FAVN til Musik Event Sydfyn


Lørdag d. 27/10 spillede FAVN i Svendborg til Musik Event Sydfyn, som var arrangeret af Dansk Musiker Forbund i anledning af årets Spil Dansk Dag. Vi var en del af et temmelig spraglet program med eksempelvis march og jazz på programmet. Eventen varede fra torsdag (selve Spil Dansk Dagen, hvor FAVNs nye single, “Min hånd holder fast i din” i dagens anledning blev spillet i Jørgen de Mylius’ program, “Eldorado”) til lørdag. Torsdag var gratis. Fredag og lørdag kostede det 100,- i entre. Om det var det store udbud af genrer eller entreprisen, der havde skræmt publikum væk, ved jeg ikke, men der var mildt sagt god plads til alle. Svendborgs ungdom fejrede tydeligvis lørdagen andre steder, for det sparsomme publikum til eventen havde en gennemsnitsalder på i hvert fald 40+., hvad der i og for sig passede os fint nok.‏

Vi skulle spille i Spejlsalen, hvilket lyder finere, end det var. Der var tale om et hvidt rum med plads til 100 mennesker (hvis de stod som sild i en tønde), hvor det var ret svært at få øje på et eneste spejl. Konferencieren Halvor fortalte, da han præsenterede os, at Spejlsalen havde sit navn pga. et enkelt lille spejl, der hang på en søjle midt i lokalet. Han udpegede det, og den var god nok. Der hang et lillebitte spejl. Akustikken derinde gjorde det temmelig svært at holde lydstyrken nede. Det kunne vi hurtigt konstatere, da vi holdt lydprøve. Vi havde “Sikkerhed om bord” på sætlisten, så den spillede vi lige igennem, men det stod hurtigt klart, at den nok ville være lige lovlig heftig for publikum, så vi skiftede den ud med den knap så hektiske, men lige så fede, “Undergang“.

Da klokken nærmede sig 22.30, gik vi i gang med vores 45 minutters koncert. Der var måske rundt regnet tyve mennesker, der overværede den. Vi gik som altid på med krum hals, for hvis man ikke giver det alt, hvad man har, skal man hellere lade være med at spille musik. Der stod i programmet, at vi er et folk-rockband, hvilket jo stemmer fint overens med virkeligheden, så første halvdel af sættet var afdæmpet og folk-præget, mens der blev skruet op for rocken i anden halvdel. Folk-delen var ganske populær, og især de to seneste singler, som begge har fået landsdækkende airplay, “Under en stjerne” og “Min hånd holder fast i din“, ramte plet.

Rockdelen kostede nogle kunder. Publikum virkede trætte, og det var svært at vride særlig meget respons ud af dem. Ikke at der ikke blev forsøgt. En historie om, at gennemsnitsalderen på scenen var omkring de 19 år, men at vi måske så lidt ældre ud pga. vores udsvævende “sex, drugs & rock’n’roll”-tilværelse, fik da folk til at trække lidt på smilebåndene. Vores old school måde at spille rock på fik også inspireret en dame til pludselig at ønske “noget fra 70’erne”. Vi havde ikke lige regnet med at skulle spille covernumre til dette arrangement, men på den anden side lod det til, at vores musik havde bragt nogle minder frem hos hende. Hun havde ikke noget specifikt ønske, så hun fik et sikkert kort: Kim Larsens “Hvis din far gi’r dig lov”, og den gik selvfølgelig rent ind.

Efter koncerten kunne vi konstatere, at selv om en del af publikum ikke havde holdt ud til den bitre ende, var stort set alle de eksemplarer af “Under en stjerne”, som vi havde lagt rundt omkring på bordene, væk. Vores erfaringer med salg af cd’er ved koncerter er ikke gode. Det er tilsyneladende ikke noget, “man” gør her i landet. Ikke en gang vores “Tag en cd – bestem selv prisen” skilt har gjort den store forskel. Så vi har vurderet, at det er bedre, at folk kan tage en fantastisk cd med hjem helt gratis, og forhåbentlig blive forelsket i os, end at vi har et utal af cd’er liggende og samle støv. De tog dem i hvert fald med hjem. Om de blev forelsket i os, vil tiden vise.

Som noget nyt optog vi hele koncerten. Lyden er ikke fantastisk, men god nok til at man kan føle sig som en flue på væggen. Den er delt i tre. Links: Del 1, del 2 og del 3.

Aftenens ekstra bonus: Når vi nu var i Svendborg, kunne vi jo lige så godt hente den kuffert fuld af cd’er, vi havde efterladt, sidst vi spillede i Svendborg. For et år siden. De havde den såmænd endnu.

Don Falch

Sætlisten:

1. Lusen
2. Under en stjerne
3. Vent!
4. Min hånd holder fast i din
5. Undergang
6. Født i en metro
7. Hvis din far gi’r dig lov (K. Larsen/M. Mogensen) – på opfordring
8. Nogen at snakke med
9. Har vi hul igennem her

Share:
Copyright 2018 favn.net | All Rights Reserved | Handels- Og Leveringsbetingelser | Designed By Sitepact