FAVN – et bryllupsband(?!)

juni 5, 2009
Næstved
Hotel Vinhuset
FAVN – et bryllupsband(?!)

Vi var blevet spurgt, om vi ville spille til et bryllup, og havde takket ja. Bruden havde engang oplevet os på Underhuset i Holbæk og mente, at det var forsvarligt at give os den vigtige tjans at levere musikken til hendes bryllupsfest, der skulle holdes på Hotel Vinhuset i Næstved.

For mig var der den positive udfordring i det, at skulle spille en FAVN-koncert, der ikke var alt for anderledes end de øvrige på vores Genstart Tour, og samtidig holde liv i dansegulvet og i det hele taget være bryllupsband med alt, hvad det indebærer. For eksempel at skulle spille “Brudevalsen”. (Det gik heldigvis rimelig smertefrit.)

Vi havde en fin lille teaterscene til rådighed, og fik ro og fred til at gøre os klar, mens hele selskabet var nedenunder og få kaffe og kage. Da klokken nærmede sig midnat, kom toastmasteren op og bad os om at gå i gang med “Brudevalsen”. Så ville selskabet hurtigt indfinde sig.

Man får jo hurtigt og effektivt fyldt gulvet, når man spiller “Brudevalsen”, så det overvejer jeg at gøre til fast startnummer. Og dog…

Da gommen havde fået klippet sokkerne, lavede vi en flydende overgang til vores faste startnummer: “Det hele begynder her”, som ikke er verdens mest indbydende dansenummer, men snarere en stemningsfuld åbning på vores koncerter. Det virkede fint som bindeled fra brudevals til rockkoncert, pga. sangens trinvise opbygning fra afdæmpet stemningsmusik til rockeksplosion.

Når dansegulvet således er fyldt med det samme, bliver man som band stærkt fristet til bare at give fuld gas med det samme. Erfaringen burde have gjort os klogere, men nej: Bundgas! Resultat: Størstedelen
af selskabet søgte ly i et tilstødende lokale (hvor alle drikkevarerne jo også var). De få dansende holdt sig nede i salens anden ende. Vi slog koldt vand i blodet og lagde en dæmper på os selv.

Noget af det tabte terræn blev genvundet, da jeg (til alles – især bandets – overraskelse) bekendtgjorde, at den virkelige historie om brudeparrets første møde endnu ikke var kommet frem, men at vi havde haft en detektiv på sagen, og nu kunne afsløre, at gommen en dag var ankommet hos bruden i en åben sportsvogn og uden videre omsvøb havde sagt: “Hvis din far gi’r dig lov…” Her slog jeg uden varsel over i Kim Larsens klassiker, men da vi plejer at indlede sangen med et lille forspil på guitaren, kom den pludselige start fuldstændig bag på Paw og Simon, der dog ikke var sene til at reagere, men hovedkulds fulgte med. Jeg kunne selvfølgelig have været så flink at forberede dem, men ægte overraskelse og spontanitet på en scene er noget af det mest effektive, der findes, når en koncert lige skal have et løft. Det kan selvfølgelig fakes, men virker bedst, når det er ægte. Den energi det giver, er af den mest smittende slags.

Næste uforudsete begivenhed indtraf kort efter, da det var blevet midnat. En af gæsterne havde fødselsdag, og vi blev bedt om at markere det, så vi sang “Happy Birthday” med publikum, men fødselaren havde åbenbart ikke tænkt sig, at der skulle gøres et stort nummer ud af det. Han skjulte sig inde i det tilstødende lokale, og da han ikke ville svare på “how old are you now?”, måtte vi jo gætte og vi gættede på 100 år. Det fik ham alligevel ud af busken, og han trådte ind i salen for at takke for sangen, men det kom han hurtigt til at fortryde. Nu viste det sig nemlig, at han faktisk var en ældre herre, hvilket jo straks fik os til at konstatere, at vi havde gættet rigtigt mht. hans alder.

