Fem år efter

Alt var næsten ved det gamle på Drop Inn. Det vil sige… Sidst Paw og jeg var der, hed bandet TIES, sangene var på engelsk og baren stod et andet sted. Og så var årtusindet fem år yngre dengang. Men også dengang havde Drop Inn præsteret at glemme alt om de plakater, vi havde sendt dem, og som såmænd lå sammenrullet i baren, for i stedet at kreere en meget grim, håndskrevet plakat, hvorpå der stod: ”THAI – musik med massage”… Da vi ankom denne gang, hang en plakat, som egentlig bare var et stort stykke papir, hvor der med næsten læselig skrift stod, at FAVN spillede i aften. Så der var fremskridt. Navnet var da på plads. Vores manager Line havde ellers været der med plakater tidligere på dagen, så vi kunne være sikre på at de brugte dem, men ak… Måske er det simpelthen en stil, de har?

I betragtning af at det jo var en ganske almindelig kedelig tirsdag aften, var der da pænt besøgt i løbet af aftenen, og sangene blev godt modtaget. Vi fik både solgt ”Født i en metro” T-shirts (som faktisk er udsolgt nu) og albums. At Line havde sin veninde Maria med, og hun er forsynet med et usædvanlig godt sælgergen, bidrog positivt til salget.

Vi spillede godt, og det lyttende publikum gjorde det muligt, at fortælle nogle små anekdoter undervejs. Michael Falchs nylige 50-års fødselsdag blev markeret med Malurts ”Mød mig i mørket” og før ”Hvis din far gi’r dig lov” måtte jeg nævne, at det jo var på Drop Inn, at vi i TIES i sin tid havde den ære, at spille for Kim Larsen. Også vore egne ”Antibussen” og ”Hver sin vej” blev ledsaget af (næsten) sande historier fra det virkelige liv.

I andet sæt var der mindre snak og mere rock, og en ny, lidt mere hårdtslående version af ”Afkrog af verden” blev luftet for første gang. Jeg sluttede sættet stående på det nærmeste bord, mens en hæsblæsende outro på ”Har vi hul igennem her” accelererede derudaf, og tog alles puls med sig i vejret.

Vi holdt pulsen oppe i tredje sæt, og en ældre, guitarglad mand, der havde sat sig lige foran scenen, kunne ikke sådan lige få pulsen ned igen. Vi fik ikke lov at stoppe, og havde heller ikke lyst, og vi havde værsgo bare at spille Jimi Hendrix’ version af Dylans ”All along the Watchtower”. Den version spiller vi ikke, Hendrix er nu engang Hendrix, men vi spiller vores egen og den fik han lige i smasken. Vi lukkede med Benny Andersens ”Svantes svanesang” og slappede derefter af med glade og efterhånden ret berusede gæster, som gerne ville slå en sludder af. Og sludder var der nok af, men det gjorde ikke noget, for underholdningsværdien var høj.

Drop Inn! Vi kommer gerne igen.
Vi leverer endda gerne plakater igen.
I behøver ikke lave dem selv.
Vi har.

Don Falch

Sætlisten:

1.     Taxa i tomgang
2.     Lån en lille løgn
3.     Mød mig i mørket (Malurt)
4.     Tag mig op
5.     Antibussen
6.     Hvis din far gi’r dig lov (K. Larsen/M. Mogensen)
7.     Hver sin vej
8.     Født i en metro

Pause

9.     Nedtur
10.   På vej
11.   Indrømmer blankt (Malurt)
12.   C’mon Everybody (Eddie Cochran)
13.   Lige her
14.   Afkrog af verden
15.   Langebro (Larsen-Beckerlee-Jönsson/DP)
16.   Har vi hul igennem her

Pause

17.   Hvis du får brug for mig
18.   Nanna (K. Larsen/Gasolin’)
19.   Alverden så på
20.   Hvor blev det hele af
21.   Det bedste til mig og mine venner (Gasolin’/M. Mogensen)
22.   Vi lukker nu

Ekstra:
23.   All Along the Watchtower (Bob Dylan) – på opfordring
24.   Svantes svanesang (Benny Andersen)

Share:
Copyright 2018 favn.net | All Rights Reserved | Handels- Og Leveringsbetingelser | Designed By Sitepact