FAVN på gaden

I forbindelse med Roskilde Festivalen skulle der være gang i gaden i Roskilde, så Gimle hyrede FAVN til at give tre korte koncerter på to dage. Tirsdag d. 1/7 skulle vi først spille to gange 30 min. på Hestetorvet og dernæst i indkøbscenteret RO’s Torv. Dagen efter gjaldt det kun RO’s Torv.

Det var den akustiske duoversion af FAVN, dvs. Paw og jeg bevæbnede med trommer og akustiske guitarer, der skulle ud at lave ballade. Hestetorvet var spækket med boder, der solgte mad, tøj og souvenirs, og da vi havde fået mast bilerne ind igennem mylderet, kiggede vi os om efter en eller anden kontaktperson. Ingen henvendte sig til os. Hvor skulle vi mon stå? Der var ingen scene at se. Vi spurgte os lidt for, og en mand fortalte os, hvor nogle andre musikere havde stået forleden. Vi pakkede ud, og holdt lidt ekstra øje med udstyret, når vi nu befandt os blandt så mange mennesker.

Da vi var ved at være færdige med at stille op, henvendte en dame fra Roskilde Stjernebutikker sig til os. Hun var kontaktpersonen, og havde en seddel med, som vi kunne tage med ind i en bagelsnask, der ligger på torvet. Så kunne vi spise der. Fin ide, men nu havde Gimle imidlertid lavet en tidsplan, der betød at vi, når vi var færdige på Hestetorvet, havde en halv time til at pakke sammen, køre til RO’s Torv i en by med tæt trafik, parkere (RO’s Torvs parkeringshus var under ombygning, så det var et projekt i sig selv), slæbe gear ind, stille op og lave lydprøve. Der blev vist ikke lige tid til en bagel…

Efter aftale med kontaktpersonen sprang vi den halve times pause over og spillede en time ud i ét. Så havde vi da indhentet en halv time.

Da vi havde stillet op, hørte jeg pludselig en underligt bekendt stemme bag mig: ”Undskyld, må jeg spørge om noget?”.  Jeg vendte mig om, og dér stod Frederik fra X-Faktor.  Han har spillet på gaden i mange år, og vi har jo ikke den store erfaring på det område, så da han opfordrede os til at dreje al udstyret en kvart omgang, så vi spillede ud mod et tomt område, gjorde vi da det. Han forsikrede os, at der nok skulle komme mennesker og sætte sig. Han fik ret. Selv var han der ikke for at spille, men for at passe en af boderne på torvet.

Vi prøvede en ny strategi, nu hvor rammerne alligevel var anderledes. Vi stillede nogle kasser med cd’er ved siden af, hvor vi stod, og lagde en seddel ved, hvor der stod: ”Tag en cd. Bestem selv prisen”. Det skulle vise sig, at være al besværet værd, for selv om jeg allerede nu kan røbe, at vi ikke fik det store ud af disse koncerter, så lærte vi dog, at der faktisk findes en effektiv måde at sælge cd’er på, når man ikke lige bliver voldspillet i medierne. Umiddelbart kunne man jo tro, at folk så lægger en femmer eller 50 øre, og så snupper en cd, og det er der også nogle, der gør, men det bliver opvejet af dem, der lægger 100,- Da de to dages koncerter var forbi, kunne vi konstatere et betragteligt svind i cd-kasserne, og at det rent økonomisk faktisk gik op.

Da jeg har min daglige gang i Roskilde, kom der mange forbi, som jeg lige fik hilst på eller nikket til under koncerten. Efterhånden begyndte flere og flere at sætte sig og lytte. Jeg fik den nye oplevelse, at sige noget til publikum, som så bare så uforstående ud. Så gik der et lys op for mig, og jeg slog over i engelsk. Det hjalp. Festival…

Til sidst var der faktisk lige ved at komme gang i den, men da var det også tid til at pakke sammen i en fart og komme videre. Vi havde ellers som noget nyt sluttet med ”Har vi hul igennem her”, der med sin intensitet og accelererende outro er et sikkert kort. I showbiz siger man ”always leave them wanting more”. Det må man sige, vi praktiserede. Lidt mere ville vi nu godt have haft tid til at give dem.

Don Falch

Sætlisten:

1.   Det hele begynder her
2.   Genstart
3.   Hvis du får brug for mig
4.   Sort hul
5.   Født i en metro
6.   Tag mig op
7.   Vent!
8.   I mit stille sind
9.   Mysterium
10. Se os nu
11. Rev mig løs
12. Alverden så på
13. Forfra igen (Don Falch-Michael Falch)
14. Har vi hul igennem her

Share:
Copyright 2018 favn.net | All Rights Reserved | Handels- Og Leveringsbetingelser | Designed By Sitepact