Biografi

En duo bestående af en sanger og en trommeslager hører vel til blandt de mindre almindelige konstellationer i rockens verden, men sådan er det i duoen FAVN, som spiller klassisk rock og folkrock.

FAVN består af Don Falch (sang, guitar og klaver) og Paw Koch (trommer, kor og produktion). Begge har rødder på Midtsjælland, hvor de fra sidst i 80’erne og indtil de mødtes i 1994, henholdsvis sang og slog sig igennem adskillige bands.

2003

11/07:
Kvartetten TIES bliver til trioen FAVN med Søren Lundsgaard på bas. TIES har udgivet albummet ”TIES” på eget selskab i 2001 og spillet Danmark tyndt i årene 2000-2002. Der synges nu på dansk i stedet for engelsk.

07/08:
Roklubben, Roskilde havn (arr. Gimle).
FAVNs debutkoncert for et intenst lyttende publikum.
Blog

27/10:
FAVN er til audition hos DRs Karrierekanonen. Desværre har Don mistet stemmen.
Blog

07/12:
Efter en vellykket koncert diskuterer de tre i FAVN bandets fremtid.
Ideen om i hele 2004 hver den første i måneden at sende en demo til 100 danske musikpersonligheder spirer så småt frem.

2004

01/01
FAVNs demoprojekt 2004 indledes.
Blog

03/02
FAVN får yderst positiv respons pr. email fra Peder Maarbjerg fra bookingbureauet Power Group Music.

01/04:
Single #1 anmeldes af Carsten Heller i LineOut.
Lige her:
Den dansksprogede rock-trio Favn har kastet sig ud i et omfattende udviklings- og PR-projekt. I løbet af 2004 vil de hver måned udgive en ny demo-single som distribueres til 100 udvalgte musikpersoner/ medier. Ud over at skabe opmærksomhed om bandet er formålet, at Favn løbende kan modtage ris og ros, mens de arbejder på deres materiale – ganske godt tænkt. Ud fra de to singler, som FeedBack-redaktionen i skrivende stund har modtaget, lader det til, at Favn både har noget at byde på og samtidig stadig har meget, der skal arbejdes med. Hverdagspoesien i bandets danske tekster virker isoleret set fint, men i sammenhæng med den meget traditionelle poprock-sangskrivning bliver resultatet hist og her en smule gumpetungt. Det ville klæde Favn at tilsætte lidt flere overraskende elementer til deres musik – både af tekstmæssig og musikalsk art.

07/04:
FAVN tager kontakt til Peder Maarbjerg fra Power Group Music
Don spørger i en e-mail Peder Maarbjerg om han også kunne lide de næste to singler, der blev sendt af sted. Maarbjerg er entusiastisk og umiddelbart interesseret i et samarbejde. Han vil dog først høre FAVN live.
Præcis en uge efter har han booket FAVN til årets Sommersted Festival.

01/06:
Musikbladet Gaffa nævner FAVN i “Salaten kort“.
Redaktøren, Hansen, skriver sådan her, bl.a. om demo 3, “Hvor blev det hele af”:
FAVN sender mig ét nummer hver måned, og de bliver bedre for hver gang! Denne måneds sang, Hvor blev det hele af, bygger langsomt op fra en tyst stemning til en nærmest Love Shop’sk ballade. Alle musikerne får mulighed for at spille lidt med bøfferne, uden at tage fokus fra det samlede billede.

Single #6, “Har vi hul igennem her”, anmeldes af Carsten Heller i Line Out:
Som trofaste FeedBack-læsere måske husker, så har den dansksprogede rock-trio FAVN sat sig for at udgive en demo-single hver måned i hele 2004. Som en slags midtvejsevaluering griber vi her fat i nummer seks i rækken, ”Har vi hul igennem her”. At dømme efter denne demo-single har Favn allerede udviklet sig en del siden vi sidst så nærmere på deres projekt. Både tekstuniverset og de instrumentale elementer har fået et markant mørkere skær, som klæder gruppen rigtig godt. På ”Har vi hul igennem her” flirter FAVN ret åbenlyst med sømandsrock i stil med Kaizers Orchestra.
FAVNs produktion har fået væsentlig mere tyngde.

04/06:
Dagbladet Information omtaler FAVNs demo-projekt i en artikel kaldet “Kampen for ørenlyd“:
Onsdag venter et brev fra Favn. Det er det femte af slagsen fra trioen, der holder til på Midtsjælland. Favn har gang i et – i tanken – interessant projekt. Hver måned i dette herrens år udsender de en cd-single til 100 udvalgte hoveder fra pladeselskaber, kritikere og medier. Det er så meningen, at vejen skal være banet for airplay, omtale og måske også en lillebitte albumkontrakt, når året rinder ud.
Formår Favn så at lyde lige så originalt, som dens PR-strategi? Nope, men der er nu et aller andet over deres dansksprogede sange. Godt nok virker guitarpop-indpakningen lovlig genbrugt, men teksterne om den forsmåede fyr, der savner sin eks, rammer i splitsekunder. På sin egen patetiske facon bliver det nærmest rørende:
»Daggry melder sig derude, og jeg / tænker stadig på dig,« sukker forsanger Don Falch eksempelvis.

13/08:
FAVNs første job for Power Group Music finder sted på Torvet foran Cafe Garibaldi i Herning.
Blog
Peder Maarbjerg har booket bandet dagen før. Arrangøren er heldigvis tilfreds. Koncerten fungerer som opvarmning til næste dags koncert på Sommersted Festivalen, hvor Maarbjerg for første gang skal høre FAVN live.

14/08:
FAVN spiller en yderst vellykket koncert på Sommersted Festivalen, og et samarbejde med Peder Maarbjerg indledes nu officielt.
Blog

1/10:
Anmeldelse i Gaffa.
FAVN bliver atter rost af Gaffas Hansen, som efter at have modtaget single #8, “På vej”, giver singleprojektet som helhed fire stjerner:
Dette kunne lige så vel være månedens demo, men jeg skulle jo vælge. Favn sender mig en sang hver måned. Jeg har nydt at følge deres udvikling igennem nu otte måneder, og denne anmeldelse er derfor af hele projektet indtil nu, og ikke kun af denne måneds sang “På vej”. Sangene er ret forskellige, men ligger i en dansk tradition, hvor man også kan finde Love Shop eller TV-2. Det er clever rockmusik, med en vægt på tekst og melodi. Nogle gange stemningsfuldt og underspillet, ofte mere ligeud og vokaltungt, men altid velkonstruerede sange, der bevæger sig fint igennem historierne. De handler om mennesker i en moderne kompleks tid, der ikke altid kan forstå det hele og nogle gange glemmer det enkle. Det er udpræget album-musik, og holder lytteren fast i stemningen. Når Favn er bedst, er det hele indspillet live, hvor man tydeligt kan høre, at sangene har fundet deres sjæl og form ved at blive spillet, og ikke tænkt. De har ikke meget rockattitude, men en finurlig dybde, der giver mig grund til at tro, at de vil blive bedre og bedre i lang tid endnu.
Dette fører til planlægningen af en koncert på Lades Kælder (Kbh. K), arrangeret af Gaffa.

