Kasket eller morgenhår

juni 18, 2008
København
Lades
Kasket eller morgenhår

Onsdag d. 18/6 2008 var det endelig tid til FAVNs første elektriske koncert siden releasefesten tilbage i april. Og så på en onsdag… Lades (eller Lades Kælder) har musik hele ugen, og spiller man egne numre, er man henvist til at spille hverdagsaftener. Ikke nok med, at det var onsdag. Der var EM i fodbold på skærmen. En skæbnekamp for Sverige, som de fleste danskere nu holdt med, da Danmark ikke selv var repræsenteret. Sidst, men ikke mindst, var det eksamenstid. Vi var helt opmærksomme på risikoen for et meget lille fremmøde – eller intet fremmøde – så vi havde forsøgt at alliere os med andre bands, så vi med en dobbelt koncert måske kunne trække flere mennesker til. Det lykkedes ikke, så vi endte med selv at skulle fylde aftenen ud. Det positive ved det var naturligvis, at vi kunne spille nogle flere af vores sange, da vi så havde to sæt at gøre godt med. Spørgsmålet var bare, om vi ville have nogen at spille for…

Vores trofaste booker/manager Line ville da komme, vidste vi. Og der var også to personer i baren, plus en lydmand. Helt alene ville vi altså ikke blive. Pludselig kom Tommy, som i sin tid var lige ved at blive ekstraguitarist i FAVN, ind ad døren. Han havde sin lillebror med. Der kom også nogle stykker fra det kollegium, hvor Simon bor. Line havde sin veninde Julie med, som efterhånden har været til en del FAVN-koncerter. En enkelt forbipasserende, som ingen af os kendte, kiggede søreme også ind.

Akustiken er ikke den bedste på Lades. Som sanger er det vanskeligt at høre sig selv. Uanset hvor højt lydmanden skruede op for monitoren, lød min stemme langt væk. Det var ikke fedt, men det var til at leve med. Undervejs i koncerten jokede vi lidt frem og tilbage med publikum om stillingen i fodboldkampen. Den varierede voldsomt. Der må være blevet scoret en hel del mål og annulleret næsten lige så mange i den kamp.

Spillemæssigt bar koncerten præg af, at vi faktisk ikke havde spillet FAVN-numre med Simon i to måneder. Der var nogle smuttere hist og her. Normalt skal der meget til, før publikum bemærker en fejl, men jeg spillede så forkert i temaet til ”Genstart”, at Simon var ved at sprænges af grin. Jeg grinede med, og det samme gjorde publikum. Der var en dejlig, afslappet atmosfære. Da jeg præsenterede ”Sort hul”, nævnte jeg at sangen faktisk nok var på alder med Simon. Den blev sådan cirka skrevet i 1997…

(Det er faktisk rigtigt, at sangen er så gammel. Vi spillede den ofte i TIES. Den var oprindelig på engelsk og hed ”Black Hole”. Da vi ikke helt var på stil- og smagsmæssig bølgelængde i TIES, lykkedes det aldrig at finde det helt rigtige arrangement til sangen. Og således gik der over ti år, før den kom på et album. Hør podcast om TIES, FAVN og ”Black Hole/Sort hul” her.)

Andet sæt startede akustisk, indtil vi nåede ”Nedtur”, som fik et ordentligt los i røven og måske aftenens største bifald. Resten af sættet var én stor eksplosion. Der blev sunget med på ”Forfra igen” og præsentationsrunden i ”Vi lukker nu” var også et klart højdepunkt med lange soli. Paws trommesæt må siges at være solidt bygget.

Vi havde egentlig planlagt at spille ”Hvis du får brug for mig” som første ekstranummer, hvis det skulle blive aktuelt. Det blev aktuelt, for det lille publikum, som var vokset lidt undervejs, ville meget gerne have mere. Vi droppede dog sangen til fordel for Gasolins ”Rabalder”, som Simon ofte ønsker, at vi skal spille. Jeg gav efter, og vi spillede den. Han bliver så glad, når han får sin vilje. Da den sluttede, råbte jeg nogle overgangsakkorder til Simon, og vi skabte således på stedet en flydende overgang til Benny Andersens ”Svantes Svanesang”, som er en sjælden gæst ved FAVNs koncerter, men som denne aften satte et perfekt, tungt og larmende punktum.

Så blev der ellers hyggesnakket lidt, og jeg fik konstruktiv kritik af min påklædning af Tommys meget stive lillebror, som var meget begejstret for koncerten, men altså mente, at jeg burde droppe kasketten (som han mente var forbeholdt Kim Larsen) og jakken (som var en skjorte). Jeg er faktisk ikke så bange for at blive forvekslet med Kim Larsen, men jeg giver ham ret i, at jeg må droppe den skjorte, som han mente var han jakke. Men det er nu mest fordi ærmerne er for lange og derfor temmelig generende, når jeg spiller guitar. I stedet for kasketten, anbefalede han morgenhår, og han insisterede på, at tog kasketten af, hvorefter han uglede mit hår, så det lignede en høstak. Så blev jeg sendt på herretoilettet for at se mig i spejlet.

Vi må nok konstatere, at han og jeg ikke helt deler smag. Men skal vi spille til hans svendegilde, hvilket han seriøst overvejede, skal jeg da gerne for den ene gangs skyld optræde uden kasket og med morgenhår…

Don Falch

Sætlisten:

1.   Det hele begynder her
2.   Genstart
3.   Rev mig løs
4.   Sort hul
5.   Vent!
6.   Se os nu
7.   Afkrog af verden
8.   Har vi hul igennem her

Pause

9.   I mit stille sind
10. Mysterium
11. Alverden så på
12. Nedtur
13. Lån en lille løgn
14. Født i en metro
15. Forfra igen (Don Falch – Michael Falch)
16. Vi lukker nu

Ekstra:
17. Rabalder (Gasolin’-T.Bogs/Gasolin’-T.Bogs-M.Mogensen)
18. Svantes svanesang (Benny Andersen)

Share:
Copyright 2018 favn.net | All Rights Reserved | Handels- Og Leveringsbetingelser | Designed By Sitepact