En ensom mandag aften i Århus

FAVNs første koncert på Fatter Eskil i Århus var som en del af første band i et fornuftigt projekt kaldet “En uge med originaler”. Vi var endda første band i rækken. Desværre. En hel uges koncerter med original musik er jo i sig selv en fremragende ide, men at hyre et band fra Sjælland til at komme og spille i Århus på en mandag aften er måske knap så fornuftigt, med mindre man har brugt en mindre formue på at reklamere for koncerten. Der skal jo ikke så lidt til at hive folk til koncert med et band, de ikke kender og som ikke engang har tænkt sig at spille noget kendt materiale.

Det ville blive en stresset aften. Paw skulle til et møde og kunne muligvis lige nå at være der, når vi skulle starte, så vores livebassist Simon og jeg kørte til Århus og stillede op. Simon var i jævnlig telefonisk kontakt med Paw om, hvordan trommesættet skulle sættes sammen, og det endte faktisk med at være stort set rigtigt sat op. Vi havde bare taget for mange trommer med…

Da Paw måske først ville komme en time efter koncerten skulle starte, havde vi planlagt et akustisk første sæt. Da konceptet jo hed “en uge med originaler” skulle vi i sagens natur kun spille egne numre. Vi havde faktisk ikke numre nok, selv om jeg havde skrevet en del, som vi bare slet ikke var begyndt at arbejde med. Enkelte var endda for nye til, at jeg lige kunne sætte mig og spille dem. Jeg havde dog øvet lidt på nogle af dem og havde teksterne med, hvis det skulle blive nødvendigt.

Det blev det heldigvis ikke. Paw havde formået at køre fra Bagsværd til Århus på ca. halvanden time (og kørte naturligvis lovligt hele vejen…), men ankom alligevel først, da vi skulle have startet. Det gjorde imidlertid ikke noget, for starten blev udskudt, da der var mennesketomt. Paw nåede endda at rette lidt på trommerne og lave lyd på en guitar, samt at tjekke monitors. Derefter begav vi os op i bandrummet, hvor vi rustede os til en aften med et publikum bestående af en bartender. Til sidst kunne vi ikke trække den længere, selv om der stadig ikke var kommet et øje. Simon var meget svær at løsrive fra den pinballmaskine, der stod i bandrummet, men det lykkedes.

Vi startede med ”Taxa i tomgang” og bartenderen sagde, at det fan’me var ærgerligt, at der ikke var flere, for det var fedt! Heldigvis viste det sig, at der alligevel findes mennesker, der gerne begiver sig ud for at høre ukendt musik på en mandag aften. Halvvejs i koncerten var 4-5 stamgæster stødt til, plus en skidefuld mand, som kom med lidt tilråb og dermed gav anledning til noget publikumskontakt. Vi fik taget lidt gas på hinanden undervejs.

Nogle ganske få covernumre havde sneget sig ind i sættet, for at vi kunne fylde tiden ud, dog i versioner, som i høj grad var vores helt egne. Der lød da heller ikke noget brok over det. Vores nye nummer, ”Nedtur”, blev efterfølgende sammenlignet med Gasolin’. Måske fordi to af covernumrene var af dem. Jeg synes nu selv, at Malurt spøger væsentligt mere i den sang, men man oplever jo musik meget forskelligt. Det var i hvert fald fedt at lufte ”Nedtur” igen, efter dens debut kun fire dage tidligere.

Ellers må vi nok konkludere, at det ikke kan anbefales at tage ud og spille en mandag aften, med mindre man ligger nummer ét på hitlisten…

Don Falch

Sætlisten:

1.   Taxa i tomgang
2.   Hver sin vej
3.   Antibussen
4.   Lige her
5.   Tag mig op
6.   Har vi hul igennem her
7.   Hvis du får brug for mig
8.   Afkrog af verden
9.   På vej
10. Hvor blev det hele af
11. Født i en metro
12. Nedtur
13. Alverden så på
14. Nanna (K. Larsen/Gasolin’)
15. Svantes svanesang (Benny Andersen)
16. Lån en lille løgn

Ekstra:
17. Langebro (Larsen-Beckerlee- Jönsson/DP)
18. Vi lukker nu

Share:
Copyright 2018 favn.net | All Rights Reserved | Handels- Og Leveringsbetingelser | Designed By Sitepact