Grønland ligger i Korsør

Som et lille eksperiment er FAVN begyndt at skrive til folk på MySpace, som kunne ligne potentielle fans. Det er selvfølgelig fuldstændig umuligt at vurdere, men hvis de kan lide nogle navne, som vi selv holder af eller er blevet sammenlignet med, så betragter vi dem som potentielle fans.

Men vi skriver ikke kun for at sige hej og gøre opmærksom på vores eksistens. Det er der så mange, der gør, og folk er ligeglade. Der skal mere til at få folks interesse. Så vi tilbyder gratis koncerter i deres hjem eller et andet sted, som de selv vælger. Tilbuddet gælder de første 20, der takker ja. Tanken er, at værten inviterer gæster og FAVN leverer en gratis koncert. Der er tale om FAVN i duoform, dvs. med sang, akustisk guitar, mundharpe og perkussion som de bærende elementer.

Af økonomiske årsager skriver vi primært til folk, der bor på Sjælland. Målet er, at komme ud og spille intime koncerter i rammer, hvor musikken er i centrum, og ikke mindst at knytte varige bånd til folk, der bliver interesserede i at høre og følge FAVN fremover. Og så burde betingelserne for at få solgt en masse cd’er også være gode.

Ikke overraskende har vi fået en del svar fra folk, der lige øjner chancen for at få gratis musik til deres fødselsdagsfest eller lignende, og det er altså ikke det, der er meningen. Det ville ganske enkelt ikke give nogen som helst mening for os at gøre det.

Ikke desto mindre gjorde vi det alligevel ved vores første gratis koncert d. 20/9 i Foreningshuset Grønland i Korsør. En mand ved navn Lars havde svaret på vores henvendelse og spurgte, om vi ville komme og spille nogle numre til en 40-års fødselsdag, han skulle til. Vi var spændte på at prøve projektet af, så vi sagde ja. Og så var vi ivrige efter at prøve vores nye lysavis, der skal stå bag os og køre informationer om FAVN, mens vi spiller. Det sparer os for at skulle stå og reklamere hele tiden. Når en lysavis gentager de samme budskaber igen og igen i løbet af en aften, har alle efterhånden fået læst dem. Når man reklamerer for cd-salg og lignende i mikrofonen, er der alligevel sjældent mange, der gider høre på det. En lysavis virker som et tv – man kan ikke lade være med at kigge. Noget andet, der skulle prøves af, var Paws nye ”cajon”, hvilket er et slagtøjsinstrument i form af en kasse, som man sidder på, mens man slår på den.

Da vi skulle til at spille i foreningshuset, (som i øvrigt var aldeles uegnet til formålet – der blev lynhurtigt stegende hedt, og akustikken var rædselsfuld) manglede fødselaren. Jeg var lige begyndt at forklare de intetanende gæster, hvorfor vi var der, da jeg så, at hendes stol var tom. Pludselig kom hun ind i en mundering, der mest fik én til at tænke på en polterabend, og begyndte at dele en sang ud. Hun havde ikke opdaget, at vi skulle til at gå i gang.
Godt så… Vi udsatte koncerten lidt.

Da sangen var sunget, forsøgte vi os igen. Folk lyttede pænt i de første fem numre. De sang med på Larsens ”Hvis din far gi’r dig lov”, som var en lille godbid, der skulle holde fast i interessen. Vi sluttede det første korte, sæt af med ”Alverden så på”, der svinger i vores akustiske countryversion, og folk klappede med, men så kunne vi også mærke, at tålmodigheden og koncentrationen forsvandt stille og roligt. Det var jo ikke derfor, de var kommet. Vi holdt en lille pause, spillede så Malurts ”Mød mig i mørket”, for at vinde deres gunst, og fordi den var et glimrende udgangspunkt for præsentationen af ”Forfra igen”, som jo er blevet til i en slags samarbejde mellem Michael Falch og FAVN. Vi sluttede med ”Har vi hul igennem her” og sagde pænt tak for i dag.

Lars var glad og tilfreds, men undskyldte den lidt skrantende interesse. Vi forsikrede ham, at vi udmærket var klar over, at vi på en måde havde ”crashet” en fest, og at vi ikke kunne bebrejde nogen, hvis de ikke lige havde mod på, pludselig at skulle være til koncert. Folk syntes i øvrigt, at det var et skægt projekt, vi havde sat i gang, og vi kom også af med nogle cd’er, som de betalte fyrsteligt for. Det stod dog helt klart, at dette projekt kun giver mening, når rammerne er således, at folk kommer for at være til koncert.

Don Falch

Sætlisten:

1. Det hele begynder her
2. Genstart
3. Vent!
4. Hvis din far gi’r dig lov (K. Larsen/M. Mogensen)
5. Alverden så på

Pause

6. Mød mig i mørket (Malurt)
7. Forfra igen (Don Falch – Michael Falch)
8. Har vi hul igennem her

Share:
Copyright 2018 favn.net | All Rights Reserved | Handels- Og Leveringsbetingelser | Designed By Sitepact