4/12:
TV Danmark bringer et indslag om FAVN. Desværre med et par graverende fejl: : Dons efternavn er stavet forkert og værre: favn.net er i indslaget blevet til favn.dk på trods af, at bandet flere gange understregede, at adressen slutter med .net. Indslaget indledes derfor også med det besynderlige udsagn, at FAVN står for “afvikling af negativitet”, hvilket stammer fra foreningen Favns hjemmeside, favn.dk.
Den aften, der nævnes, hvor FAVNs koncert blev stoppet af politiet, kan du læse om her.

Senere på måneden afbryder booker/manager Peder Maarbjerg samarbejdet med FAVN, da bandet beslutter at udgive et album med samtlige tolv singler. Maarbjerg vurderer, at det vil være for tidskrævende for ham at skulle markedsføre endnu et pladedebuterende band.

2005

14/01:
Gaffajob i Lades Kælder.
FAVN spiller, sammen med bandet Kå, i Lades Kælder. Koncerten er arrangeret af Gaffa.
Blog

05/03:
Releasefest
FAVN holder releasefest for debutalbummet “Har vi hul igennem her…?” på spillestedet Klauzdal i Herlev. Som led i koncerten denne aften filmes en video til radiosinglen “Født i en metro”.
Blog

01/05:
FAVN indgår distributionsaftale med pladeselskabet Kick Music.

04/06:
FAVN spiller sidste koncert med Søren Lundsgaard, som kort efter forlader bandet.
Blog

08/06:
Debutalbummet “Har vi hul igennem her…?” udkommer officielt.

21/06:
Videoen til “Født i en metro” er færdigklippet.

23/06:
Simon Lykkebo bliver ny live-bassist i FAVN.

15/07:
Simon spiller sin første koncert med FAVN på Cafe Bageriet i Ebeltoft.
Blog

01/10:
Don og Paw tager til Jyllandsringen for at filme Dons lillebror, David Falch, der er racerkører i DTC.
Målet er at få en masse gode optagelser af hele processen og spændingen omkring et racerløb, og nogle af disse optagelser vil indgå i FAVNs næste musikvideo til sangen “Alverden så på”. Derudover er FAVNs album lagt ud på Bandbase.dk, hvor nysgerrige ganske gratis kan lytte til hele albummet. Enkelte sange kan også downloades.

27/10:
FAVN er support for Magtens Korridorer på Gimle i Roskilde på Spil Dansk Dagen.
Blog

28/11:
“Har vi hul igennem her…?” får fire stjerner af Rasmus Ardahl på Bandbase.dk:
Fin sangskrivning fra modent band

I 2004 udgav Favn hver måned et nummer, som nu er samlet til et album. Et album der trods dets specielle tilbliven er ganske homogent i udtrykket og præsenterer Favn som et band, der ved, hvad de vil. Denne målbevidste tilgang er den store styrke på et album, der desværre indeholder lidt for mange skønhedsfejl.

Stilen er dansksproget rock et sted mellem TV2, Loveshop og Poul Krebs. Det er ikke originalt, men det er heller ikke ambitionen. I stedet lægger sangene sig i forlængelse af den sangskrivertradition, hvor lydmæssig nytænkning ikke er det centrale, og fokus istedet er på historiefortællingen. Det giver hos Favn udslag i en række hverdagsbilleder fra sangskriver, guitarist og forsanger Don Falchs verden. Temaerne kredser om den tabte kærlighed i forskellige afskygninger, forspildte chancer og menneskers færden i en kompliceret verden. Teksterne holder et pænt niveau og måske vigtigst, så fornemmer man en ærlighed bag ordene.

Albummet kræver nogle gennemlytninger før sangene for alvor åbner sig og viser deres forskelligartethed. Det er dog vanskeligt at fremhæve numre frem for andre, da alle holder højt niveau. Nogle eksempler der viser bredden hos Favn kunne dog være åbneren Født i en metro, en effektfuld starter med glimrende guitararbejde, og en tekst om det forliste parforhold, hvor Dansevises //os to? – hvad med os to?// elegant citeres. Et andet eksempel er energiske Lån en lille løgn, der måske er pladens mest hitorienterede nummer, via sit iørefaldende omkvæd, og hang til gentagelsens effekt. Fremhæves skal også Taxa i tomgang, en af pladens få ballader, og klart den bedste. Et forstemt klaver parret med en kontrabas bryder med albummets dominerende guitarlyd og er en perfekt baggrund for Falchs spæde sang. Et virkelig smukt nummer – måske det bedste på skiven.

Alt er dog ikke lutter roser. Der er tilsyneladende ikke gjort de store overvejelser, hvad angår den produktionsmæssige del, der oftest lyder som en live-optagelse. Nok klæder det numrene med den afslappede, løst arrangerede tilgang, men jeg savner ind imellem nogle mere klart optrukne linier. Guitarspillet er velfungerende hele vejen, men måske en udvidelse med en ekstra guitar kunne give lidt mere variation og dynamik og aflaste den hårdtarbejdende Don Falch en smule.

Det overskyggende problem er dog trommespillet, der for det første fylder alt for meget i lydbilledet og for det andet er meget utight mange steder. Trommerne bør måske barberes ned, efter devisen “less is more” og fokus bør rettes mod, for alt i verden at holde takten. Favn kan sagtens stole på, at sangene i sig selv er så stærke, at musikken ikke skal kompensere for noget, hvorfor et mere tilbagetrukket akkompagnementet, så fortællingen kommer i centrum kunne være vejen frem, som man fx hører det hos Rasmus Nøhr. Alligevel har jeg en mindre anke til sangskrivningen, hvor jeg fornemmer en tendens til nogle gange at ville mætte fraserne med for mange ord. Færre ord, der synges i længere fraser, kunne gøre det hele mere melodisk.

Favn imponerer med et stilsikkert album, fyldt med velkomponerede numre og fine tekster. Til gengæld efterlader udførelsen af disse numre noget tilbage at ønske, og det kunne være spændende at høre Favns numre, mere disciplineret spillet og produceret og så måske gemme de større energiudladninger til koncerterne.

2006

02/01:
Filmoptagelse med bandet til videoen til “Alverden så på”.
Martin Falch-Schmidt filmer FAVN under den motorvejsbro, der også ses i indercoveret til HAR VI HUL IGENNEM HER… ? Optagelserne af bandet skal klippes sammen med DTC-optagelserne med David Falch fra d. 01/10.

04/02:
Gensyn med Michael Falch.
FAVN er support for Boat Man Love, som har et album på gaden, og som desuden er Michael Falchs nye backingband. Koncerten foregår på Gimle i Roskilde. Blandt tilhørerne er Michael Falch, som er kommet for at høre sit kommende backingband live for første gang.
Læs om aftenen her, og om Dons tidligere møder med Michael Falch her.

