vi da ane nogle spæde stemmer derude, som prøvede at synge med. “Nogen at snakke med” viste sig igen at have en stemning, der bare virker live, og “Har vi hul igennem her” med den traditionelle præsentations- og solorunde, samt det accellererende, eksplosive klimaks, fik skabt så meget hul igennem, det kunne lade sig gøre så tidligt på en grå eftermiddag.

Undervejs havde vi måttet kæmpe med at høre hinanden oppe på scenen. At spille i fri luft, hvor der selvsagt ikke er nogen akustik, er noget ganske andet end at spille i et lokale, hvor vi som regel også står meget tættere på hinanden. Men det havde man ikke lagt mærke til ude blandt publikum. Der var begejstret respons fra både lydmand Kim Alring og Niels Bo, der havde hyret os og på stedet erklærede, at det ikke var sidste gang.

Kort efter koncerten kom min gamle klasselærer hen og hilste på. Sidst vi talte sammen, gik jeg vel i 7. klasse, så der var gået nogen tid. Overraskende nok var det Johnson, der skulle på scenen lige efter os. Temmelig tidligt for et hovednavn, men han havde måske et stramt program den dag. Da han var færdig, løb han bogstavelig talt væk fra området, med en horde af autografjagende fans efter sig. Endnu et tegn på, at han vist havde en travl dag foran sig. I hvert fald medførte travlheden, at hans halve times optræden (hvorunder jeg uforvarende var lige ved at vælte den iPhone, der leverede hans musik, på jorden, da jeg gik forbi mixerpulten) foregik foran FAVNs bagtæppe. Product placement, når det er bedst!

Don Falch

Sætlisten:

1. Under en stjerne (ny version)
2. Alverden så på
3. Født i en metro
4. Forfra igen (Don Falch – Michael Falch)
5. Nogen at snakke med
6. Har vi hul igennem her

Share:
Copyright 2018 favn.net | All Rights Reserved | Handels- Og Leveringsbetingelser | Designed By Sitepact