På Tribunen

Nogle aftener er bare mærkelige. FAVNs debut på Tribunen i Haderslev var en af dem. Vi skulle spille tre sæt med start kl. 23, men på det tidspunkt var der nærmest mennesketomt, så vi ventede. Og ventede… I det mindste havde vi da så mulighed for at følge lidt med i det store H. C. Andersen-show, der blev sendt live fra Parken. Uden lyd, men det var måske godt det samme…

Endelig begyndte folk at strømme til, og vi kunne komme i gang med at spille. Vi skar, efter aftale med arrangøren, de tre sæt ned til to lidt længere sæt. I første sæt var det så som så med interessen fra publikum, og når sandheden skal frem var det heller ikke den mest inspirerede koncert, vi leverede. Vi spillede dårligere end sædvanligt og var for indadvendte. I bandet har vi gentagne gange diskuteret, om vi skulle udvide besætningen. I det mindste på scenen. I TIES kunne vi levere et sceneshow, der for det meste kunne vinde selv det mest modvillige publikum, men efter at vi er blevet en trio er mit overskud og mine muligheder for at skabe publikumskontakt blevet ret begrænsede, da jeg har fået meget mere at lave på guitaren. I FAVN har musikken derfor i langt højere grad måttet tale for sig selv, og det har også været rigeligt ved de koncerter, hvor publikum har været opmærksomt. Når de ikke er det, får vi problemer.

Andet sæt på Tribunen forløb dog væsentligt bedre end det første. Vi åbnede med U2’s ”One”, hvilket faldt i rigtig god jord, og derefter slap vi rigtig godt fra at fyre tre egne numre i nakken på de meget stive jyder. Symptomatisk var det dog, at det var fordi publikum begyndte at interessere sig for os, at vi leverede en mere udadvendt og tændt koncert. Det skal altså være os, der tænder publikum og helst ikke omvendt. Vi nåede et foreløbigt højdepunkt med Led Zeppelins klassiker ”Rock and Roll”, men netop som jeg for alvor følte at vi alligevel kunne hive stikket hjem denne aften, blev der givet signal fra baren op at vi skulle stoppe NU. Hvad nu? Kunne de ikke lide os? Var det for højt? Næ, det viste sig såmænd bare at Tribunen ikke må have levende musik efter klokken to, så nu måtte vi stoppe. Så ved vi det til næste gang. For der bliver en næste gang. De var nemlig meget tilfredse med os, og FAVN besøger Tribunen igen d. 16/9. Selv var vi ikke særligt tilfredse med vores præstation den aften, men jeg tør roligt love, at der kommer andre boller på suppen ved vores næste besøg!

Det er i skrivende stund over to måneder siden, koncerten på Tribunen fandt sted. I den tid har FAVN ligget stille rent spillemæssigt. Ingen koncerter og ingen øvning. Energien er blevet lagt i arbejdet med en ny hjemmeside og redigeringen af videoen til ”Født i en metro”. Det har også givet anledning til at reflektere lidt over tingenes tilstand, hvilket har medført at jeg fandt frem til en enkel løsning på FAVNs problem, hvad angår publikumskontakt. Jeg har stille og roligt vænnet mig fra at være kontaktsøgende, når vi spiller live. Det skal der nu laves om på! Jeg har simpelthen tænkt mig at bruge mindre tid på at præsentere sangene, for i stedet at fokusere på jævnligt at aktivere publikum. Altså i højere grad opfordre dem til at synge, klappe og danse. I forvejen er vi i stigende grad begyndt at bruge det, jeg kalder ”multiple choice sætlister”, som er sætlister med få fastlagte numre, og ellers en masse valgmuligheder, som giver mig mulighed for hurtigt at kunne lodde stemningen hos publikum, og vælge om vi nu skal satse eller spille et sikkert hit. Resultatet af disse overvejelser kunne ses og høres, da vi for nylig spillede på Ambolten i Ry. Det vil du kunne læse om i det næste blogindlæg.

Den lange spillepause fik også den konsekvens, at Søren traf sin beslutning om at forlade FAVN. Koncerten på Ambolten blev dermed hans sidste koncert som bassist i FAVN. Og som det kommende indlæg vil afspejle, var det en værdig afslutning på de fem år, vi har spillet sammen.

Don Falch

Sætlisten:

1.   Når natten falder på (Malurt)
2.   Hvis din far gi’r dig lov (K. Larsen/M. Mogensen)
3.   Tag mig op
4.   Glory Days (Bruce Springsteen)
5.   På vej
6.   Gloria (V. Morrison)
7.   Lige her
8.   Det bedste til mig og mine venner (Gasolin’/M. Mogensen)
9.   Mød mig i mørket (Malurt)
10. I’m Goin’ Down (Bruce Springsteen)
11. Har vi hul igennem her
12. Nanna (K. Larsen/Gasolin’)

Pause

13. One (U2)
14. Alverden så på
15. Hvis du får brug for mig
16. Født i en metro
17. På en gren i vort kvarter (K. Larsen/M. Mogensen)
18. Rock and Roll (Page/Plant)

Share:
Copyright 2018 favn.net | All Rights Reserved | Handels- Og Leveringsbetingelser | Designed By Sitepact