10/02:
Line Laudrup bliver manager og booker for FAVN.
Dermed får bandet mere tid til at fordybe sig i arbejdet med musikken. Line har bl.a. arbejdet med PR i Radikal Ungdom København og hos Liberal Democrats i England.

21/02:
FAVN deltager i Project Meltdown på MOJO i København, hvor FAVN sammen med husbandet danner supergruppe for en aften.
Blog

28/02:
FAVN er blandt de nominerede til Bandbase.dk-legatet og uHørt!-prisen 2006

08/03:
Videoen til “Alverden så på” lanceres.
Den får flot omtale på www.dtc-net.dk, hvor der bl.a. står at læse, at teksten rummer “mange rammende metaforer om livet som DTC-racerkører. Den handler nemlig om en person, der har besluttet sig for at leve et liv, der adskiller sig fra gennemsnitsdanskeren, som ikke formår at realisere sine drømme.”

12/08:
Godnat gamle Gimle.
Den definitivt sidste koncert på Cafe Gimle i Roskilde finder sted, da Gimle flytter, og det nye Gimle står klar til brug.
Slutningen på en æra og starten på en ny. FAVN debuterede live ved et Gimle-arrangement, og har gæstet det gamle spillested adskillige gange, både som TIES og FAVN. Derfor er FAVN naturligvis blandt de 13 lokale bands, der hver bidrager med et 25 minutters sæt denne aften. FAVN har et videokamera med, som står på et stativ og optager koncerten. Der er ikke nogen til at betjene det, så at se optagelsen er lidt som at være en flue på væggen denne aften. Til lejligheden spiller FAVN for første og eneste gang en sang, som er skrevet specielt til Gimle:
“Godnat gamle Gimle”.
Blog

Godnat gamle Gimle from FAVN on Myspace.

28/10:
FAVN i DK4.
I forbindelse med videoen til “Alverden så på”, hvor Dons lillebror, racerkøreren David Falch medvirker, har DK4 lavet et indslag med og om de to brødre. Indslaget vises i programmet MotorTV.

14/12:
FAVN vil udvide livebesætningen.
Da Simon Lykkebo har besluttet at stoppe som livebassist i FAVN efter nytår, vil Don og Paw benytte lejligheden til at udvide livebesætningen med to musikere, således at FAVN for første gang kan blive en kvartet live. De to nye musikere er Tommy Andersen (guitar) og Kenneth Kongstad (bas), som begge spiller i bandet Captain Clutch & Crew.

2007

27/01:
FAVNs HUL IGENNEM TOUR slutter på Lades Kælder i København.
Koncerten skulle have været sidste koncert med Simon Lykkebo, men skæbnen vil det anderledes.
Blog

02/03:
Sidste dag i Stillwalker studiet i København, hvor FAVN har tilbragt det meste af februar sammen med producerne Kristian Vad, Jonas Tranberg og Mads Tønder. Målet har været at indspille tre sange, som alle har potentiale til at ende i rotation hos P3. De tre sange bærer titlerne “Nedtur”, “Genstart” og “Vent!”. Den førstnævnte har FAVN spillet ved omtrent hver eneste koncert i det sidste halvandet år. “Genstart” er forholdsvis ny, og har aldrig været spillet live. “Vent!” er helt ny.

23/04:
FAVN indgår et samarbejde med det uafhængige pladeselskab Fair Records, som (gen)udgiver “Har vi hul igennem her…?”. Samtidig meddeler Kenneth Kongstad, der skulle have spillet bas for FAVN, at han skal på et længere studieophold i Østrig, så FAVN skal på bassistjagt igen.

02/05:
En MySpaceside oprettes til TIES, hvor man kan høre og downloade fire af de gamle TIESnumre fra 2001 albummet TIES: myspace.com/tiesdk.

05/06:
FAVN bliver alligevel fortsat en trio live.
Kenneth Kongstads afgang som bassist foranlediger Tommy Andersens afgang som guitarist, og FAVN bliver nu atter til en trio live, da Simon Lykkebo siger ja til at genoptage samarbejdet. Derudover vil FAVN også tage ud og spille mindre, akustiske jobs, kun med de to kernemedlemmer, Don og Paw.

FAVN har også, med to måneders forsinkelse, modtaget de tre numre, der blev indspillet i Stillwalker studiet i februar. Der er meget, der skal laves om, og der går yderligere tre måneder, hvor FAVN må rykke for et nyt mix af sangene. Slutresultatet bærer alligevel i den grad præg af venstrehåndsarbejde i form af dårlige, klodsede klip, samt temaer, der er anbragt forkert. Sidstnævnte sker ofte, når man har syltet et projekt så længe, at man har glemt, hvor temaerne hører til. Disse mangler er dog mest af en karakter, som man skal have trænede ører og kende numrene godt for at opdage, og da sangene trods alt har den radiolyd, som forhåbentlig kan få P3 til at spille dem, agter FAVN alligevel at udgive “Vent!” og “Genstart” som videoer i 2008, samt naturligvis at kæmpe for at få sangene i radioen. Det kommende album vil dog indeholde FAVNs egne indspilninger af de to sange. “Nedtur” passer ikke ind på det kommende album, men FAVN planlægger at udgive sangen som single. Stillwalker-versionen er dog ubrugelig og står ikke til at redde.

13/07:
NEDTOUR.
Premiereaften på FAVNs nye tour, der er opkaldt efter den nye single, “Nedtur”. Koncerten finder sted på Cafe Bageriet i Ebeltoft. Dagen efter er der koncert på The Irish Pub i Vejle. Simon er forhindret i at deltage, så Kenneth Kongstad er bassist ved disse to koncerter. Dermed starter et nyt kapitel for alvor i FAVNs historie. Der er masser af nyheder i sætlisten, som rummer både alvor og fest, nye covernumre, nye egne numre og nye versioner af gamle numre.
Blog

20/07:
Ny single: “Nedtur”.
Sangen er én af de tre, FAVN indspillede i Stillwalker, men bandet vælger at udgive deres egen, ældre version, da bandet på ingen måde kan stå inde for den nye indspilning, der dermed skrottes. FAVN udgiver den nye single, “Nedtur” med bonustracket “Antibussen”. Begge sange kan downloades gratis på MySpace.com/favn og www.bandbase.dk, hvor nærmere oplysninger om sangene også kan findes. “Nedtur” er kun udgivet som single, der ved FAVNs koncerter kan købes på cd for 20,- og ellers kan downloades ganske gratis.
Lyt til “Nedtur” her og til “Antibussen” her.

