Vores mand i Vejle

Thomas fra The Irish Pub var overrasket. Han troede faktisk ikke sine egne øjne. Vi var ankommet halvanden time før spilletid! Nu stod verden da ikke længere! Vi har i tidens løb været forfulgt af mere eller mindre selvforskyldte uheld på vej til pubben, men denne gang var det lykkedes at komme af sted i god tid og uden problemer.

Lidt over to måneder tidligere havde Paw og jeg taget samme tur som den, vi nu var på: The Irish Pub i Vejle fredag og Kahytten i Svendborg lørdag. Det havde været en vellykket akustisk duotur. Nu var Simon med på bas, og det var tid at rocke de to steder i deres grundvold. Belært af den lidt rodede præstation på Lades halvanden måned tidligere, havde vi denne gang rent faktisk øvet os! Det kunne høres. Paw havde sørget for den hidtil bedste lyd, vi har haft på pubben, og jeg tror at det er første gang, vi ikke en eneste gang blev bedt om at dæmpe os. Det viser, hvor meget god lyd betyder, for vi har vist heller aldrig spillet højere på pubben end denne aften.

Fremmødet var pænt, og vi kan efterhånden genkende en del ansigter, når vi besøger Irish Pub. Det er jo fedt, for det er hele pointen med at tage rundt til de samme steder. Efterhånden sidder man fast i folks bevidsthed.

Thomas er helt uden sammenligning den mest entusiastiske booker, vi nogen sinde har mødt. Han er FAN! Tilbage i juni havde han sagt, at han ville tage vores musik med til en indflydelsesrig booker, der har arbejdet med mange store danske navne gennem tiden. Denne gang havde han gjort det! Bookeren ville lytte og melde tilbage. Thomas er mest begejstret for vores første album og havde præsenteret bookeren for sine to yndlingsnumre, “Har vi hul igennem her” og “Hvor blev det hele af”. Begge numre er alt for lange til nogen sinde at komme i nærheden af radioen, og vi havde jo nok foretrukket at bookeren fik hørt nogle af de NYE numre, som rent faktisk er radiovenlige, men Thomas ville spille sine yndlingsnumre, og da Thomas’ entusiasme har det med at smitte, var det måske ikke skidt en ide endda. Vi ser, hvad der sker.

Mens vi spillede, forsøgte Thomas at gå rundt og sælge vores cd’er. Det gik ikke så godt, selv om folk selv måtte bestemme prisen. Det skulle blive bedre næste aften på Kahytten…

Når nu Thomas var så glad for “Hvor blev det hele af”, besluttede jeg, at han skulle have en lille belønning for sin støtte, så jeg startede andet sæt med en akustisk version af den sang. Vi har ikke spillet sangen siden d. 27/1 2007, da andre, nyere ballader gjorde krav på pladsen, så det ville være lovlig satset at spille den som band. Jeg brugte pausen til hurtigt at løbe den igennem (og det var godt, for ellers var jeg ikke sluppet godt fra det), og teksten havde jeg med i min mappe. Den lagde jeg på scenen, så jeg kunne skæve lidt til den, når det var nødvendigt. Jeg dedikerede den til Thomas og sangens akustiske debut blev godt modtaget.

Det var ikke det mest feststemte publikum, vi har oplevet på pubben, men der blev lyttet til musikken. Især ved bordet lige foran scenen, hvor en flok gutter sad og fulgte med i, hvad vi lavede. Man behøvede ikke at være et geni for at kunne se, at de gutter var til HEAVY! Ikke desto mindre var de glade for os, for selv om vi ikke spiller heavy, bliver der ikke lagt fingre imellem. Vi sparker røv! Efter koncerten talte jeg med en af dem. Han var guitarist, og lignede en, der var blevet født ca. 1200 år for sent. Han havde mange komplimenter at give, men sluttede for en god ordens skyld samtalen med ordene (frit efter hukommelsen): “Nu drikker jeg lige min øl færdig, og så smadrer jeg dig!”

Jeg skulle lige på toilettet…

Da vi nåede aftenens sidste nummer, “Har vi hul igennem her”, var det desværre blevet lukketid, så selv om stemningen var til det, måtte vi undvære den prik over i’et, som ekstranumre altid er.

Da alle gæsterne havde forladt pubben, var det tid til at hænge lidt i baren, før vi traditionen tro skulle besøge Charlie’s Pub, lige overfor det HOTEL, Thomas havde booket til os! Vi plejer at overnatte i pubben, men nu syntes Thomas åbenbart, at vi rigtig skulle forkæles.

Da Charlie’s Pub lukkede, checkede vi ind på hotellet. På værelset måtte vi lige undersøge de få interessante ting, man kan finde sådan et sted: Minibaren og fjernsynet. Minibaren besluttede vi at holde os fra. Vi var ikke ligefrem tørstige. Fjernsynet blev tændt, men havde den irriterende egenskab, at man jævnligt skulle indtaste værelsesnummeret, for at få lov til at se videre. Vi faldt snart i søvn.

Næste morgen, eller rettere formiddag, fik vi så en regning på et par hundrede kroner for at have set betalings-tv. Det siger måske lidt om, hvor uerfarne vi er udi hotelophold. Og så havde vi endda helt glemt, at rockbands jo skal smadre hotelværelser, inden de tager videre.

Vi har stadig meget at lære.

Don Falch

Sætlisten, som den endte med at se ud:

1.   Det hele begynder her
2.   Genstart
3.   Hvis du får brug for mig
4.   Sort hul
5.   Hvis din far gir dig lov (K. Larsen/M. Mogensen)
6.   Mød mig i mørket (Malurt)
7.   Afkrog af verden
8.   Tag mig op
9.   Vent!

Pause

10. Hvor blev det hele af
11. I mit stille sind
12. Mysterium
13. Se os nu
14. Rev mig løs
15. Burhøns (Peter A.G. Nielsen)
16. Nanna (K. Larsen/Gasolin’)
17. Alverden så på
18. Lån en lille løgn

Pause

19. Nedtur
20. Refrainet er frit (Gasolin’-T.Bogs/Gasolin’-T.Bogs-M.Mogensen)
21. Født i en metro
22. Et sted derude (Steffen Brandt)
23. Forfra igen (Don Falch – Michael Falch)
24. Har vi hul igennem her

Share:
Copyright 2018 favn.net | All Rights Reserved | Handels- Og Leveringsbetingelser | Designed By Sitepact