Farvel til Vivaldi

oktober 10, 2009
Farvel til Vivaldi

FAVNs oplevelser med Cafe Vivaldi har mildt sagt været præget af forvirring, og langsomt er det blevet mere og mere tydeligt, at det er et foretagende, man som musiker skal holde sig fra. Ejeren er ganske enkelt ikke til at stole på. I maj skulle vi spille et “prøvejob” på Cafe Vivaldi i Roskilde. Det gik så godt, at vi fik fuld hyre i stedet for den nedsatte hyre, der ellers var aftalen, og da vi havde bestået prøven, blev der indgået aftaler om, at vi skulle spille på Cafe Vivaldi i Næstved, Køge og Holbæk. Det hele så lyst ud.

Så skete der det, at ejeren aflyste alle koncerterne, pånær den i Næstved. Han havde nemlig pludselig besluttet, at der kun skulle være livemusik i Næstved, og da han aldrig havde returneret en eneste kontrakt, var der ikke så meget at gøre ved det. Vi blev dog enige om at spille koncerten i Næstved. Det kunne jo være, at det blev en lige så god oplevelse, som det havde været i Roskilde.

Det var mildt sagt ikke tilfældet…

Cafe Vivaldi i Næstved er meget større end den i Roskilde, og da de fleste mennesker satte sig i den modsatte ende af, hvor vi stod, og til dels var skjult af søjler, var det så som så med  publikumskontakten. Det mest specielle ved koncerten var, at de sjældne bifald, der trods alt lød hist og her, ofte var efter vore egne sange, mens flere af de covernumre, der normalt er sikre kort, blev ignoreret. Dertil kom, at vi skulle spille over cafeens anlæg med højttalere placeret rundt omkring i cafeen. Umuligt at lave lyd på og en garanti for lortelyd. De stakkels barpiger kunne ikke få anlægget til at fungere, så de ringede efter ejeren, der boede i nærheden. Han dukkede snart op og fik hul igennem, hvorefter han sørgede for at vi spillede så lavt, at vi ikke havde en jordisk chance for at kunne høre, hvad vi foretog os. Som vi har oplevet før, havde stedet et hjernedødt forhold til livelyd. Det skal være så lavt, at bandet intet kan høre, og derfor ender med at spille væsentligt under standard, og i pauserne spiller personalet så det ene gennemtyggede hit efter det andet med en lydstyrke, så gæsterne må skrige til hinanden. Idiotien længe leve!

Det var kort før koncerten gået op for os, at vores hyre denne aften ikke bare var lavere end den havde været sidst, men faktisk også lavere end “prøvejob”-hyren! Det vil sige, at vi havde spillet et prøvejob, så vi kunne komme ind i varmen, hvorefter tre koncerter blev aflyst og den, vi valgte at gennemføre, var til en hyre, som selv det grønneste band ville le hånligt af.

Men det blev mere absurd…

Da vi skulle afregne, var det ikke direkte med ejeren, men med pigen i baren, der ikke just virkede, som om hun var på hjemmebane. Eller også havde hun det bare skidt med at være sat til at forsøge at snyde os. I stedet for kontrakten, som sikkert for længst var endt i skraldespanden, skulle vi udfylde et stykke papir med navne og CPR-numre. Det var der ikke noget mærkeligt i, men nederst på papiret skulle vi selv skrive, hvad vi skulle have for jobbet! Vi skrev kun CPR og vores navne og afventede så pigens reaktion. Hun spurgte så, hvad vi skulle have. Hun vidste det ikke! Jeg nævnte så det beløb, vi oprindelig havde aftalt. Hun så tvivlende ud og ringede til ejeren for at konferere. Det beløb, hun vendte tilbage med, var 700,- lavere end det, jeg havde givet hende, men det var stadig 400,- højere, end vi havde fået at vide, vi ville få for denne aften, og hun tilføjede nærmest undskyldende, at det altså var standardhyren. Aha… Den hyre, vi skulle have haft denne aften, lå altså 400,- under deres “standardhyre”, som igen lå 700,- under den “standardhyre”, vi oprindelig var blevet lovet. Fusker! Vi tog imod pengene og lovede hinanden, at vi aldrig igen vil spille på Cafe Vivaldi.

Don Falch

Sætlisten:

1.   Det hele begynder her
2.   Genstart
3.   Mød mig i mørket (Malurt)
4.   Sort hul
5.   Kærligheden overvinder alt (Steffen Brandt)
6.   Afkrog af verden
7.   Hvis din far gi’r dig lov (K. Larsen/M. Mogensen)
8.   Tag mig op
9.   Vent

Pause

10. I mit stille sind
11. Mysterium
12. Se os nu
13. Rev mig løs
14. Når lyset bryder frem (Sebastian)
15. Langebro (Larsen-Beckerlee- Jönsson/DP)
16. Alverden så på
17. Papirsklip (K. Larsen)
18. Lån en lille løgn

Pause

19. Hvis du får brug for mig
20. Født i en metro
21. Du er ikke alene (Sebastian)
22. Hva’ gør vi nu, lille du (Gasolin’/M. Mogensen)
23. Under bøgen (Peter A.G. Nielsen)
24. Lev stærkt (Malurt)
25. Forfra igen (Don Falch-Michael Falch)
26. Har vi hul igennem her

Share:
Copyright 2018 favn.net | All Rights Reserved | Handels- Og Leveringsbetingelser | Designed By Sitepact