Succes på Ambolten

Det endte med stor succes, da vi besøgte Ambolten i Ry d. 4/6. Det skulle vise sig at blive Sørens sidste optræden med FAVN.

Ambolten er et hyggeligt spillested med listig belysning, solid scene på ølkasser og en ægte ”kromutter” i form af den rare indehaver og booker. Hun vidste alt om musikeres ønsker. Eksempelvis var vi næppe trådt ind ad døren før der befandt sig en pilsner i hver vores højre hånd. Jep, så føler man sig hjemme.

Men starten var lidt knoklet. Der var en ellers yderst imødekommende og flink herre, som havde en masse gode ideer til, hvordan lyden under lydprøven skulle tilpasses Ambolten. Eksempelvis faldt den bevaringsværdige udtalelse: ”Der er lidt meget distortion på guitaren”. Som Søren så rigtigt påpegede: ”Det er jo guitarens lyd…”. Og ja, sådan lyder rockspade jo altså nu engang. Vi endte med at spille en absurd lavmælt lydprøve for sådan lige at skabe lidt god stemning, ikke sandt.

Nå, men første sæt gik sådan set godt. Lidt lavmælt, ja, men intenst nok. Der var ok hul igennem, og folk lyttede. De var ikke meget medlevende. Men de var med på, hvad der foregik. Helt ok.

I pausen talte jeg med den flinke tidligere trommeslager i Commitments Jam. Han havde spillet et hav af koncerter over hele landet. Vi fik os en god snak om musikbranchen og om trommer. Han kunne lide vores musik, og han købte derfor en cd. En anden snak vi havde, handlede om privatliv og musikliv – og sammenhængen der imellem. Han mente ikke, det kunne lade sig gøre at have børn og samtidig spille mange koncerter. Faktisk fedt at høre. For det må jo betyde, at Don og jeg gør det umulige. Og det tegner da ærligt talt godt for vores fremtid som rockband med noget på hjerte i en popindsyltet og -opstyltet verden…

Jo længere vi nærmede os koncertens afslutning, jo mere var publikum med. Hen imod slutningen af koncerten var der soli en masse, hvilket bragte stor jubel. På dette tidspunkt i koncerten blev der spillet højt og igennem. Men når det gynger, og publikum er med, SKAL det jo pludselig være højt. Dog husker jeg tydeligt en spøjs lille episode undervejs, hvor et ægtepar glade dansede rundt på gulvet. Konen signalerede til mig, at jeg gerne måtte spille lavere. Hun troede sikkert, at vi spillede rigtig højt. Hmmm… Jeg lavede et fill i form af en synkope diskret kamufleret i groovet. DET må have været højt. I hvert fald gav det et spjæt i hende og hendes øjne så ud, som var de faretruende tæt på at hoppe ud af øjenhulerne. Uden tvivl en horisontudvidende oplevelse for hende. At det faktisk VAR højt bevises af, at Don gav et stort spjæt og kiggede forundret på mig. Der skal meget til. Normalt er han helt væk i sit eget. Og støj bider jo ligesom ikke på en så hærdet rocker.

Tilbage til koncerten: ”Twist and Shout” var et succesfuldt ekstranummer, hvor folk gik amok! Også ”Har vi hul igennem her” blev spillet som ekstranummer, og den gik faktisk rent hjem.

Efter koncerten var der hyggeligt samkvem med de lokale. En flink bodybuilder trådte mig faretruende nær og bad ”pænt” om en trommesolo. Jeg refererede til den nyligt overståede solo, som vel måtte være nok. Men han var ubøjelig. Så jeg foreslog, at jeg spillede solo på hans kinder. Først afslog ham, men øjeblikket efter var han tilbage, åbnede munden og tilbød sine kinder. Jeg spillede en kort, men særdeles kontant, trommesolo på mandens kinder. Han kvitterede med bajere til bandet.

Kromutter var fuld af lovord til os og vores musik. Ord som ”perfekt” og ”fantastisk” føg om ørerne på os. Dejligt. Hun kvitterede faktisk med at betale os mere, end der stod i kontrakten. SÅ er man begejstret! Første gang vi prøver det. Det var en god afslutning på fem års samarbejde med Søren. Han traf kort efter sin beslutning om at forlade FAVN.

Paw Koch

Sætlisten:

1.  Når natten falder på (Malurt)
2.  Hvis din far gi’r dig lov (K. Larsen//M. Mogensen)
3.  Tag mig op
4.  Glory Days (B. Springsteen)
5.  På vej
6.  Afkrog af verden
7.  Lige her
8.  Nanna (K. Larsen/Gasolin’)

Pause

9.   I’m Goin’ Down (B. Springsteen)
10. På en gren i vort kvarter (K. Larsen/M. Mogensen)
11. All Along The Watchtower (B. Dylan)
12. This Is My Life (Gasolin’-Tommy Bogs/M.C. Moloney)
13. Alverden så på
14. One (U2)
15. Hvis du får brug for mig
16. Født i en metro

Pause

17. Mød mig i mørket (Malurt)
18. Rendezvous (B. Springsteen)
19. Gloria (V. Morrison)
20. Fire (B. Springsteen)
21. With Or Without You (U2)
22. Lån en lille løgn

Ekstra:
23. Stand By Me (Leiber-Stoller-Ben E. King)
24. Har vi hul igennem her
25. Langebro (Larsen-Beckerlee-Jönsson/DP)
26. Twist And Shout (Medley-Russel)

Share:
Copyright 2018 favn.net | All Rights Reserved | Handels- Og Leveringsbetingelser | Designed By Sitepact