21/09:
FAVN giver for allerførste gang en koncert som duo. Kun Don på sang, guitar og mundharpe og Paw på slagtøj, kor og keyboard. Dette nye tiltag giver FAVN mulighed for at give koncerter på steder, der er for små til rockkoncerter. Derudover giver det både FAVN og publikum mulighed for at opleve andre sider af FAVNs numre, som tager sig helt anderledes ud i deres duo-udgaver.
Blog

10/10:
FAVN er rundt omkring på Stevns, hvor Paw bor, og lave optagelser til en ny video til sangen “Genstart” fra det kommende album. De fleste optagelser foregår i kridtbruddet. En del forbipasserende fiskere kaster nysgerrige og ikke mindst forundrede blikke, når de går forbi Paw, der sidder og tæsker i et trommesæt midt i den vilde natur.
Masser af klippearbejde venter forude.

22/10:
I forbindelse med folketingsvalget er FAVN helt bekymrede for, om den seneste single, “Nedtur”, og den igangværende NEDTOUR pludselig skulle blive uaktuelle, hvis nu Dansk Folkeparti bliver sat uden for indflydelse. Det sker ikke, og FAVN kan fortsat synge “Nedtur” uden at være ude af trit med tiden.

6/12:
FAVN har oprettet en profil på Facebook.

7/12:
Sangen “Sort hul” fra FAVNs kommende album får snigpremiere på Bandbase.dk. Sangen er FAVNs bidrag til en konkurrence, som FAVN dog ikke vinder. Imidlertid giver snigpremieren god reklame for FAVNs nye musik, selv om sangen faktisk er gammel. Den var oprindelig på engelsk og blev ofte spillet i TIES, FAVNs engelske forløber. Dengang hed den “Black Hole”. Den nye version får god respons og bekræfter FAVN i deres gode fornemmelse af det kommende album.

7/12:


Dagbladet/Frederiksborg Amts Avis bringer en artikel om FAVN og Paws nyetablerede studie, huligennem.nu, hvor FAVNs kommende album bliver til.

31/12:
Fair Records, der har stået for salg af “Har vi hul igennem her…?”, lukker. Begrundelsen lyder: “Efter i årevis at have kæmpet for og troet på ideen, må vi nu erkende, at der ikke er den fornødne interesse for “ukendt musik”.
Desværre er det jo efterhånden sådan, at man i Danmark skal være kendt for at blive det…
Samtidig er driftsomkostningerne til sitet og grund afgiften til KODA/NCB for høje til, at det giver mening at fortsætte.”

2008

13/1:
FAVNs første single og video fra det kommende album, udkommer på nettet. Det er en singleversion af albummets titelnummer, “Genstart”. Singleversionen, som også kunne kaldes radioversionen, er indspillet i Babyfactory- og Stillwalker-studierne i København i februar 2007. Det kommende album vil dog indeholde FAVNs egen, væsentlig længere og mere mange-facetterede version af sangen.

17/1:
Datoen for releasefesten for udgivelsen af FAVNs 2. album, “Genstart”, offentliggøres. Det bliver d. 17. april i Krudttønden på Østerbro i København. Releasefesten holdes nemlig sammen med bandet The Ones, som fornylig har indspillet deres debut-EP hos Paw Koch i hans studie, Huligennem.nu. Begge bands vil give koncert denne aften.
Op til releasedagen, hvor sløret løftes for 10 nye FAVN-numre, vil FAVN udgive yderligere to virtuelle singler om måneden med tilhørende musikvideo.

13/2:
FAVN udgiver anden single fra det kommende album på nettet. Der er igen tale om en singleversion, som er indspillet i Babyfactory- og Stillwalker-studierne i København i februar 2007, og heller ikke “Vent!” vil være at finde på det kommende album i denne singleudgave, men i en ny, dugfrisk version, der lyd- og stilmæssigt harmonerer bedre med det kommende albums sange.

16/2:
FAVNs GENSTART TOUR begynder med et brag på stamspillestedet The Irish Pub i Vejle.
Blog

29/2:
Da FAVN for første gang giver koncert i Folkemusikhuset i Fensmark, er fremmødet så sparsomt og gennemsnitsalderen så høj, at FAVN dropper den planlagte rockkoncert. Men selv om arrangøren er mest stemt for at aflyse og betale FAVN for at pakke sammen og køre hjem, insisterer bandet på at spille en afdæmpet koncert og se, hvad der sker. Dermed viser det sig, at der faktisk er tre gear at benytte sig af for livebandet FAVN. Der er ikke kun det larmende rockband eller den afdæmpede duo, men også en version midt i mellem: Den afdæmpede trio, som spiller country- og folkversioner af FAVNs sange.
Blog

13/3:
“Forfra igen” er den tredje og sidste virtuelle single og video før albummet udkommer d. 17/4, hvilket markeres med en releasefest på Krudttønden i København, hvor videoen til “Forfra igen” faktisk er optaget. Sangens omkvæd er skrevet af Michael Falch. Ideen til sangen opstod i forbindelse med FAVNs sidste møde med Michael Falch d. 4/2 2006.

17/4:
Releasefest for FAVNs andet album “Genstart”.
Efter bogstavelig talt at have arbejdet i døgndrift med at få de sidste detaljer på plads kommer forløsningen endelig, da FAVN modtager “Genstart” fra trykkeriet og alt viser sig at være i orden. Releasefesten holdes i Krudttønden i København og er en dobbelt releasefest, som holdes sammen med bandet The Ones, hvis demo-EP Paw har produceret. FAVNs koncert denne aften bliver optaget både i lyd og billede med henblik på mulig udgivelse i en eller anden form.
Blog

20/8:
FAVN begynder at indspille ny musik i huligennem.nu. Der arbejdes på to projekter: Et radiovenligt, moderne rockalbum og et “Roots”-album. Dvs. et mere afdæmpet, overvejende “folket” album. Undervejs i processen dukker endnu et projekt op, da FAVN lytter til optagelserne fra releasefesten: Et livealbum planlægges, men droppes dog senere.

7/9:
“Genstart” kan nu købes i iTunes.

18/9:
“Har vi hul igennem her…?” kan nu også købes i iTunes.

29/11:
Lyndby Kulturforening, Dons lokale kulturforening, indvilliger i at samarbejde med FAVN om, at arrangere en akustisk koncert i 2009. Koncertens primære formål vil være at lave en liveoptagelse med FAVN i akustisk duoformat. Det bedste fra disse optagelser skal sammen med det bedste fra optagelserne af den elektriske side af FAVN fra Krudttønden, udgøre det kommende livealbum. Koncerten skal finde sted i riddersalen på Selsø Slot.

2009

21/01:
FAVN interviewes af deres gamle kendinge fra Radio Ballerup, som viser lytterne rundt i Paws studie, huligennem.nu, hvor FAVNs albums bliver til. Derudover tales der om, hvordan FAVN arbejder og om fremtidsplanerne, som dog i løbet af året vil ændre sig en del. Live-albummet bliver hen ad vejen droppet, og det igangværende arbejde med et “radiovenligt” album lægges på hylden.
Hør interviewet her.

