Tilbage på de skrå brædder

Lørdag d. 19/6 vendte FAVN endelig tilbage til koncertscenen efter et halvt år i hi i øvelokalet. Det foregik i Skibby på Det Lille Apotek, som tidligere hed Pejsen. I TIES spillede vi adskillige koncerter dér, og jeg har i tidligere indlæg nævnt at det er et meget vanskeligt sted at spille, fordi publikum sidder i baren rundt om et hjørne, hvilket gør at der ingen visuel kontakt er med publikum overhovedet. Med mindre altså at folk tager turen rundt om hjørnet og sætter sig for at høre musikken. Det skete sjældent på Pejsen, og det gælder tilsyneladende også på Det Lille Apotek. Det skal dog nævnes at stedets nye ejere faktisk har ambitioner om at forvandle stedet med tiden, og gøre det til et spillested, hvor bands får en chance for at komme og spille deres numre. Hatten af for det.

I TIES var vi forfulgt af uheld, når vi skulle spille på Pejsen. Der var altid et eller andet, der gjorde at der nærmest var mennesketomt, når vi skulle spille der. Det har heller ikke ændret sig. Da vi ankom fik vi at vide at der aftenen før havde været proppet med mennesker efter Danmarks fodboldsejr over Bulgarien. Det ville have været en fantastisk aften at spille. Denne aften var der så til gengæld en stor 40-års fødselsdagsfest i den modsatte ende af Skibby, og hele byen var åbenbart med til den fest. Heldigvis skulle vi kun spille i fire timer…

En af de største bodegatraditioner i Danmark skulle trods det lille fremmøde holdes i hævd: Vi var kun lige akkurat blevet færdige med at stille op, da en gut kom hen og spurgte om vi kunne spille ”Smoke On The Water”… Der er visse fordomme, der rent faktisk ikke er fordomme, men fakta. Som det fremgår af nedenstående sætliste, så spillede vi IKKE ”Smuk og med vorter”, og det kommer vi heller aldrig til.

Nå, men selv om aftenen var det man kan kalde en betalt øver, så ligger det heldigvis ikke til os at levere en halvhjertet koncert. Vi spiller lige så meget for os selv og hinanden som for publikum. Derfor får alle numre altid al den sjæl, vi kan proppe i dem, uanset fremmødet. Og vi leverede faktisk en ganske fremragende koncert med mange intense numre. Vi oplevede virkelig, hvor meget det intense arbejde i øvelokalet har påvirket vores sammenspil i positiv retning. Ind i mellem var der nærmest telepatisk kommunikation på scenen.

Der var kun en enkelt pudsig hændelse: Et par, der besluttede sig til danse til Neil Youngs ”Cortez the Killer”. Det er nok det mindst dansevenlige nummer på sætlisten, og det var det eneste der blev danset til under hele koncerten. Der var også nye numre/versioner på programmet, som alle gik rigtig godt: Premierer på vores version af U2s smukke ”Kite”, vores single #4 ”Afkrog af verden”, en helt ny version af ”Har vi hul igennem her?” (som er den kommende single) og så blev vi stik mod alle forventninger bedt om at give et ekstranummer (og bestikkelse med bajere virker altid). Vi valgte Gasolins ”Langebro”, som vi havde spillet én gang i øvelokalet.

Vi føler os nu klar til at gense publikummet på Cafe Bagergården. Det bliver specielt for os, for det var dér TIES’ sidste koncert fandt sted for ca. halvandet år siden.

Don Falch

Sætlisten:

1.   Taxa i tomgang
2.   På vej
3.   Tag mig op
4.   Når natten falder på (Malurt)
5.   Lige her
6.   På min væg (Tom Waits)
7.   All Along the Watchtower (Bob Dylan)

Pause

8.   Cortez the Killer (Neil Young)
9.   Kite (U2)
10. Rendezvous (Bruce Springsteen)
11. Afkrog af verden
12. På en gren i vort kvarter (Kim Larsen/Mogens Mogensen)
13. Du er kun det du får gjort (M. Falch/P. Repete/P. A.G. Nielsen)
14. Nanna (Kim Larsen/Gasolin)

Pause

15. Don´t Cry No Tears (Neil Young)
16. Hvis du får brug for mig
17. Har vi hul igennem her
18. Glory Days (Bruce Springsteen)
19. With or Without You (U2)
20. Helpless (Neil Young)
21. Farmor John (Harris/Terry)

Pause

22. Hvor blev det hele af
23. Det bedste til mig og mine venner (Gasolin’)
24. Mød mig i mørket (Malurt)
25. Svantes svanesang (Benny Andersen)
26. Lån en lille løgn

Ekstra:
27. Langebro (Larsen-Jönsson-Beckerlee/trad.)

Share:
Copyright 2018 favn.net | All Rights Reserved | Handels- Og Leveringsbetingelser | Designed By Sitepact