Fødselsdagsforvirring på Bjergtrolden

marts 3, 2012
Fødselsdagsforvirring på Bjergtrolden

D. 3/3 2012, næsten præcis et år efter vores releasefest på Gimle, vendte FAVN tilbage til Roskilde. Vi havde en lang aften og nat foran os, for vi skulle spille til en privat fødselsdagsfest, men først skulle vi levere halvanden times koncert på Bjergtrolden, som ligger på Gimles gamle adresse. FAVN har besøgt det gamle Gimle adskillige gange, så selvom det var FAVNs debut på Bjergtrolden, føltes det ikke sådan. Den mest mindeværdige aften på gamle Gimle var nok, da vi i oktober 2005 leverede et brag af en koncert som support for Magtens Korridorer.

Fremmødet fejlede ikke noget, og der var søreme også enkelte kendte ansigter. Hyggeligt! Min faster og onkel var mødt op, en gammel kollega kiggede forbi, og Claus, som havde filmet os og taget fotos i Den gule stald, var på pletten og tog også denne gang nogle fotos, som er dem, du kan se her på siden.
Vi skulle stå ved indgangen med front mod baren, og derfra kunne vi kigge op på, hvad der viste sig at være to fødselsdagsselskaber, der sad og festede ved borde oppe over baren. Dem, der sad nærmest os, sad i sagens natur med ryggen til, så det var jo meget befordrende for en god gang kommunikation…

Vi havde stillet op, så vi halvvejs inde i sættet kunne forvandle os fra et folk/countryband til et rockband, men de elektriske guitarer kom til at måtte vente til festen senere på aftenen (hvor de til gengæld også fik lov til at råbe højt og længe). På Bjergtrolden var folk meget tydeligt indstillet på at sidde og sludre med hinanden, og et larmende rockband var næppe deres hedeste drøm på dette tidspunkt.

En lille publikumsoptagelse af lidt af sangen “Vent”:

Hilsen til forårssolen” (som i langt over et år var vores mest solgte sang, indtil den for nylig blev overgået af “Under en stjerne“), var tilbage på sætlisten. Det var meget passende, for det havde været en meget smuk og klar forårsdag. Den var et af de kun to kendte numre på sætlisten. Det andet var C.V. Jørgensens “Det ganske lille band”, som vi aldrig havde spillet før, men som var et ønske til festen senere på aftenen. Vi benyttede lejligheden til at spille den på Bjergtrolden, selv om vi end ikke havde øvet den, med mindre det at lytte til brudstykker af et nummer på YouTube kan kaldes øvning. Alligevel slap vi igennem den uden det mindste problem. Den var dog ikke det store hit hos publikum. Måske fordi den egner sig bedst til at blive spillet med en masse strøm på. Det blev den senere på aftenen, og dét virkede!

En dame blandt gæsterne oppe over baren fandt pludselig ud af, at vi nu skulle akkompagnere en fødselsdagssang. Det kunne vi da godt. Jeg spurgte til fødselarens navn, men havde svært ved at høre svaret. Jeg mente, at vist var Henning, men vores livebassist Simon mente, at det var Ellen. Efter at have gennemført en hel fødselsdagssang af den slags, hvor alle “spiller” trompet, banjo osv., kom Lasse fra Bjergtrolden hen til mig med en seddel, hvorpå det stod “Henning!” Og her havde jeg stået og sunget Ellen hele vejen igennem…

Da vi havde sagt farvel og tak, mente damen fra oven, at vi nu skulle have en fødselsdagssang for Henning… ?! Det mente jeg nu egentlig, at vi havde haft. Det mente Paw vist også, for han gik på toilettet, mens han mumlede et eller andet, hvor ordene “gider”, “sgu” og “ikke” indgik. En mand, der under hele koncerten havde stået og rocket med, så nu sin store chance! Han satte sig bag trommerne, og kunne heldigvis spille. Det var først på dette tidspunkt, at det gik op for mig, at der ikke var én, men to fødselarer til selskabet ovenpå. Opfattelsen deroppe var, at den anden fødselar, som muligvis faktisk hed Ellen, havde fået sin sang, så det nu var Hennings tur. Han fik sin sang, og jeg begyndte at føle mig lige lovlig meget som en “røvballe”-musiker. Vi sluttede med “Under en stjerne”, som vi var blevet opfordret til at spille igen (og Paw havde nu fået sine trommer tilbage).

Don Falch

Sætlisten, som den endte med at se ud:

1. Lusen
2. Under en stjerne
3. Vent!
4. Alverden så på
5. Hilsen til forårssolen (Dissing/Andersen)
6. Min hånd holder fast i din
7. Tordenskrald og frydeskrig
8. Undergang
9. Sikkerhed om bord
10. Fødselsdagssang for “Ellen” – på opfordring af og med publikum
11. Født i en metro
12. Det ganske lille band (C.V. Jørgensen)
13. Den sidste bus er gået
14. Fugleskræmsel
15. Nogen at snakke med
16. Har vi hul igennem her

Ekstra:
17. Fødselsdagssang for “Henning” – på opfordring af og med publikum
18. Under en stjerne – på opfordring

Share:
Copyright 2018 favn.net | All Rights Reserved | Handels- Og Leveringsbetingelser | Designed By Sitepact