27/01:
FAVNs engelsksprogede forløber og alter ego, TIES, kan nu findes i iTunes.

17/04:
På et-års dagen for FAVNs releasefest for albummet GENSTART i Krudttønden, Kbh., lægges en optagelse fra den aften ud til fri afbenyttelse, og da FAVN stadig regner med at næste udgivelse bliver et LIVE-album, er det en måde at tage lidt hul på det projekt i dagens anledning. Det drejer sig om en rå, upoleret og eksplosiv udgave af “Nedtur”, som kan høres her.

29/04:
I anledning af FAVNs koncert i riddersalen på Selsø Slot d. 7/5, er FAVN i Roskilde Dampradio. FAVN spiller live i studiet, og der bliver også spillet sange fra begge albums. Interviewet bliver sendt d. 3/5.
Hør interviewet her.

7/5:
Koncerten på Selsø Slot bliver mindeværdig på mange måder. Selve koncerten er udsolgt og yderst vellykket, men slottets forvalter bryder af uvisse årsager hele tiden sine aftaler med FAVN, som ender med ikke at have tid nok til at optage koncerten ordentligt. Planen om et livealbum lægges efterfølgende på hylden, da FAVN må erkende, at optagelserne ikke er gode nok. Hele forløbet omkring koncerten lanceres som en gyserfølgeton i bloggen.
Blog

29/8:
FAVN giver to meget succesfulde koncerter i Nyborg Statsfængsel.
Begivenheden er arrangeret af fængselsbetjent og FAVN-fan Gitte Seloy.
Blog
Samme aften giver FAVN, uden at vide det, bandets 12. og sidste koncert på The Irish Pub i Vejle, som kort efter lukker. Pubejer og FAVN-fan Thomas Friis Sørensen udtrykker stor interesse for at blive en del af FAVNs management og han er en handlingens mand!
Blog

6-15/11:
Der tages nu for alvor hul på arbejdet med FAVNs næste album, som har arbejdstitlen “Under en stjerne”. Under to weekender suppleres FAVN af Simon Lykkebo (FAVNs faste livebassist), Lars Høier (guitar) og Martin Valsted (keyboards) i Paws studie, huligennem.nu. Musikerne har i forvejen har lært 15 nye sange at kende via akustiske demoer. Sangene arrangeres i studiet og indspilles live.
Blog og video

2010

22/01:
FAVN og manager Line Laudrup gennemfører en lang, produktiv workshop under ledelse af Thomas Rimington, som Don spillede med i de tidlige 90’ere, hvor Thomas var trommeslager. Thomas er stadig trommeslager, men i dag også økonomidirektør og salgschef hos Jubii, og hjælper FAVN i gang med et hårdt tiltrængt og meget produktivt strategimøde.
En anden Thomas, nemlig Thomas Friis Sørensen (fra det nu hedengangne stamspillested The Irish Pub i Vejle) skulle også have deltaget, men må foreløbig melde sig helt ud af samarbejdet af private grunde. Det skal dog snart vise sig, at FAVN ikke har hørt det sidste til ham.

1/3:
FAVN har i et halvt år manglet bookere, da Line Laudrup af tidsmæssige årsager har ønsket at fokusere på at være manager. Koncertkalenderen er derfor gabende tom. Motiverede af januars strategimøde, arbejder FAVN målrettet på at få løst problemet i løbet af februar, og resultatet udebliver i første omgang ikke:
Den første marts er FAVN kommet i stald hos Bookaband, som blev startet af ildsjælen Thomas Friis Sørensen fra det nu hedengangne stamsted, The Irish Pub i Vejle. Samarbejdet kaster dog aldrig noget af sig, da Bookaband ikke magter opgaven og til sidst opløser sig selv.

3/5:
FAVN udgiver Dissing/Andersens “Hilsen til forårssolen” som virtuel single. Videoen til sangen er filmet af David Falch og kan ses nedenfor. Sangen er tilgængelig hos bl.a. iTunes og TDC Play.
Pressemeddelelse om udgivelsen:
FAVN i Dissings farlige fodspor

Kan man slippe godt fra, at fortolke en sang, som i dag har status af evergreen, og som er kendt med Danmarks mest originale sanger?

Folk-rock duoen FAVNs nye single er en fortolkning af Povl Dissing og Benny Andersens klassiker fra 1981, ”Hilsen til forårssolen”. En sådan udgivelse kunne placere duoen midt på øretævernes holdeplads.

Til det har forsanger Don Falch denne kommentar:

”Vores version er anderledes, men tro mod originalens ånd. Den kan og skal ikke konkurrere med originalen, men høres som det, den er: Et andet og friskt bud på, hvordan sangen også kan fortolkes. En så god sang kan holde til lidt af hvert. FAVNs fortolkning er på sin vis lige så traditionel som Dissing/Andersens. Vi har ikke forsøgt at modernisere den, men vi har taget den over i en anden tradition, hvor vi føler os hjemme: Den amerikanske folkmusik, og det synes vi klæder sangen. Dissing/Andersen møder The Band.”

Og der findes næppe et bedre tidspunkt for en ny fortolkning af ”Hilsen til forårssolen”.

Ikke nok med, at årstiden er rigtig. Der er tale om det hårdest tiltrængte forår i mange år.

Der er også krise. Benny Andersen skrev oprindelig “Hilsen til forårssolen” som en kommentar til oliekrisen i 1979. I nutidens finanskrise er sangens budskab om glæden over forårssolen i en mørk tid på ny relevant.

Ideen om at tage ”Hilsen til forårssolen” med på repertoiret opstod, da FAVN i foråret 2009 skulle give en eksklusiv akustisk koncert i Selsø Slots riddersal. Duoens eget arrangement af sangen opstod hurtigt og ganske naturligt, og var et klart højdepunkt ved den udsolgte koncert. Det var dog for sent på foråret til at overveje at udgive den, men der kommer jo altid et forår mere…

17/5:
Line Laudrup stopper som manager for FAVN pga. for mange arbejdstimer og for få timer i døgnet.
FAVN overtager nu selv managerposten.

17/6:
FAVNs første Podcast indeholder et telefoninterview med Radio 10FM i København.
FAVN Podcast 01

9/7:
FAVN anden Podcast omhandler forvandlingen fra TIES til FAVN.
FAVN Podcast 02

3/8:
Videoen til ”Hilsen til forårssolen” er som den første af FAVNs videoer nu blevet set over 1000 gange.

