FAVNs første dagligstuekoncert

I en ikke så fjern fortid kom Sandra Jul Jensen, som har og er “House of Marketing“, lidt for sent til et netværksmøde på Stevns. Den eneste plads, hun kunne finde, var ved det bord, hvor Paw Koch, lydstudieejer og trommeslager i FAVN, befandt sig. Det ville være synd – og løgn – at sige, at Sandra er en tilbageholdende type, og det varede ikke længe, før hun og Paw havde fået sig en god snak og var blevet enige om, at en form for fremtidigt samarbejde skulle finde sted.

I første omgang blev det til, at Sandra kom til møde med FAVN i Paws studie, Huligennem.nu. Mødets formål var, at finde ud af, hvor og hvordan vi kunne hjælpe hinanden og lære af hinanden. Et af resultaterne blev en aftale om, at FAVN skulle spille til Sandras housewarming, hvilket så ville blive FAVNs første såkaldte dagligstuekoncert. Et koncept, som i det store udland er kendt som living room concerts, og som ganske enkelt går ud på, at en solist eller et band giver koncert i en persons dagligstue, hvor værten har stået for at invitere venner og bekendte på besøg til denne særlige begivenhed. Det er en ganske unik og hyggelig oplevelse for alle parter, hvor musikken bliver hørt af et opmærksomt publikum, der i øvrigt har betalt for at opleve koncerten. Det er faktisk ikke så tit, at man som musiker får sådan en mulighed, med mindre man er et kendt navn, der kan trække mange mennesker til landets spillesteder.

Hos Sandra var det nu lidt anderledes. Folk kom ikke for at være til koncert, men for at være til housewarming, hvor koncerten var en del af programmet. Derfor var det også en kort koncert på en lille times tid, vi gav. Sætlisten bestod af nøglesange fra UNDER EN STJERNE, samt nogle “greatest hits”, som hos os betyder “sange, der altid virker godt live, og derfor næsten altid er på sætlisten”.

Det havde været stegende hedt hele dagen, og selv om jeg godt vidste, at det er begrænset, hvor cool og rockstjerneagtig, man ser ud i shorts, kunne jeg simpelthen ikke holde tanken om lange bukser ud. Desuden har man jo før set både Kim Larsen og Neil Young optræde i shorts, og hvis de kan… Vel vidende at det nok ville more publikum, fortalte jeg efter den første sang, at der i øjeblikket er heftig debat i rockmiljøet om, hvorvidt man bør optræde i shorts. Jeg hørte til dem, der er modstandere, og gjorde det kun som led i en protestaktion, hævdede jeg. En kvinde blandt publikum følte sig også nødsaget til at nævne, at det heller ikke var noget særlig godt scoretrick. Det var jo meget godt at vide til en anden gang.

Således afvæbnede med humorens skarpe sværd var det lille publikum i Sandras stue helt på vores side, og det benyttede vi os snart af. I “Min hånd holder fast i din” blev de opfordret til at synge med på falsetkoret i sangens outro. En mands falset svarer meget godt til en kvindes naturlige stemmeleje, men det havde de fleste kvinder i Sandras stue vist ikke lige luret, så de kæmpede en temmelig forgæves kamp for også at ramme tonerne i deres falset, indtil jeg nådigt meddelte dem, at de gerne måtte synge en oktav under.

“Sikkerhed om bord” havde fundet vej til sætlisten, fordi den handler om at skabe sig et nyt liv uanset hvad andre måtte mene om den sag. Den proces er Sandra i gang med, hvilket blandt andet var hele årsagen til den housewarming, vi alle var en del af. Da jeg nævnte disse ting, lyttede alle opmærksomt. Undtagen Sandra, altså. Hun var langt væk i en SMS-udveksling. Angiveligt med en gal nordmand. Det morede alle sig over, og da Sandra bad om at få gentaget, hvad sangen handlede om, svarede jeg tørt, at den handlede om en gal nordmand…

En energifyldt “Født i en metro“, en sløv, tung og intens “Nogen at snakke med” førte frem til det traditionelle klimaks i form af “Har vi hul igennem her”, som med sin stemning, energi og – i sagens natur ret korte – præsentationsrunde tog det sidste stik hjem.

Vi fik ikke lov til at stoppe, så vi kvitterede med vores version af Dissing/Andersens “Hilsen til forårssolen” for sidste gang i år. Nu får den lov til at samle støv indtil næste forår. Sært nok virkede det ikke, som om folk kendte sangen (?!), men en succes var den under alle omstændigheder.

Efterfølgende var der masser af ros fra alle sider, og en af gæsterne, som var besat af musikgrej, ringede efter sin søn, så vi kunne kigge på hinandens. (Guitarer, altså.)

Under hele Sandras housewarming gik Kira Paulli Pravato (Pixiweb.dk) og filmede, hvad der foregik. Se nedenstående video, der også rummer adskillige klip fra FAVNs koncert.
Alle fotos i dette indlæg er i øvrigt af Margot Donkersloot.

Don Falch

Sætlisten:

1. Under en stjerne
2. Vent!
3. Min hånd holder fast i din
4. Sikkerhed om bord
5. Født i en metro
6. Nogen at snakke med
7. Har vi hul igennem her

Ekstra:
8. Hilsen til forårssolen (Dissing/Andersen)

Share:
Copyright 2018 favn.net | All Rights Reserved | Handels- Og Leveringsbetingelser | Designed By Sitepact