Release!

Så oprandt den store lørdag, hvor FAVNs debutalbum skulle præsenteres ved den store releasefest på Klauzdal i Herlev, og der var i sandhed dømt ”lang lørdag” for os. Vi mødtes i øvelokalet kl. 11 for at øve sættet igennem en sidste gang. Det gik så godt, at vi faktisk var lidt ærgerlige over at det ikke var selve koncerten, men blot ”generalprøven”, som man jo siger helst ikke skal gå alt for godt. Det gjorde den altså, og jeg tør godt på forhånd røbe, at koncerten ikke tog skade af det.

Herefter pakkede vi bilerne og kørte til Klauzdal, hvor vi mødtes med lydmanden Jonas og min fætter Martin Falch-Schmidt, som havde sagt ja til at filme vores første musikvideo. Modig mand… Efter nogle timers kamp med, for mit vedkommende, at få skabt en fornuftig balance mellem guitar og vokal, var vi tilfredse med lyden, og fokuserede nu på at lave nogle videooptagelser til den kommende musikvideo, ”Født i en metro”, som også er første radiosingle fra ”Har vi hul igennem her …?”. Jeg bestemte mig naturligvis for, at jeg på videoen skulle være iført FAVNs nye sorte T-shirt, hvorpå der netop med rødt står ”Født i en metro”.

Vi måtte jo sørge for at være klædt nøjagtig som under koncerten, da meningen var, at eftermiddagens optagelser skulle kunne klippes sammen med aftenens koncertoptagelser. Mens Martin filmede løs, spillede vi så nummeret og for en sikkerheds skyld mimede vi også til den ikke mindre end fire gange, hvor Martin filmede hver enkelt af os igennem hele sangen (jeg fik to ture). Vi er åbenbart slet ikke så tossede til det dér mimeri, for flere af de unge mennesker fra Radio BK, der skulle stå for ”rockoteket” efter koncerten, blev temmelig overraskede, da jeg midt under sangen for sjov flyttede mig fra mikrofonen og mimede ud i luften. ”Var det playback?!…”, blev der spurgt. Ja, og det er en vigtig ting at være god til…

Da vi var færdige med at filme, var der et kvarter til klokken var 20, hvor dørene skulle åbnes. Den tid blev brugt på at konsumere, hvad der nu kunne klemmes ned af de udbragte familiepizzaer. Adrenalin og appetit går desværre ikke særlig godt i spænd. Så var det ud og byde velkommen til de 150-200 gæster, der strømmede ind. Da vi mente, at vi nok var omtrent fuldtallige, gik vi samlet op på scenen til en lille officiel velkomst. Der var jo Danish Music Awards i TV, og det var jo ganske oplagt at tage lidt pis på det, så med et eksemplar af vores cd som stand-in for en pris, fik jeg takket min mor, min far og Vorherre. Dernæst kørte Paw aftenens enkle program igennem: Hyggesludder, koncert med indbygget videooptagelse, og ”rockotek” til den lyse morgen. Martin blev også lige præsenteret, og gav en kort orientering om, hvad der skulle foregå, når videoen skulle filmes. Så blandede vi os igen med masserne, og fik snakket lidt med en masse mennesker.

Omkring kl. 21.30 blev det koncerttid, og vi gik på scenen til et stort og entusiastisk bifald. ”Taxa i tomgang”, som er albummets suverænt mest stille nummer, åbnede koncerten, mens folk stadig var indstillede på at lytte. Så fik de så også én på hatten. Fire rocknumre i træk uden pause imellem fik sat skub i tingene, og især ”Har vi hul igennem her” vakte jubel og højlydt fællessang. Et dejligt livenummer! ”Hver sin vej” blev indledt med en lille anekdote om dengang jeg, som lærerstuderende, moonede to små irriterende unger udenfor et pizzeria. Episoden er diskret nævnt i sangen. Efter ”Hvis du får brug for mig” var det så tid til at få filmet den famøse video! Og det burde vi altså gøre noget oftere! Med ét var store dele af publikum forvandlet til frådende galninge, der stagedivede og crowdsurfede. Ikke kedeligt at overvære fra scenen. To gange blev ”metro” spillet igennem. Anden gang blev, på foranledning af Martin, indledt med et gruppekram foran scenen.


Efter den fælles energiudladning dykkede vi med ”Hvor blev det hele af” og sluttede på vanlig vis med ”Lån en lille løgn”, inklusiv soli fra os alle tre og beredvillig fællessang fra publikum. Fællessangen fortsatte i første ekstranummer, ”Lige her” og så rundede vi af med albummets afslutningsnummer, ”Alverden så på”. Vi bukkede og forlod scenen til taktfaste krav om ekstranummer, og selv om man i den situation godt kunne fristes til at spille nogle hits for folk, modstod vi fristelsen. Vi havde spillet alle numrene fra albummet, og det var det, aftenen handlede om. At slutte med at spille andre ting ville fjerne fokus.

Da vi kort efter kom ud i salen fra backstagelokalet, kunne vi til vores store forbløffelse konstatere, at en meget stor del af publikum åbenbart kun var kommet for at købe albummet og høre os live, og så skulle de ellers hjem! Men selvfølgelig holdt nogle stædige festaber ud lang tid endnu, og vi fik såmænd signeret en hel del cd’er.

Albummet er søsat. Næste skridt bliver nu at ”angribe” medierne, og i særdeleshed anmelderne ude i landet. Og så har vi jo lige en video, der skal redigeres…

Don Falch

Sætlisten:

1.   Taxa i tomgang
2.   Tag mig op
3.   Har vi hul igennem her
4.   Afkrog af verden
5.   På vej
6.   Hver sin vej
7.   Hvis du får brug for mig
8.   Født i en metro (to gange til ære for kameraet)
9.   Hvor blev det hele af
10. Lån en lille løgn

Ekstra:
11. Lige her
12. Alverden så på

Share:
Copyright 2018 favn.net | All Rights Reserved | Handels- Og Leveringsbetingelser | Designed By Sitepact