1/9:
FAVN har besluttet at udgive “Under en stjerne” via Pledge Music med støtte fra venner og fans. Musikindustrien er i forandring, og dette er den nye måde at udgive albums på: Med total kunstnerisk frihed og direkte dialog mellem musikerne og deres fans. Ingen mellemstationer!
Et fantastisk alternativ til den traditionelle pladeselskabsmodel.
Tina Dickow, som udgav sit seneste album via Pledge, har udtalt følgende om projektet:
“I forhold til hele Pledge-konceptet skal man vide, at det ikke kun handler om at få fingre i de eksklusive ting. Det skal også tænkes som et sted at købe dén musik, man ellers alligevel ville hente i Fona eller iTunes – med de fordele, at man får det tidligt / leveret til døren / med previews og opdateringer / direkte via kunstneren / plus man støtter et godt formål. Det er musikbranchens økologiske gartneri.”
FAVN har oprettet en række spændende tilbud på deres Pledge-side. Når man investerer i et eller flere af disse tilbud, bidrager man direkte til udgivelsen af albummet, som FAVN igennem Pledge kan give et langt flottere cover og langt bedre lyd end ellers.
Samtidig støtter man katastrofeofrene i Pakistan med 10% af det indbetalte beløb.
Hvis FAVN ikke når op på 100 %, får bandet ingen penge, og pengene ikke bliver trukket fra folks konti.

14/9:
I forbindelse med FAVNs Pledge-projekt lanceres en video med titelnummeret på det kommende album: “Under en stjerne”.

21/10:
De sidste dubs er klaret, og Paw skal nu lægge sidste hånd på mixningen. Derpå sendes musikken til USA, hvor den lægges i hænderne på Massive Mastering og Simon Phillips hos Phantom Recordings.

23/10:
Sløret løftes på Facebook for “Under en stjerne”s fremspirende cover, som Paw går og arbejder på. Der er lidt forskellige retninger, men det er kun en god ting på nuværende tidspunkt, inden der strammes op i stilen.
Fotos

24/10:
FAVNs Pledgeprojekt er oppe på 135 %. Det betyder, at FAVN nu, takket være solid support fra fans, kan give “Under en stjerne” den fede lyd og det fede cover, som albummet fortjener.

15/11:
FAVN holder møde med YourWaves, som skal hjælpe med en ny udgave af www.favn.net.

25/11:
Coveret til “Under en stjerne” er færdigt og sendes til trykkeriet.

4/12:
FAVN modtager en lille hilsen fra Simon Phillips: “Let me know how the CD does. Some very cool tunes – I think Tordenskrald might be my favourite one.
…Regards – SP”

2011

17/1:
Tid og sted for releasfesten for “Under en stjerne” offentliggøres: 5/3 i Kælderen på Gimle i Roskilde.

23/1:
“Under en stjerne” kan nu købes hos TDC Play.

1/2:
FAVNs tredje Podcast lanceres. Det indeholder aldrig før udgivne numre, og fortællingen om den lange, trange vej fra engelske til danske tekster.
FAVN Podcast 03

8/2:
Som optakt til releasefesten lanceres den første af en række videoklip om FAVNs forberedelser til festen.

15/2:
Endnu en video lanceres. Denne gang om FAVNs forberedelser til den koncert, der vil være releasefestens hovedbegivenhed.

21/2:
FAVN interviewes af Robin Cox i Dampradioen i Roskilde.
Interview

23/2:
Roskilde Dagblad bringer en helsides artikel om FAVN.

FAVNs tredje video op til releasefesten indeholder optagelser fra FAVNs besøg på Dampradioen i Roskilde.

24/2:
FAVNs nye hjemmeside lanceres sammen med nyheden om, at man kan hente fire gratis sange fra det nye album.

1/3:
Roskilde Avis bringer et interview med Don.
Fjerde og sidste video op til releasefesten lanceres. Den indeholder optagelser fra FAVNs øvelokale, hvor FAVN øver op til koncerten med det hold musikere, der var med til at indspille “Under en stjerne”: Lars Høier (guitar), Martin Valsted (keys) og Simon Lykkebo (bas).

5/3:
FAVNs releasefest i Kælderen på Gimle i Roskilde er en stor succes.
Blog

Samme dag bringer Dagbladet Køge en helsides artikel om FAVN.

9/3:
“Under en stjerne” kan nu også købes i iTunes.

19/3:
“Under en stjerne” kan nu findes på SoundCloud.

22/3:
Paw interviewes i Stevns Lokalradio. Flere og flere lokalradioer over hele landet spiller flittigt sangene fra “Under en stjerne”. Blandt de første er Syddjurs Lokalradio, Station Amager, Vendsyssel FM og Radio 101,2FM.

30/3:
Et opdateret indblik i arbejdet med “Under en stjerne” i tekst, lyd og billede lægges på hjemmesiden.
Blog

4/4:
Radio Kattegat spiller nu jævnligt FAVN for deres 40.000 lyttere. Albertslund NærRadio, Radio Solskin, samt radioer i Gladsaxe, Bispebjerg, Amager spiller FAVN. Derudover er der interviews på vej med Radio 10FM, Radio Frihed og Radio Ballerup.

16-17/4:
Lørdag besøger Don og Paw Radio Ballerup, hvor “Under en stjerne” allerede er i rotation. Søndag bliver Don interviewet af Radio Frihed (direkte) og Radio 10FM. Se et videoklip fra interviewet med Radio Ballerup her.

20/4:
Da FAVN øvede op til releasefesten, blev samtlige numre fra albummet indspillet og filmet LIVE i øveren. Den første, “Den sidste bus er gået”, lanceres nu.

25/4:
Det nye www.favn.net er nu fuldt opdateret.

2/5:
Den første anmeldelse af UNDER EN STJERNE kommer fra bloggen CAPAC.
Anmeldelse

9/5:
Bloggen Soundiac bringer en begejstret anmeldelse af UNDER EN STJERNE.
Anmeldelse

21/5:
Video nummer to fra øvelokalet, “Undergang”, lanceres ironisk nok på selve dagen, hvor en amerikansk prædikant forudsiger Jordens undergang.

6/6:
FAVN bruger dagen på at blive interviewet af – og lave jingle til – Radio Frihed. Værten er til stede i studiet, og ser måbende til, mens duoen helt fra bunden tryller en fed, stemningsfuld jingle frem for ørerne af hende.

18/6:
FAVN er med ved en stor udendørskoncert i Vangkvarteret, Holbæk, hvor et af tidens store hiphop-navne, Johnson, ender med at optræde foran FAVNs bagtæppe. Product placement, når det er bedst!
Blog

3/9:
Det sker alt for sjældent, at FAVN lægger en vaskeægte liveoptagelse på nettet, men der sker, da en fan ved en koncert på Wray i København, optager en akustisk og ret anderledes udgave af nummeret “Skær” fra “Under en stjerne”.

28/9:
En ny og radiovenlig countryudgave af titelnummeret fra “Under en stjerne” udgives. Klaus Caprani bidrager med guitarer – bl.a. pedal steel. Dan Rasmussen betjener en klippetight bas. Stemningsfuld sang om livets storhed i det store og det helt små.
Køb i iTunes
Køb hos TDC

15/10:
FAVNs nye single bliver for første gang spillet i P4. Det er en milepæl for FAVN, da det er første gang, DR spiller duoens musik.

