Teknisk uheld

FAVNs unplugged koncert på Cafe Tjili Pop blev en af de aftener, hvor det var op ad bakke hele vejen, og mest blev et spørgsmål om at overleve.

Det var jo Spil Dansk Dag og København var, som det øvrige Danmark, spækket med livemusik. Også i radioen var der fokus på dansk musik. Jeg sad i min bil på vej til jobbet, og glædede mig over et interview med Claus Hempler, Nanna og Tobias Trier på P4. Især Tobias Trier fik sagt nogle ting, som var tæt på at fremkalde spontane klapsalver fra mig (med fare for de omgivende trafikanter til følge). De overgearede radioværter blev sammenlignet med ”skiguider på kokain” og de tre sangere efterlyste kraftigt nogle personligheder, som brænder for musikken, og som selv har indflydelse på, hvad der bliver spillet.

Da vi ankom til Tjili Pop var der kun få mennesker i den lille cafe. Det var jo også tidligt. Vi skulle allerede spille kl. 19. Det fik vi dog udskudt en halv time, for kl. 19 var der næsten kun os selv og personalet til stede. Heldigvis blev der næsten fyldt op på rekordtid, lige da vi skulle i gang. Det lignede næsten et mirakel, bortset fra at det publikum, som fyldte stedet, ikke var voldssomt interesseret i at høre livemusik. Og da vi jo spillede unplugged kunne vi ikke overdøve dem. Første sæt blev derfor en noget frustrerende oplevelse, hvor udfordringen for mit vedkommende bestod i at kæmpe for at høre, hvad jeg sang og spillede igennem publikums højlydte snakken. Det var ikke let at holde koncentrationen. Kun på ét tidspunkt var der stille: Da jeg forsøgte at bryde isen med følgende vittighed: ”God aften, vi hedder Tjili Pop.” Det troede folk åbenbart på, men de smilede da trods alt høfligt, da jeg måtte informere dem om at det var en joke…

Heldigvis var stort set hele publikum skiftet ud, da vi gik i gang med andet sæt, og nu var der rent faktisk interesse for musikken. Livepremieren på vores 10. single, ”Hver sin vej”, gik rigtig godt, og sangen blev godt modtaget. Desværre begyndte min 12-strengede guitar nu også stille og roligt at falde fra hinanden. Strengene holdt en intern konkurrence om, hvem der først turde springe, og stikket ville ikke være udenfor, så det begyndte at kravle ud af guitaren. Da der var én sang tilbage var de 12 strenge efterhånden blevet til 9, og vi blev simpelthen nødt til kort at afbryde koncerten for at få min elektriske guitar på banen. Her erfarede vi at det nok havde været en god ide fra starten af, da musikken fik lidt mere bid i det ene nummer, der var tilbage. Heldigvis ville publikum have mere, og den lidt kaotiske aften fik trods alt et udmærket punktum med ekstranummeret, ”Svantes svanesang” af Benny Andersen. Og helt skidt var det ikke: Arrangøren kunne lide, hvad hun hørte, og ville gerne have os tilbage i foråret.

Don Falch

Sætlisten:

1. Lige her
2. Har vi hul igennem her
3. Hvis du får brug for mig
4. Du er kun det, du får gjort (M. Falch/P. Repete/P. A.G. Nielsen)
5. På min væg (Tom Waits/Kathleen Brennan)
6. Afkrog af verden
7. Hvis din far gi’r dig lov (K. Larsen/M. Mogensen)
8. Hvor blev det hele af

Pause

9. Når natten falder på (Malurt)
10. På vej
11. Hver sin vej
12. Taxa i tomgang
13. Tag mig op
14. Lån en lille løgn

Ekstra:
15. Svantes svanesang (Benny Andersen)

Share:
Copyright 2018 favn.net | All Rights Reserved | Handels- Og Leveringsbetingelser | Designed By Sitepact