Mærkelig aften i Hillerød

Hennessy’s ligger tæt på Frederiksborg Slot i Hillerød. Derfor serverer man det udmærkede øl Brøckhouse. Dermed skulle stemningen være sat for en hyggelig aften.

Der var da også danseglade og i det hele taget glade mennesker på Hennessy’s. Meget imødekommende og virkelig vilde med musikken og med vores musikalske præstationer. De var med hele vejen. I første sæt, som var en god blanding af eget og lånt materiale (vi skulle jo spille i 4 (…) timer!), sang folk vanen tro med på ”Hvis du får brug for mig”, selvom de jo aldrig havde hørt den før. Stort! Første sæts afslutningssalut med ”Nanna” og en improviseret ”Nam nam” gjorde al tvivl til skamme. Der var god kontakt til publikum.

Det var hurtigt gået op for os, at Kim Larsen og Gasolin’ var det store nummer i Hillerød. Det må siges at være særdeles sympatisk, og heldigvis havde vi da også en del af det på programmet denne lange aften. ”Det bedste til mig og mine venner” indledte andet sæt. Naturligvis stor succes. Første sæts succesoplevelse blev i det hele taget cementeret. Der var nu propfyldt og høj stemning.

Tredje sæt indledtes genialt nok med ”Langebro” (fællessang!!) og kastede sig igennem masser af rock ’n’ roll, afsluttende med en frodigt improviseret udgave af ”Farmor John” (opr. ”Farmer John”)/”Wild Thing”.

Da 4. sæt satte i, var stedet stort set tømt. Folk var røget videre i byen. Det blev derfor kun til fire numre, inden der blev lukket og slukket. En lidt ærgerlig slutning. Men sådan er det jo bare nogle aftener. Folk skal videre. En ting er 170.000 % sikkert: Vi havde intet med mandefaldet at gøre!! Folk var 100 % med fra start til slut. Folk var henne at give hånden, sige ”Tak for i aften”, ”Vi ses”, ”Godt spillet”, ”I er fede”, ”Tak for musikken”. Det resulterede naturligvis i en endnu mere udadvendt optræden og endnu mere engageret spil. At vi pga. den ekstremt lille scene havde placeret tønderne helt ude til venstre og meget på skrå gjorde kommunikationen lettere for mig. Normalt kan der være lidt langt ud til publikum omme fra bag tønderne. Værd at tænke over…

Bartenderen slog en sludder af med os, da vi pakkede grejet. Han mente, den musik vi havde spillet, var for syret, og derfor var folk ikke blevet. Sandheden er, at flere hundrede mennesker havde været inde og ude af det lille sted. Sådan er det altid på små spillesteder, som primært har deres besøgende først på aftenen, før folk går på diskotek. Det ved enhver. Bartenderen mente desuden, at hvis vi tidligere på aftenen havde spillet mere af det, vi gjorde til sidst, ville det være gået bedre… Nu skal man jo ikke have den store rockmusiklatineksamen for at kunne gennemskue, at der intet syret er at finde på den alenlange sætliste (se nedenfor). Kort sagt: nonsens!! Vi var heller ikke rigtig udadvendte nok, mente han. Især kunne jeg have været mere udadvendt… Manden kan umuligt have været mentalt til stede. Jeg underviser selv i folkeskolen. Jeg må blankt indrømme, at vi gør det for dårligt mht. at opdrage befolkningen til musikkens verden. Vorherre bevares for en gang mundlort… Det var en af den slags oplevelser, hvor man føler, man er i et parallelt univers. Sort, sort, sort.

Da vi skulle have udbetalt vores særdeles beskedne hyre, var det med en bemærkning om, hvorvidt vi skulle have hele hyren nu, hvor vi var stoppet før tid. At HAN havde stoppet OS – ikke omvendt – var tilsyneladende uden betydning i dette ”ræsonnement”. At han havde besluttet sig for at hade os allerede inden vi trådte ind ad døren, er da også realistisk at tro, i og med at vi denne aften spillede for en ”prøvehyre”, så arrangøren havde en chance for at ”se os an”, inden vi evt. indgik en egentlig samarbejdsaftale. En gentlemanaftale, med andre ord. Så for arrangøren kan simpel 2 + 2 er 4 logik altså have vejet tungere end hensynet til, hvorvidt aftenen var forløbet godt eller ej?? Bare en tanke… Hillerød og FAVN kunne være blevet begavet med mange gode koncerter i en gylden fælles fremtid på Hennessy’s. Men det skulle der hermed definitivt være sat en kæp i hjulet på. Måske er der andre spillesteder i Hillerød, hvor folket kommer? De har i hvert fald fortjent os – og omvendt. Mere end hvad man kan sige om “ledelsen” på Hennessy’s. Hennessy’s i Hillerød er et spillested, jeg af denne ene grund desværre ikke en gang med min allerbedste vilje kan anbefale andre musikere at samarbejde med.

Men hillerødderne er rare folk! Derom hersker absolut ingen tvivl. Tak til jer for en dejlig aften. Jeg lover jer, at I ser meget mere til os i fremtiden. Det gør Hennessy’s ikke.

Jeg sluttede aftenen af med som tak for den “interessante dialog” at forære bartenderen et eksemplar af ”Alverden så på”-singlen. Jeg havde lagt 12 eksemplarer rundt på bordene. De 10 var røget med forskellige folk hjem. Så lige nu ligger ”Alverden så på” i 10 hjem i Hillerød og beriger forhåbentlig de gode menneskers liv. Endnu en hillerod fik en cd med hjem. Han vil lave et job med os på en festival, hvor han booker. Der røg den 11.

Den 12. er sikkert røget ud med dagrenovationen…

Paw Koch

Sætlisten, som den endte med at se ud:

1.   Når natten falder på (Malurt)
2.   Hvis din far gi’r dig lov (K. Larsen/M. Mogensen)
3.   Tag mig op
4.   Hvis du får brug for mig
5.   Mød mig i mørket (Malurt)
6.   Lige her
7.   Nanna/Nam nam (hhv. K. Larsen/Gasolin’ og Shu-bi-dua)

8.   Det bedste til mig og mine venner (Gasolin’)
9.   På vej
10. I’m Goin’ Down (Bruce Springsteen)
11. Rock ’n’ Roll (J. Page/R. Plant)
12. Alverden så på
13. One (U2)
14. Født i en metro

15. Langebro (Trad./Gasolin’)
16. På en gren i vort kvarter (K. Larsen)
17. Glory Days (B. Springsteeen)
18. Har vi hul igennem her
19. All Along The Watchtower (B. Dylan)
20. Knockin’ on Heaven’s Door (B. Dylan)
21. Farmor John/Wild Thing (D. Harris/D.Terry/The Troggs)

22. Stand by Me (Ben E King)
23. Gloria (V. Morrison)
24. This Is My Life (Gasolin’)
25. With Or Without You (U2)

Share:
Copyright 2018 favn.net | All Rights Reserved | Handels- Og Leveringsbetingelser | Designed By Sitepact