Shop

Hilsen til forårssolen (single mp3)

kr.10.00

Udgivet 3/5 2010:

FAVN i Dissings farlige fodspor

Kan man slippe godt fra, at fortolke en sang, som i dag har status af evergreen, og som er kendt med Danmarks mest originale sanger?

Folk-rock duoen FAVNs nye single er en fortolkning af Povl Dissing og Benny Andersens klassiker fra 1981, ”Hilsen til forårssolen”. En sådan udgivelse kunne placere duoen midt på øretævernes holdeplads.

Til det har forsanger Don Falch denne kommentar:

”Vores version er anderledes, men tro mod originalens ånd. Den kan og skal ikke konkurrere med originalen, men høres som det, den er: Et andet og friskt bud på, hvordan sangen også kan fortolkes. En så god sang kan holde til lidt af hvert. FAVNs fortolkning er på sin vis lige så traditionel som Dissing/Andersens. Vi har ikke forsøgt at modernisere den, men vi har taget den over i en anden tradition, hvor vi føler os hjemme: Den amerikanske folkmusik, og det synes vi klæder sangen. Dissing/Andersen møder The Band.”

Og der findes næppe et bedre tidspunkt for en ny fortolkning af ”Hilsen til forårssolen”.

Ikke nok med, at årstiden er rigtig. Der er tale om det hårdest tiltrængte forår i mange år.

Der er også krise. Benny Andersen skrev oprindelig “Hilsen til forårssolen” som en kommentar til oliekrisen i 1979. I nutidens finanskrise er sangens budskab om glæden over forårssolen i en mørk tid på ny relevant.

Ideen om at tage ”Hilsen til forårssolen” med på repertoiret opstod, da FAVN i foråret 2009 skulle give en eksklusiv akustisk koncert i Selsø Slots riddersal. Duoens eget arrangement af sangen opstod hurtigt og ganske naturligt, og var et klart højdepunkt ved den udsolgte koncert. Det var dog for sent på foråret til at overveje at udgive den, men der kommer jo altid et forår mere…

Kategori:

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Hilsen til forårssolen (single mp3)”
Copyright 2018 favn.net | All Rights Reserved | Handels- Og Leveringsbetingelser | Designed By Sitepact