Behind Blue Eyes

Vi var på prøve…

Herligt, at man med langt over 100 koncerter bag sig, stadig allernådigst kan få lov til at være ”på prøve”, når man for første gang besøger et nyt sted. Stedet var Cafe Vivaldi i Roskilde, og da Vivaldi er en kæde, kunne denne koncert udløse koncerter på flere andre cafeer af samme navn rundt omkring på Sjælland. Hvis vi altså bestod prøven…

Der har længe ligget en Cafe Vivaldi på Ros Torv i Roskilde, men der er ikke livemusik. Vi skulle spille i en nyåbnet Vivaldi på Stændertorvet, som ligger i de selvsamme lokaler, som jeg massevis af gange har besøgt, da de husede pladeforretningen Mariann.

Noget af det første, jeg fik øje på, da jeg ankom, var plakaten på døren, hvor der stod, hvem der spillede i den næste måneds tid. Næste navn på plakaten efter os var ingen ringere end Claus Schlütter, som gamle TIES-fans kender som Claus Vilen. Yes, vores gamle guitarist fra dengang, vi hed TIES (2000-2003) skulle 14 dage efter os optræde på selv samme scene… øh, gulv.

Der var ikke meget liv i byen, men til vores store glæde, havde vi et lille, men trofast publikum, der blev hængende og oplevede samfulde tre sæt. En af dem kommenterede min The Who T-shirt. Ikke til mig, men til sin kammerat. Jeg overhørte ham fyre en ironisk kommentar af, om vi mon spillede noget med The Who. Det var ikke lige planen, men planer kan ændre sig…

Maj, og dermed foråret, lakkede mod enden, så det var sidste chance for at få spillet vores nye version af Dissing/Andersens fantastiske ”Hilsen til forårssolen”. Så det gjorde vi, og det var vist første gang, vi tog fusen på publikum. Den havde de ikke set komme. Jeg talte til dem mellem hvert eneste nummer, hvad jeg sjældent gør, når vi spiller elektriske koncerter. Der trækker det ofte tempoet ned på en uhensigtsmæssig måde, men ved akustiske duokoncerter som denne, er det en helt nødvendig del af koncerten.

I andet sæt kom endnu en forårssang: Gnags’ ”Under bøgen”, som vi sidst spillede i Kahytten i Svendborg for næsten et år siden. En pige havde ønsket noget med Lis Sørensen, og i første omgang måtte vi pænt afvise hende, men så slog det mig, at Lis Sørensen jo faktisk havde hittet med Sebastians ”Når lyset bryder frem”, som vi alligevel havde på sætlisten. Så vi opfyldte pigens ønske, og hun kvitterede med at gå sin vej. Jeg må vist arbejde lidt med min Lis Sørensen-imitation…

Vi havde nu ellers godt fat i publikum, som dog ikke fulgte min opfordring til at danse nøgne på bordene til ”Lån en lille løgn”. De troede tilsyneladende ikke på min historie om, at det er noget, folk altid gør. Men klappe i takt gjorde de gerne. Med tøj på.

I pausen før tredje sæt, luftede jeg tanken om at overraske vores Who-fan derinde for Paw, som ikke overraskende var med på ideen. Jeg følte mig ret overbevist om, at vi uden problemer ville kunne gennemføre The Whos ”Behind Blue Eyes”, som jeg har siddet og spillet for mig selv fra tid til anden, men så vidt jeg husker aldrig offentligt. I så fald er det i hvert fald meget længe siden.

Midt i tredje sæt nævnte jeg så for publikum, at jeg havde overhørt en kommentar om min T-shirt, og at vi nu ville forsøge os med et Who-nummer. Vores Whofan stirrede forbløffet på os og bed i sin ene pegefinger, som for at sige: ”I betræder hellig jord, gutter! Don’t fuck up!” Cirka fire minutter senere kvitterede publikum med et begejstret bifald efter en version af ”Behind Blue Eyes”, der lød, som om vi har spillet den hver eneste aften i årevis. Jeg elsker at tage fusen på folk på den måde! Da Paw var iført en Tom Waits T-shirt, kunne vi jo lige så godt fortsætte med vores version af Waits’ ”Martha”, oversat af undertegnede. Det var kun anden gang, den blev luftet.

Vi kom af med nogle albums den aften. Især havde vi stor sympati for det par der, efter at have skamrost os med ord som ”meget poetisk”, omgående satte sig ind i deres bil. Ikke for at køre, men for at lytte til vores musik.

Sådan skal det være!

Don Falch

Sætlisten, som den endte med at se ud:

1.    Det hele begynder her
2.    Genstart
3.    Mød mig i mørket (Malurt)
4.    Sort hul
5.    Hilsen til forårssolen (Dissing/Andersen)
6.    Lige her
7.    Hvis din far gir dig lov (K. Larsen/M. Mogensen)
8.    Tag mig op
9.    Vent!

Pause

10.  I mit stille sind
11.  Mysterium
12.  Rev mig løs
13.  Under bøgen (Peter A.G. Nielsen)
14.  Når lyset bryder frem (Sebastian)
15.  Langebro (Larsen-Beckerlee-Jönsson/DP)
16.  Alverden så på
17.  Fald min engel (Steffen Brandt)
18.  Lån en lille løgn

Pause

19.  Nedtur
20.  Kærligheden overvinder alt (Steffen Brandt)
21.  Født i en metro
22.  Behind Blue Eyes (Pete Townshend)
23.  Martha (Tom Waits)
24.  Lev stærkt (Malurt)
25.  Forfra igen (Don Falch – Michael Falch)
26.  Har vi hul igennem her

Share:
Copyright 2018 favn.net | All Rights Reserved | Handels- Og Leveringsbetingelser | Designed By Sitepact