24/10:
På DRs “Sangskriversite” er “Under en stjerne” den højst ratede sang og får disse ord med på vejen af Tim Christensen:
“En god åbningslinje, både melodisk og tekstmæssigt er rigtig vigtig. For det er den som skal invitere een ind i resten af sangen.
En sådan stærk åbningslinje har Under En Stjerne i den grad. Jeg er fanget med det samme og jeg mister ikke fokus på noget tidspunkt. Det er langt fra alle sange der har den kvalitet.

Stilen her kan beskrives ret præcist: “Elliott Smith møder Kim Larsen”. Den kombi tror jeg aldrig at jeg er stødt på før og det får Favns ellers rimelig tradionelle lyd-univers til at fremstå som noget særligt. Udtrykket er skrøbeligt og melodien til tider ligeså, men det virker alligevel svine sikkert.

Og så oser det af stemning.
Abstraherende fra det faktum at Favns Under En Stjerne faktisk er den højst ratede på sangskriver-sitet, så er det osse min favorit i denne uge….og måske endda osse ud af alle de sange jeg har haft fornøjelsen af at lytte til i min måned som mentor.”

8/11:
En ny video til singleversionen af “Under en stjerne”, med gæsteoptræden af Klaus Caprani, lanceres. Videoen er indspillet i Paws studie, huligennem.nu, d. 19/10.

12/11:
FAVN spiller et vellykket supportsæt for Tamra Rosanes i Hvalsø Kulturhus.
Blog

28/12:
Video nummer tre fra øvelokalet, “Nogen at snakke med”, lanceres.

2012

23/1:
FAVN interviewes til TV-programmet “Mettes mix”, som sendes på Kanal København. “Under en stjerne”, “Min hånd holder fast i din” og “Nogen at snakke med” bliver spillet live i studiet.

27/1:
I Den gule stald i Kalvehave spiller FAVN, for første gang siden 2005, med en anden bassist end Simon Lykkebo, der har måttet aflyse.
Blog

6/2:
FAVNs nyhedsbrev med oplysninger og div. tilbud, som KUN er for modtagerne af nyhedsbrevet, sendes ud for første gang.

24/2:
FAVN har sagt ja til at give koncert på Sørup Herregård for 230 lærere fra lærerkredsen for Faxe og Vordingborg kommuner, men opdager på den hårde måde, at lokalet er temmelig stort og har noget nær planetens ringeste akustik. Men enden er god, og så er alting som bekendt godt.
Blog

5/3:
Sandra Jul Jensen, indehaver af House of Marketing besøger FAVN i studiet. Sandra er er en meget dygtig netværker og vil i den kommende tid lave arrangementer med FAVN i Køge-området m.m og inkorporere bandet i sit store netværk.

25/5:
I forbindelse med reception og housewarming hos House of Marketing, giver FAVN deres første dagligstuekoncert.
Blog

5/6:
Fotografen Margot Donkersloot tager billeder af FAVN ved et grundlovsarrangement nær Rødvig. Det bliver ikke sidste gang, hun fotograferer FAVN. Her er hendes egen præsentation af sin billedserie:
“5 June 2012 was Grundlovsdag (Constitution day) here in Denmark and local areas had their own events. In Stevns we had a concert at the limestone quarry just north of Rødvig. We had speeches and two great bands including the amazing FAVN. I seriously do not understand how these two guys can put out such complexity and fullness of sound. I will have to ask them about that.”
Blog

20/6:
FAVNs nye booker hedder Valerie Lindenskov og er en af Paws bekendte.

2/7:
En video til sangen “Fugleskræmsel” offentliggøres. Det er den fjerde liveoptagelse fra øvelokalet fra dagene i februar 2011, hvor FAVN øvede op til releasefesten, og optog sangene fra “Under en stjerne” LIVE i øveren.

25/8:
FAVN planlægger at udgive en singleversion af “Min hånd holder fast i din” fra “Under en stjerne” som single. I den forbindelse opfordres fans til at sende billeder af børn/børnebørn, hvis de vil have dem vist i musikvideoen. Sangen er sendt til mastering hos AC-mastering, som skriver følgende til bandet om sangen: “Great track – really nice vibe – very 60s”.

10/9:
Sandra Jul Jensen, House of Marketing, er gæsteskribent i FAVNs omfangsrige Blog.

6/10:
Radio Østsjælland, Radio 101,2 FM og Radio Aktiv Svendborg er allerede begyndt at spille FAVNs nye single, som udkommer den følgende mandag.

8/10:
Singleversionen af “Min hånd holder fast i din” er officielt udkommet. Der arbejdes på musikvideoen.

13/10:
En video til sangen “Sikkerhed om bord” offentliggøres, imens fans venter på videoen til FAVNs nye single, “Min hånd holder fast i din”. Det er den femte liveoptagelse fra øvelokalet fra dagene i februar 2011, hvor FAVN øvede op til releasefesten, og optog sangene fra “Under en stjerne” LIVE i øveren.

19/10:
Videoen er ikke engang færdigredigeret, og det er endnu langt fra alle radiostationer i DK, der spiller “Min hånd holder fast i din”. Alligevel er den allerede FAVNs bedst solgte sang i iTunes.

24/10:
Videoen til “Min hånd holder fast i din” udgives.

25/10:
På Spil Dansk Dagen slutter Jørgen de Mylius sit program, Eldorado, med “Min hånd holder fast i din”.
Hør selv

27/10:
FAVN spiller til Musikevent Svendborg. Som noget nyt optager FAVN koncerten, som udgives på YouTube. Dog kun som lyd.
Blog

12/11:
Den sjette livevideo fra øvelokalet fra dagene i februar 2011, hvor FAVN øvede op til releasefesten, udgives. Denne gang er det “Lusen”, der spilles.

24/11:
Den syvende livevideo, “Tordenskrald og frydeskrig” udgives.

2013

17/1:
FAVNs første koncert i 2013 er som akustisk duo og finder sted på Metronomen, Frederiksberg, hvor Klub Note hver måned afholder et “arrangement med en musikalsk artist på hovedmenuen med egen musik”, efterfulgt af “åben scene”. Blandt publikum er Peter Zapffe, som viser sig at være en god ny kontakt, da han er idemand bag Sangbar Æ,Ø&Å i Christianshavns Beboerhus, hvor FAVN fremover vil optræde adskillige gange.
Blog

2/2: FAVN begynder at indspille nyt album i Huligennem.nu. Igen med Simon Lykkebo på bas. Fotoserie på Facebook

15-17/2: Indspilningen af den nye album fortsætter, og udover Simon på bas har FAVN fået selskab af Peter Birkedal på guitar. Don og Paw spillede med Peter i midten af 90’erne i det, der med tiden skulle blive til TIES og senere igen FAVN. Sidst FAVN og Peter krydsede musikalske klinger, var ved en jamsession i 2008, som dannede idegrundlag for sangene “Natten falder på” (fra “Under en stjerne”), samt “Tåben” og “Peer Gynt”, der begge er i kandidater til det nye album. Margot Donkersloot er også med i studiet for at fotografere. Adskillige af hendes fotos fra denne weekend vil også finde vej til albummets cover.