Andet sæt startede akustisk med en af FAVNs mest rendyrkede kærlighedssange, “Mysterium”, og skulle endda have været fulgt af en mere, men den plan blev ændret, da en herre med udsøgt smag kom hen og ønskede en af Simons yndlingssange med Neil Young: “Unknown Legend”. Den har vi faktisk spillet før, så det ønske opfyldte vi med det samme. Nu var dansegulvet rigtig pænt besøgt, så vi vovede pelsen og listede tilbage til den elektriske afdeling. De var modne til det nu, og hele andet sæt var en fest. Gommen måtte naturligvis bare have “Kvinde min”, og den fik han så, selv om tonearten ikke var den mest heldige, så jeg måtte synge så dybt som Johnny Cash. Bare knap så fedt…

Vi åbner som oftest tredje sæt med “Nedtur”, men en utilsløret fuckfinger til Dansk Folkeparti gør sig ikke så godt til et bryllup, så vi åbnede i stedet med “Hvis du får brug for mig”. Der var ikke helt så meget gang i den på dansegulvet i starten af dette sæt, og det var først, da vi opfyldte et ønske om ”noget med Shu-bi-dua”, at der kom gang i den igen, så vi fulgte op med Springsteens “Fire”. Nu følte vi os virkelig som et bryllupsband… Så meget at vi kom til at springe “Født i en metro” over. Den er ellers fast inventar ved FAVNs koncerter, men det kan jo smutte i kampens hede. Vi hev dog alligevel aftenen hjem med vores egen musik, for det VIL vi! En gang fællessang til “Forfra igen” og en heftig afslutning med solorunde og eksplosiv outro i “Har vi hul igennem her” resulterede i krav om mere, og vi rundede af med to af de største partyrocknumre, man kan kaste efter folk: “Rabalderstræde” og “Twist and Shout”. I sidstnævnte fik jeg lyst til at køre den over i “Do You Love Me”, i bedste Springsteen-stil, og det kom bag på Paw og Simon, som ikke liiige var hjemme i den sang, men det gjorde det kun sjovere, og bagefter udvekslede vi ”tak for i aften’er” med et yderst tilfredst brudepar og et meget mast publikum.

Don Falch

Sætlisten, som den endte med at se ud:

1.   Brudevalsen (Gade)
2.   Det hele begynder her
3.   Genstart
4.   Kærligheden overvinder alt (Steffen Brandt)
5.   Mød mig i mørket (Malurt)
6.   Lige her
7.   Hvis din far gi’r dig lov (K. Larsen/M. Mogensen)
8.   Tag mig op
9.   Happy Birthday (Patty & Mildred Hill) – på opfordring
10. Vent!

Pause

11. Mysterium
12. Unknown Legend (Neil Young) – på opfordring
13. C’mon Everybody (Capeheart/Cochran)
14. Burhøns (Peter A. G. Nielsen)
15. Det bedste til mig og mine venner (Gasolin’/M. Mogensen)
16. Når lyset bryder frem (Sebastian)
17. Alverden så på
18. Kvinde min (Gasolin’/K. Larsen – M. Mogensen)
19. Lån en lille løgn

Pause

20. Hvis du får brug for mig
21. Refrainet er frit (Gasolin’-T.Bogs/Gasolin’-T.Bogs-M.Mogensen)
22. Du er ikke alene (Sebastian)
23. Står på en alpetop (Seals/Shubidua) – på opfordring
24. Fire (Bruce Springsteen)
25. Forfra igen (Don Falch – Michael Falch)
26. Har vi hul igennem her

Ekstra:

27. Rabalderstræde (Gasolin’-M.Mogensen-Tommy Bogs)
28. Twist and Shout (Medley-Russel)/Do You Love Me (Berry Gordy, Jr.)

Share:
Copyright 2018 favn.net | All Rights Reserved | Handels- Og Leveringsbetingelser | Designed By Sitepact