Previewside til anmeldere/bookere m.m.

VENLIGST DEL IKKE DENNE SIDE! TAK 🙂Kys dine ar COVER

Album udkommer på tragisk baggrund

Det sjællandske band FAVNs fjerde album ”Kys dine ar” er netop udkommet.

FAVN består af sanger/sangskriver Don Falch og trommeslager/producer Paw Koch.

Albummets cover – et nærbillede af en helt frisk tatovering af en kyssemund – har sin egen tragiske historie:

”Kys dine ar” nærmest kalder på et fedt cover. Der blev kastet mange syrede ideer frem og tilbage og ideen om en tatovering med et par kysselæber meldte sig. En tatovering ER jo en slags ar, så kysset og arret ville være én og samme ting. FAVN kontaktede Nicolai Djurslund Liliecrona fra ”Extreme Art” i Holbæk. Havde han mon kunder, der havde bestilt et sådant motiv? Ja, det havde han faktisk, men FAVN kunne jo også bare betale ham for at tatovere motivet på sig selv, foreslog han. Dén havde bandet ikke set komme! Vi fotograferede processen, og resultaterne pryder nu coveret på ”Kys dine ar”. Det blev endda et helt unikt motiv, for Nicolai havde bedt sin kæreste om at tage læbestift på og levere et aftryk. Hun vidste ikke, hvorfor hun skulle gøre det, men det fandt hun ud af, da han efter at have tatoveret hendes læber på sig selv (på knysten!) skrev følgende til hende på Facebook: “Så er dine læber på mig for altid, min elskede prinsesse. Kærlighed kan gøre ondt, men jeg vil gå igennem al den smerte, der er i verden for dig. Os to for evigt og altid!”

Til FAVNs store chok omkom Nicolai et par måneder senere ved en tragisk ulykke. Coveret tjener nu som en hyldest til mindet om Nicolai, som desværre aldrig fik set det færdige resultat.

”Kys dine ar” bevæger sig meget passende fra sange, der handler om magtesløshed og sorg til sange om forløsning, afklaring og håb. Indspilningerne begyndte i februar 2012 i Paw Kochs lydstudie, Huligennem.nu. I løbet af processen var duoen af flere gange udvidet med gæstemusikere. Den vigtigste var FAVNs faste livebassist, Simon Lykkebo, som har spillet landet tyndt sammen med FAVN siden 2005. Sammenspillet mellem Simon og FAVN har efterhånden nået et nærmest telepatisk niveau. En sådan indforståethed og energi er noget helt specielt, og er en af albummets store styrker.

Det meste af musikken blev indspillet live. Det har resulteret i en spontanitet og umiddelbarhed, som klæder de ofte rå og hudløse tekster. Det meget rutinerede hold af rockmusikere spiller tændt og improviseret, hvilket især er tydeligt i den dystre ”Stille derude” og i den smukke rock-ballade ”Farvel til verden”. Paw Koch har produceret et utal af bands i sit studie, og kender derfor til disciplinen at få mennesker til at yde deres optimale. Hans store forkærlighed for det spontane har været hans ledestjerne, da han producerede ”Kys dine ar”. På to af numrene medvirker vennerne fra grungebandet Jupid Oak og tilfører endnu mere energi og tændthed til FAVNs rocknumre.

Lydmæssigt har FAVN denne gang teamet op med Levi Seitz fra Black Belt Mastering i Seattle, som også jævnligt arbejder med giganter som Pearl Jam. Levi ejer – og bygger – masteringgear, som Pearl Jam meget nødig undgår at bruge, når deres albums skal mastres. Han har nærlyttet hvert nummer og i tæt samarbejde med FAVN arbejdet det ypperste frem i Paw Kochs mix. Resultatet er blevet en stor, dyr rocklyd.

”Kys dine ar” kan købes som download hos iTunes og TDC Play m.m. Ønskes albummet på CD, kan det bestilles via FAVNs hjemmeside.

Herunder kan hele albummet streames i iTunes kvalitet.
Se cover og booklet her: FAVN Kys dine ar booklet lille

Albummet kan også downloades i høj lydkvalitet (CD-opløsning) her:
Dropbox-folder (album og cover/booklet i fuld opløsning)
I Dropbox-folderen findes også cover og booklet i fuld opløsning.

Share:
Copyright 2018 favn.net | All Rights Reserved | Handels- Og Leveringsbetingelser | Designed By Sitepact