Partyband – og lidt til

Efter den succesfulde debut på Roskilde havn og den frustrerende oplevelse på Baptisternes Efterskole i Tølløse kom turen nu til FAVNs første koncert som “partyband”. Hvor formålet med de to foregående koncerter var at der skulle lyttes, var der nu i CVU’s festsal i Jelling lagt op til at der skulle festes. Så vi havde udvidet repertoiret med nogle danske rockklassikere og luget lidt ud i de stille numre. Allerede under lydprøven mødte vi stor opbakning hos de tidligt fremmødte, der entusiastisk klappede efter hvert nummer. Det er jo ellers ikke de smukkeste versioner man hører til en lydprøve, hvor sangene bliver afbrudt af kommentarer om lyden, og bassen falder ud, hver gang Søren lige skal tjekke noget. Publikum var faktisk lige som vi kan lide dem. De var indstillet på at lytte, men også klar til at danse. Da vi skulle på scenen, som i øvrigt var dejligt stor til os tre, herskede der en hyggelig caféstemning i salen, så vi vovede pelsen og startede endnu en gang med den stille “Taxa i tomgang” – og der blev lyttet! Jeg forlod el-klaveret og greb den 12-strengede, som kun blev brugt én gang hele aftenen. Jeg kan ikke huske, hvornår det sidst er sket (hvis nogensinde). Da jeg i min godaften-hilsen nævnte at dette kun var vores tredje koncert, klappede publikum. Meget venlige mennesker.

“Tag mig op” blev også godt modtaget, og så kom det springende punkt: Aftenens første dansenummer. Ville det virke? Nu er det jo svært at gå galt i byen med en klassiker som Malurts “Mød mig i mørket”, og dansegulvet blev da også fyldt på ingen tid. Fællessang var de endda også med på! Vores egen “Hvis du får brug for mig” var også et hit og den til lejligheden indøvede “Det bedste til mig og mine venner” af Gasolin’ var selvsagt også en fuldtræffer. Skulle der nu have været tvivl i mit sind om vi skulle tage et mere stille nummer, så gav det sig selv da jeg hørte en stemme fra salen, sige: “Og nu skal vi have et stille nummer”. “Hvor blev det hele af?” fulgte, og så var det tid til vores undersættelse af “Farmer John”: “Farmor John”. Den var der ikke rigtig nogen der ville danse til, men synge med – det ville de gerne! En bas-solo fra Søren gik heller ikke ligefrem hen over hovedet på dem. Så holdt vi en pause, hvor Paw hørte en stakkels gut ved navn John blive kaldt sit nye øgenavn: “Kom så, farmor John”. Beklager John!

Andet sæt startede med en premiere på et nummer, “Har vi hul igennem her?”, som udspringer af TIES’ “Glittering Trash”, men er endt som noget ganske andet. Dén var vi spændte på at spille live, og det var en fornøjelse at se den gå rent ind! Det er et ulmende, ret blues’et nummer, hvilket gør det glimrende at danse- og knipse til. Efter næste nummer, “På vej”, kom aftenens store udfordring: En gruppe piger kom hen til scenen og ville synge en sang, der åbenbart var en slags kendingsmelodi for deres gruppe af studerende. Vi anede intet om hverken melodi eller toneart, men tog udfordringen op. Pigerne stillede op ved min mikrofon og begyndte at synge en sang, som var baseret på “The Banana Boat Song” og vi fandt hurtigt frem til et akkompagnement. Da sangen var færdig, bekendtgjorde jeg at vi i FAVN kører en “noget for noget”-politik, som i al sin enkelthed går ud på at vi vil belønnes med at folk danser til vores musik, når vi har akkompagneret dem.

En heftig version af Springsteens “Glory Days” fulgte, og der blev festet, danset og sunget (mens FAVN for første gang spillede et nummer på engelsk). Efter endnu et par coverversioner sluttede vi af med to egne numre: “Lige her” (som desværre kom til at lide under et løstsiddende kabel, så guitaren manglede i store dele af sangen) og “Lån en lille løgn”, som bare VIRKER (og det gjorde guitarkablet også nu ). Der blev danset igennem, Paw forsøgte at smadre sit trommesæt i sin solo (men det ER altså bygget til det, Paw) og folk var ikke sene til at råbe på ekstranummer. Vi kastede os ud i U2’s “With Or Without You”, hvor vi på et tidspunkt gik så langt ned i dynamik at musikken helt standsede og jeg stod ved scenekanten og sang akustisk ud i salen. Så lukkede og slukkede vi med “Twist and Shout”, som omgående fyldte dansegulvet, og koncerten sluttede i fin stil med en flok skrigende mennesker foran scenen, og tre storsvedende musikere på den. Dét var dejligt. Og som prikken over i’et forlod folk omgående salen, da koncerten var slut. Der var jo ingen grund til at blive, når livemusikken var slut, vel?

Don Falch

Sætlisten:

1.   Taxa i tomgang
2.   Tag mig op
3.   Mød mig i mørket (Malurt)
4.   Hvis du får brug for mig
5.   Det bedste til mig og mine venner (M. Mogensen/Gasolin’)
6.   Hvor blev det hele af
7.   Farmor John (Harris/Terry)

Pause

8.   Har vi hul igennem her
9.   På vej
10. “Banana Boat Song” – m. en flok studerende. På opfordring
11. Glory Days (Bruce Springsteen)
12. Når natten falder på (Malurt)
13. Nanna (K. Larsen/Gasolin’)
14. Lige her
15. Lån en lille løgn

Ekstra:
16. With or Without You (U2)
17. Twist and Shout (Medley/Russell)

Share:
Copyright 2018 favn.net | All Rights Reserved | Handels- Og Leveringsbetingelser | Designed By Sitepact