Ensom tur i Gyngen

Der var festuge i Århus. Den har vi jo besøgt før, både som TIES og som FAVN. Generelt må man dog konstatere, at TIES havde mere held i sprøjten end FAVN, hvad Århus Festuge angår. Denne onsdag aften på Gyngen var der fuld gang i festugen – alle andre steder end lige på Gyngen. Faktisk spillede vi for fire personer i første sæt, hvoraf de to var betalende… Den ene gæst forlod os i pausen, og damen, der skulle sælge billetter ved døren, følte mærkeligt nok også, at hun spildte sin tid, så hun dampede også af.

Andet sæt spillede vi så for en bartender og den sidste betalende gæst, Peter Danielsen, som nu uforstyrret kunne nyde vores koncert. Vi nød at kunne fokusere på vores egne numre, og vi spillede rigtig fedt! Selvfølgelig. Man må jo prøve at tage det som en oplevelse, selv om man rent faktisk ikke kunne være ret meget mere til grin.

Turen var en økonomisk katastrofe! Vi spillede ”på døren”, som det hedder, og vores hyre afhang derfor af besøgstallet denne aften. Den aftale havde vi godt turdet indgå, da der jo er masser af mennesker i byen i hele Århus Festuge. Der kunne sagtens have været proppet på Gyngen denne aften. Men det var der ikke, selv om der endda var en smuk lille notits om os i avisen. Med billede. (Der har vi måske forklaringen…) Så vi hyggede os med Peter. Han var selv musiker og sangskriver, og lyttede interesseret til vores sange. Faktisk købte han vores album, og stod for det meste med coveret og fulgte med i teksterne, mens vi fyrede den af på scenen. Han fik endda den store ære at overvære livepremieren på vores nye nummer ”Antibussen”, der handler om en alkoholiseret buschauffør. Det sker heldigvis meget sjældent, at vi i den grad smider penge ud af vinduet og spilder vores tid. Godt nok var Peter glad for koncerten, men… Vi ville nu godt have sparet den færgetur. Men vi fik da for en gang skyld luftet vores syrede og tunge rockversion af Benny Andersens ”Svantes svanesang”. Det er sjældent, vi spiller den. Denne dejlige sang, som til tider synges til begravelser, passer som regel ikke så godt til et feststemt publikum. Denne aften gik den rent ind hos Peter. Han gav os taktfaste klapsalver.

Don Falch

Sætlisten:

1.   Lige her
2.   Tag mig op
3.   Hvis din far gi’r dig lov (K. Larsen/M. Mogensen)
4.   Afkrog af verden
5.   Hvis du får brug for mig
6.   Mød mig i mørket (Malurt)
7.   Antibussen
8.   Nanna (K. Larsen/Gasolin’)

Pause

9.   Hver sin vej
10. Hvor blev det hele af
11. Født i en metro
12. Har vi hul igennem her
13. På vej
14. Alverden så på
15. Svantes svanesang (Benny Andersen)
16. Lån en lille løgn

Ekstra:
17. Langebro (Larsen-Beckerlee-Jönsson/DP)

Share:
Copyright 2018 favn.net | All Rights Reserved | Handels- Og Leveringsbetingelser | Designed By Sitepact