25/2: FAVNs serie med livevideoer fra “Under en stjerne” fortsætter med sangen “Skær”, men optagelserne er nu med FAVN som duo, og har fundet sted i huligennem.nu.

9/3: Videoen til “Skær” følges op af endnu en video: “Natten falder på”.

29/3: For første gang nogensinde har FAVN skrevet, indspillet og mixet et nummer, samt indspillet video til det inden for 24 timer! Anledningen er den forestående lockout af landets lærere. Sangen hedder “Nu har du låst mig ude”. Samme dag udkommer endnu en livevideo fra huligennem.nu: “Vi lukker nu”.

2/4: Videoen til “Nu har du låst mig ude” udkommer, og bliver i løbet af bare de næste to dage set af over 1400.
Den får disse ord med på vejen af FAVN:
“Denne sang blev skrevet onsdag aften. I onsdags (d. 27/3). Torsdag aften var den færdigindspillet og videoen var filmet. Sådan kan man nå meget på kort tid, hvis dialogen er god og man er villig til at indgå kompromisser.

Don og Paw, som udgør FAVN, mødtes på Holbæk Seminarium i 1994 og har begge mange venner og bekendte, der er lærere. Don er pt. blandt de mange tusinde lockoutede. Vi håber med denne sang at kunne give de mange lockoutede derude et lille løft i denne bizarre situation og håber inderligt, at det hele ikke ender med et kompromisløst indgreb. Man kan som bekendt tvinge hesten til truget, men ikke til at drikke. God fornøjelse med sangen og hold hovedet højt derude!”

10/4:
FAVN og en masse nye og gamle musikalske venner spiller på Hestetorvet i Roskilde ved Frie Skolers Lærerforenings arrangement for de lockoutede lærere. I den anledning får “Nu har du låst mig ude” livepremiere.

17/4:
En ny video til “Nu har du låst mig ude” udgives. Medvirkende: Lockoutede lærere fra Sankt Josefs Skole i Roskilde. Videoen er filmet af Tina Isen.

26/4:
Alle sangene fra FAVNs album fra 2011, “Under en stjerne”, som i løbet af 2011-12 er blevet indspillet live, og fra tid til anden udgivet som videoer, er nu lagt op på Soundcloud, hvor man både kan lytte og downloade helt gratis. Sangene ligger i samme rækkefølge som på albummet, men da alle versionerne er indspillet live, er de dermed også mere rå og upolerede. De fleste af sangene er omarrangeret, hvilket får helt anderledes sider frem i dem. Flere af dem er markant anderledes end på albummet. De sange, som er indspillet i “øveren”, er med FAVNs faste livebassist, Simon Lykkebo på bas. De øvrige versioner er indspillet i trommeslager og producer Paw Kochs lydstudie, HULIGENNEM.NU (undtagen titelnummeret, som er fra en TV-optræden for Kanal København). Disse versioner er indspillet med FAVN som duo. Kun akustisk guitar, mundharpe og perkussion, samt lidt melodica.
Alle videoerne til samtlige live-optagelser kan findes som afspilningsliste her.

6/5:
FAVN beslutter, at den populære “Nu har du låst mig ude”, som opstod spontant i forbindelse med lockouten, skal inkluderes på det kommende album.

9/6:
FAVN kontakter tatovøren Nicolai Djurslund Lilliecrona, som indvilliger i at hjælpe med coveret til det kommende album. FAVN er ude efter et helt bestemt motiv: Aftrykket af et par kvindelæber. Nicolai foreslår, at han da tatoverer motivet på sig selv! Mod betaling, naturligvis.

22-23/6:
Bandet Jupid Oak, som Paw har været producer for, er i studiet med FAVN, som har inviteret dem til at spille med på sangen “Stille derude”. Sangen hed oprindelig “Stille i bussen”, og blev indspillet til “Under en stjerne”, men FAVN var ikke tilfredse. Det bliver de denne gang.
Se fotos på Facebook.

13/7:
FAVN og fotograf Margot Donkersloot besøger tatovør Nicolai Djurslund Lilliecrona i Extreme Art, Holbæk, hvor de får lov at filme og fotografere, imens tatoveringen, der skal på næste albums cover bliver til.

7/9:
Tatovøren Nicolai Djurslund Lilliecrona omkommer ved en tragisk ulykke.

19/9:
Dons far, Dan Falch, er i studiet med FAVN for at indspille en version af Kim Larsens “Maria”, som FAVN skal optræde med til et Værsgo-tribute-event i Christianshavn beboerhus d. 23. november.

18/10:
Efter 32 koncerter når FAVNs “Under en stjerne Tour” til vejs ende i Pakhus 8, Præstø. Den ender på en måde, som den begyndte; med et “akustisk” duosæt efterfulgt af et elektrisk sæt med fem mand på scenen. De tre unge mænd, der er på scenen med FAVN er fra Jupid Oak, som spiller med på sangen “Stille derude” på det kommende album. Planen er, at Jupid Oak skal turnere med FAVN, når albummet er udkommet.
Blog

17/11:
Jupid Oak er igen med i studiet, da FAVN ikke er tilfredse med indspilningen af albummets åbningsnummer, “Hvis det gør ondt”. Sangen bliver genindspillet i en mere bidsk version.

23/11:
FAVN deltager i et “Værsgo”-arrangement på Sangbar Æ,Ø&Å i Christianshavns Beboerhus, hvor forskellige kunstnere fortolker Kim Larsens “Værsgo'”-album. FAVN spiller sangene “Maria” og “På en gren i vort kvarter”. Med som gæst er Dons far, Dan Falch.
Blog

6/12:
En video med studieindspilningen af FAVNs version af “Maria” offentliggøres.

23/12:
FAVN sender en julehilsen med det nærmeste, duoen kommer en julesang: “Under en stjerne”. Versionen er en liveversion optaget af Michael Marquard Lund d. 23/11 i Christianshavns Beboerhus.

2014

3/3:
Jupid Oak har fået ny forsanger og kan ikke overskue en fremtidig tour med FAVN, som knokler i studiet for at blive færdige med albummet.

23/6:
Efter længere tids dvale vågner FAVN op, da det bliver Skt. Hans, og drager til Koed. En landsby med et fantastisk sammenhold og en stærk musikkultur! Dér venter et godt gensyn med Lars Thyrre og Musikdrevets dejlige publikum.
Blog

29/6:
FAVNs første kirkekoncert finder sted i Høve Præstegård.
Blog

2015

3/6:
FAVNs nye album, “Kys dine ar” kan nu købes i iTunes

Share:
Copyright 2018 favn.net | All Rights Reserved | Handels- Og Leveringsbetingelser | Designed By Sitepact