Skt. Hans i Koed med FAVN “og Kim Larsen”

juni 23, 2014
Skt. Hans i Koed med FAVN “og Kim Larsen”

Knap halvandet år efter en fantastisk aften i Koed Forsamlingshus havde ildsjælen Lars Thyrre, som står i spidsen for Musikdrevet, igen hyret FAVN (som duo). Denne gang til en udendørskoncert Musikdrevets grusgrav på Skt. Hans aften. Forventningerne var store fra begge sider. Få dage før koncerten fik vi en mail, som blev sendt ud til alle medlemmer af Musikdrevet. Der stod, til vores overraskelse, at FAVN ville komme og spille “egne numre og Kim Larsen”. Det undrede os, for vi havde stort set kun spillet egne sange ved vores første besøg. Dog havde vi som ekstra-ekstranummer spillet et enkelt Larsen-nummer, og det havde åbenbart sat sig fast i Lars’ hukommelse, og ved denne udendørskoncert ville han gerne have, at vi til sidst spillede noget Larsen. Vi valgte i stedet at ryste posen lidt, og forventningen om Larsen-numre blev en tilbagevendende joke igennem hele koncerten.

Faktisk startede vi med at spille en sang, som hverken var vores eller Larsens: Shu-bi-duas
“Midsommersangen”, der som bekendt er deres popversion af Drachmanns “Midsommervisen”. Vi havde aldrig spillet den før, men gennemførte den uden problemer. Dernæst var det dejligt at kunne konstatere, at der er blevet lyttet til de mange cd’er, vi solgte ved vores første besøg. “Under en stjerne” vakte genkendelsens glæde derude, men desværre blev den skæmmet af lydproblemer. Da vi ankom stod der nemlig i forvejen et anlæg på scenen, som vi fik at vide, at vi sagtens kunne bruge. Nu begyndte den ene højttaler imidlertid at sætte ud, hvilket var temmelig generende for alle, bortset fra Paw, som stod for langt væk fra den til at kunne høre det. Jeg begyndte at lave småfejl, fordi det var så distraherende. Det føltes nærmest, som om nogen tændte og slukkede for mit venstre øre. Paw forsøgte at løse problemet, men det fortsatte i “Vent!“. Efter den sang blev højtaleren skiftet ud med en anden, der af en eller anden grund stod på scenen, og problemet var løst, men vi måtte love at spille “Under en stjerne” igen. Den ville de høre ordentligt!

Vores stadig ikke færdiggjorte 4. album var også en stående joke under hele koncerten, for vi talte allerede om det ved vores første koncert i Koed for halvandet år siden… Der kom deciderede latterudbrud og lettere sarkastiske bemærkninger fra publikum undervejs, når jeg præsenterede sange fra det kommende album. Vi spillede hele tre: “Hvis det gør ondt”, som fik livepremiere ved første koncert i Koed, samt “Op igen” og “Nu har du låst mig ude“. Ved sidstnævnte blev det fremhævet, at den faktisk allerede er udkommet som musikvideo. Alle tre blev godt modtaget. Især “Nu har du låst mig ude”, som lugter ret meget af hit.

Det blev også til et par Larsen-numre ved koncerten: “Hvis din far gi’r dig lov”, som vi sidste gang havde spillet som ekstranummer, og en ret intens udgave af Gasolins “Langebro”, som publikum reagerede på med begejstring. Før den havde vi dedikeret Sebastians “Når lyset bryder frem” til de børn, der løb rundt i grusgraven. Den blev præsenteret som en upbeat vuggevise, som hverken Kim Larsen eller FAVN har noget med at gøre. I andet sæt spillede vi de to Larsen-numre, vi havde spillet i Christianshavns Beboerhus, da vi sidste efterår var med at hylde “Værsgo”-albummet, der fyldte 40: “På en gren i vort kvarter” og “Maria“. Især vores udgave af sidstnævnte gjorde lykke.

Bandet, der havde spillet tidligere på aftenen, havde ikke bare ladet deres anlæg stå til os på Musikdrevets fine træscene, men også det meste af deres trommesæt, så da jeg præsenterede Paw i “Har vi hul igennem her” fortalte jeg, at han nu ville give en trommesolo. Det kom lidt bag på ham, men han forlod sit lille perkussion-setup og benyttede chancen til at vise, hvad han kan udrette på et trommesæt. Stor jubel derude!

Folk skulle jo gerne blive hængende, så jeg havde med vilje undladt at gentage “Under en stjerne”. Det gav som ventet bonus, da jeg sagde tak for i aften, og vi kvitterede med en væsentligt bedre udgave end den første. Da jeg bagefter spurgte, om de skulle have en mere, lød svaret “Vi kan ikke få nok”, hvortil jeg jo kun kunne svare, at det bekymrede mig lidt. Da latteren havde lagt sig, præsenterede jeg næste sang som “en af dem, Kim Larsen ikke har skrevet. Det fik han Sebastian til.” Derpå lukkede vi med Sebastians “Du er ikke alene”. Folk sang med og Lars tog en svingom med konen på en kæmpestor, væltet kabeltromle. Derpå takkede vi for endnu en dejlig aften i Koed. FAVN vender med garanti snart tilbage. Og hvem ved? Måske har vi et nyt album med…

Efter koncerten kom en mand hen til os og roste musikken. Han mente, at vi burde spille ovre i swingerklubben. De lo vi hjerteligt af, indtil vi kunne se på ham, at han mente det! Så lo vi endnu mere, imens vi fik nogle interessante billeder inde i hovedet.

Hør koncerten i sin helhed her. Lydkvaliteten er ikke ligefrem fantastisk, da det hele blev optaget på min iPhone, men stemningen er der. Det samme er chancen for et smuglyt på nogle af de nye sange.

Don Falch

Sætlisten, som den endte med at se ud:

1. Midsommersangen (Shubidua/Drachmann)
2. Under en stjerne
3. Vent!
4. Hvis din far gi’r dig lov (K. Larsen/M. Mogensen)
5. Hvis det gør ondt
6. Hvor blev det hele af
7. Når lyset bryder frem (Sebastian)
8. Langebro (Larsen-Beckerlee-Jönsson/DP)
9. Min hånd holder fast i din

Pause

10. Født i en metro
11. Op igen
12. På en gren i vort kvarter (K. Larsen/M. Mogensen)
13. Lån en lille løgn
14. Nu har du låst mig ude
15. Maria (Kim Larsen/Larsen – Ole Christensen)
16. Har vi hul igennem her

Ekstra:
17. Under en stjerne (på opfordring)
18. Du er ikke alene (Sebastian)

Share:
Copyright 2018 favn.net | All Rights Reserved | Handels- Og Leveringsbetingelser | Designed By Sitepact