Strip i Kahytten

august 4, 2007
Svendborg
Kahytten
Strip i Kahytten

Kahytten?! I Svendborg? Hvad er nu det? Det lyder som en mørk havneknejpe med fordrukne sømænd, der sidder i tykke sweatere og ryger pibe, mens de råber: ”Spil Himmelhunden eller dø!”.

Ikke noget særligt opmuntrende indre billede at have af et spillested. Især ikke når man er forsinket, fordi man tidligere på dagen har spillet til en hyggelig havefest i en anden sammenhæng. Når man så endelig er i Svendborg, bliver det ikke bedre af, at GPS’en begynder at føre én rundt på den samme rute igen og igen, fordi den vej, man skulle have benyttet, er lukket pga. en arkæologisk udgravning. Når man til sidst dropper teknologien og ved hjælp af sund fornuft, samt lidt logik tilsat overblik, omsider finder vej til Kahytten, bliver man ikke just opmuntret, når stedet fuldstændig ser ud, som man havde frygtet!

Så vover man sig ned ad trappen… Klar til at parere eventuelle knytnæveslag… Og pludselig befinder man sig i et hyggeligt lille værtshus med glade gæster, og en utrolig flink og rar ejer, der tager godt imod én, selv om han var lidt bekymret for, om bandet nogen sinde ville dukke op. Han har oven i købet et smukt udvalg af lækre øl! Nu er den eneste grund til bekymring sådan set bare den lille scene, der er placeret i en niche ca. halvanden meter fra baren. Efter mareridtet i Billund kunne det lige passe, at vi skal igennem endnu et slagsmål om lydniveau.

Vi stiller op og begynder at spille, og søreme om ikke der er plads til flere positive overraskelser! Akustikken er fremragende og vi kan trykke til den! Folk giver sig omgående til at danse, og at jeg stadig har mine tænder efter første sæt er et mirakel. Ikke på grund af knytnæveslag fra fulde sømænd, men fordi mit mikrofonstativ af pladshensyn er placeret på gulvet foran den lille scene. Med jævne mellemrum støder de dansende ind i stativet, og min reaktionsevne kommer på en hård prøve. I første pause lykkes det mig at få plads til stativet oppe på scenen. Så skulle den tandlægeudgift være sparet.

Denne aften vil ikke alene gå over i historien som den første af forhåbentlig mange FAVN-koncerter i Kahytten, men nok især på grund af det stripteaseshow, som en ældre dame udførte foran scenen i sin ganske betragtelige brandert. Paw og jeg blev helt nostalgiske. Ved vores sidste koncert som TIES, blev vi jo også udsat for et ubehageligt stripshow. Hende her gik dog ikke længere end til at danse rundt i sin bh, og det var skræmmende nok, men understellet blev vi heldigvis sparet for. Et spændende og uforglemmeligt show var det.

Selv om Kahytten var pænt besøgt, var der faktisk usædvanligt få mennesker i byen, hvilket formentlig skyldtes Langelandsfestivalen, som var i gang. Da vi spillede sidste sæt ud på de små timer, var det ved at tynde godt og grundigt ud i publikum, men de sidste var stadig med på musikken, og de gode rammer havde da også gjort, at vi virkelig spillede godt denne aften.

Efter koncerten slappede vi af med nogle fyraftens(morgen)bajere, og snakkede om livet, døden, universet og alt det ind i mellem. En højrøstet gut, som tilbragte det meste af aftenen ved en spillemaskine, mens han fra tid til anden kom med positive tilråb til os, kom hen og insisterede på et ekstranummer, men da han stort set var den sidste gæst i Kahytten, syntes vi ikke lige, det var sagen. Han lod sig ikke sådan afvise, og blev ved med at insistere, indtil han pludselig kom i tanke om det store stripteaseshow tidligere på aftenen! Så fik han latterkrampe over det i stedet for.

Efter en lille sludder med en tilfreds vært, pakkede vi sammen og kørte hjem efter en god aften på et for os nyt sted, som vi håber at besøge igen mange gange i fremtiden.

Don Falch

Sætlisten:

1.   Lån en lille løgn
2.   Mød mig i mørket (Malurt)
3.   Kærligheden overvinder alt (Steffen Brandt)
4.   Det er en kold tid (K. Larsen/Larsen-Hartmann-Petersen) – Lige her
5.   Antibussen
6.   Hvis din far gi’r dig lov (K. Larsen/M. Mogensen)
7.   Vent!
8.   Taxa i tomgang
9.   Født i en metro

Pause

10. Nedtur
11. Fremmed (Kim Larsen)
12. Burhøns (Peter A.G. Nielsen)
13. Alverden så på
14. Fald min engel (Steffen Brandt)
15. Langebro (Larsen-Beckerlee-Jönsson/DP)
16. Tag mig op
17. Har vi hul igennem her

Pause

18. Genstart
19. Hvis du får brug for mig
20. Rev mig løs
21. Midt om natten (Kim Larsen)
22. Et sted derude (Steffen Brandt)
23. Når lyset bryder frem (Sebastian)
24. Vi lukker nu

Share:
Copyright 2018 favn.net | All Rights Reserved | Handels- Og Leveringsbetingelser | Designed By Sitepact