En aften med verdenspremierer

På årets ifølge kalenderen første forårsdag var Sangbar Æ,Ø&Å igen vært for et hyggeligt arrangement med danske/nordiske sange i centrum. Sidst, FAVN stod på en scene, var det også deres, som befinder sig i Christianshavns Beboerhus. Det var d. 23/11, hvor vi (med min far som gæstesolist) var med til at hylde Kim Larsens “Værsgo” med fortolkninger af sangene “Maria” og “På en gren i vort kvarter“. Det arrangement var så hyggeligt og vellykket, at vi samme aften lavede en ny aftale. I disse rammer ville vi nemlig meget gerne præsentere nogle af vores nye sange for et lyttende, musikinteresseret publikum. Og da vi er i den absolutte slutfase af arbejdet med vores næste album, var dette en oplagt lejlighed.

Vi skulle spille kl. 20, og da jeg trådte ind af døren kl. ca. 19.45, var der næsten tomt. Koncertstarten blev udskudt lidt, og da vi gik på, havde besøgstallet ændret sig nærmest mirakuløst hurtigt, og der var ikke mange ledige pladser. Vi havde begge to familie til stede blandt publikum, og de var spændte på at høre noget af det nye materiale. Vi havde på forhånd lovet verdenspremierer, men selv om over halvdelen af sættet bestod af sange fra det kommende album, var der nu faktisk kun én decideret verdenspremiere i sættet: “De skrammer som man får”.

Vi fik en flyvende start med “Nu har du låst mig ude“, som vi kun havde spillet under lockouten tilbage i april, da vi deltog i en demonstration i Roskilde. Dengang blev den spillet med otte mennesker på scenen. Nu blev den for første gang spillet i en duoversion, men det forhindrede den på ingen måde i at fange folk. Den er en af de mest iørefaldende sange i vores efterhånden ganske store repertoire, men får kamp til stregen af de to næste sange, vi spillede: “Vent!” og “Min hånd holder fast i din”. Sidstnævnte blev introduceret med en bemærkning om, at vi samler på børn. Vi har begge fire af slagsen, omend jeg har “lånt” mig til to af mine.

Nu dykkede vi for alvor ned i det nye materiale. “Farvel til verden” havde faktisk allerede fået sin livedebut for næsten et år siden, og er siden blev spillet i både akustisk og elektrisk form. Uanset formen har den virket, for den dystre og stemningsfulde sang er svær at ignorere.

“Op igen” er faktisk slet ikke en ny sang. Den fik faktisk sin livedebut helt tilbage i 2001, da jeg spillede en solokoncert som support for Michael Falch i Ramsø Musikhus. Dengang udgjorde Paw og jeg halvdelen af bandet TIES. Sangene var på engelsk, og derfor hed sangen dengang “It’s Your World”, men teksten var næsten den samme. Den er oversat så direkte som muligt.

“De skrammer som man får” er det kommende albums efternøler. Vi troede, vi havde alle sangene til albummet, da den dukkede op og gav albummet en større dybde og en dimension mere, som vi ikke ville være foruden. Det er en intens og meget stemningsfuld ballade, som gjorde et mærkbart indtryk på publikum ved denne aftens verdenspremiere. Vi har en rigtig god mavefornemmelse mht. det kommende album og modtagelsen af de nye sange på Sangbar Æ,Ø&Å bekræftede kun at vi fat i noget rigtig godt.

Da vi var kommet lidt senere i gang, blev der desværre ikke tid til ekstranumre. Vi havde ellers en plan om at spille The Whos “Behind Blue Eyes” som hyldest til forsanger Roger Daltrey, som fyldte 70.

Paw skrev efterfølgende på Facebook:
“Med Don og mig er det sådan, at vi skal ikke øve os alt for meget. I dag spillede vi bl.a. 5 sange fra det kommende album. Vi øvede dem en enkelt gang i går…
Numrene spillede lidt sig selv idag, og den indbyrdes timing var rigtig god, både dynamisk og mht. tempoer og grooves, selv om lyden på scenen – og i det hele taget – ikke var perfekt.
Der var et par meget mindeværdige øjeblikke i de nye numre, som vi roligt kan glæde os til at spille mere! Vi instrumenterer tingene mere og mere modigt, og det er godt! Vi har fat i noget stort og fint med det nye album, det er helt sikkert.”

Videoerne i dette indlæg er filmet og redigeret af Michael Marquard Lund.

Don Falch

Sætlisten:

1. Nu har du låst mig ude
2. Vent!
3. Min hånd holder fast i din
4. Farvel til verden
5. Op igen
6. Stille derude
7. Under en stjerne
8. De skrammer som man får
9. Har vi hul igennem her

Share:
Copyright 2018 favn.net | All Rights Reserved | Handels- Og Leveringsbetingelser | Designed By Sitepact